Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Vím, že moje hodnocení je značně nad průměr, ale já byla z Petra Pana tak nadšená, když jsem ho viděla před těmi x lety poprvé. A ten skvělý pocit ve mně zůstal do teď. Zkrátka jsem vážně věřila, že je možné cokoliv, když tomu člověk vážně věří a za tohle... za ten pocit a emoce si film zaslouží vysoké hodnocení. Fůra věcí tu byla špatně, kýčovitě, ale já nemůžu jinak. Když člověk vypne všechny ty svoje logické závity, co v hlavě má, a jen si prostě užívá tu kouzelnou atmosféru, milý příběh a pestrobarevné, leč občas trochu kýčovité, momenty a kulisy, tak někde uvnitř zjistí, že vlastně taky věří na víly... a jo a jo. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Špatný film to není, ale bohužel snímek mi nenabídl nic nového. P.J.Hogan zpracoval staré klišé přesně tak, jak již bylo mnohokrát zpracováno a mnohokrát viděno a čteno. V jeho podání je Petr Pan sice mnohem akčnější, přesto však v některých místech hodně nudný a není vůbec originální. Příště to chce víc fantasie, Hogane!!!!!! ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád filmy, kde si děti hrají na dospělé a v síle i chytrosti se vyrovnají či předčí dospělé. Je to stejně tak reálné jako Země nezemě. Jenže země nezemě je stavěná na tom, že skutečná není. A tedy toto dětské chování a celá příběhová linka, i když mě irituje, má zde své opodstatnění. Takže palec tentokrát nastaven neutrálně. Nicméně dobře obsazeno, zahráno i zrežírováno. Takže tři hvězdy. 65% ()

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně stylizovaná klasická pohádka, jenž přece jen potěší spíše neodrostlejší děti. Možná bych v tomto případě trošičku ubral "brutality" soubojů a jednání Hooka. Vyzdvihnout musím opravdu krásnou pohádkovou výpravu, animaci prostředí a především až překvapivě líbivou a v mnoha případech velmi dojímající Howardovu hudbu. Na předvánoční večer ideální podívaná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tuhle adaptaci jsem se těšil a doufal jsem, že bude fakt dobrá. Nebyla fakt dobrá, byla jen dobrá. Na druhou stranu to mohlo dopadnout hůř, ale také o dost lépe, to i Hook byl lepší... Ovšem výprava a triky tady jsou moc super, ale jediným skutečným kladem je tu jen Rachel Hurd - Wood a Hook mohl být zahraný lépe... Ale celkově je to příjemná rodinná zábava, u které se pobavíte a chvílemi budete i napjatí. Nenadchne, neurazí. Prostě průměr. 60%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Filmový "polibek" byl pro Rachel Hurd-Wood a Jeremy Sumpter jejich prvním. (JARDAHONDA)
  • Jméno Rachel Hurd-Wood se neobjevuje na žádném filmovém plakátu. Důvodem je fakt, že není v seznamu hlavních rolí, přestože její postava jednou z ústředních je. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama