Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanda původního filmu, ani knížky, ale tento film se mi líbil. Bylo to dobře udělané. Prostředí Země-nezemě bylo krásné, víly neměly chybu, Peter Pan celkem sympaťák. + dokonalý herecký výkon J. Isaacse! Tohoto herce opravdu hodně můžu a jako Hook neměl chybu. Zápory. Představitelka Wendy (Rachel Hurd-Wood), byť je teď kráska, v tomto filmu fakt těžká nesympatie - hrozné. Začátek filmu ani ne, jako ten infantilní konec mě fakt vytočil a zkazil celý dojem. 4* ale dát musím. Fakt mě pobavil J. Isaacs!! ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Dnes, zhruba po čtvrté vidělo a musím povýšit hodnocení o jednu hvězdičku navíc. Jedním z důvodů je, že dnešní takzvané pohádky/ fantasy (krom HP a pár vyjímek) jsou vyloženě na pendrek, tahle ale, mezi nimi ční jako čirý skvost (strukturně podobný případ- např. Grinch, Kouzelná chůva Nanny McPhee, Casper). Pohádka to je sice kýčovitá s nepřehlédnutelnými- buď nedodělanými nebo odfláknutými triky. Sem tam dost ujetá- co se srandy a výpravy týče... ale tím výčet negativ pro mě končí. Ten film má totiž neskutečný drajv a atmosféru kterou krásně dokresluje kouzelná hudba J. N. Howarda. Dále přirozeně hrající dětské herce (přesný Jeremy Sumpter) a samozřejmě nesmím zapomenout excelentního zlosyna a uťápnutého sympaťáka ve dvojroli Jasona Isaacse. Petr Pan je víceméně zábavný snímek- jak už pro 19-ti letou holku tak pro 10-ti leté caparty. 73% I believe in fairies, i do, I do :)) ()

Reklama

emo 

všechny recenze uživatele

Celkom pekná dobrodružná, výpravná rozprávka, ktorá ostala tak trochu na pol ceste. Veľkým mínusom je, že sa až otrocky drží knižnej predlohy, ktorá je už dnes= povedzeme si to na rovinu dosť sprofanovaná. Cieľovým divákom budú najskôr deti, avšak je veľmi pravdepodobné, že mnohé nestrávia až prílišnú snahu filozofovať na tému dospievania, zodpovednosti a lásky. Najlepší na celom filme=hneď po hudbe= je casting. Medzi malou Wendy a Petrom je fakt chémia, iskrí to medzi nimi o sto šesť... Isaacs podal veľmi slušný výkon, ale Hook nedosahuje záporácke kvality takého Tavingtona ani zďaleka. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který mi v mých patnácti letech umožnil vrátit se ve věku o nějakých šest sedm let zpátky... Představitelé Petra i Wendy jsou dokonalí (navíc jsem znal dívku, která je Rachel Hurd-Woodové velice podobná), Jason Isaacs je pochopitelně bez komentáře, Ludivine Sagnierová byla původním důvodem, proč jsem se na ten film díval a hudba je nádherná. Co se týče triků, mám tři hypotézy, řazeno sestupně dle pravděpodobnosti: 1) jde o záměr režiséra, aby temné scény nebyly tak temné; 2) někdo vytuneloval rozpočet na polovinu; 3) Jason Isaacs bere padesát mil. dolarů za roli. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád filmy, kde si děti hrají na dospělé a v síle i chytrosti se vyrovnají či předčí dospělé. Je to stejně tak reálné jako Země nezemě. Jenže země nezemě je stavěná na tom, že skutečná není. A tedy toto dětské chování a celá příběhová linka, i když mě irituje, má zde své opodstatnění. Takže palec tentokrát nastaven neutrálně. Nicméně dobře obsazeno, zahráno i zrežírováno. Takže tři hvězdy. 65% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Scéna z traileru, kde se objeví trhlina v ledu, byla natočena s miniaturou lodi a ve filmu se nakonec vůbec neobjevila. (Listeroman)
  • Jméno Rachel Hurd-Wood se neobjevuje na žádném filmovém plakátu. Důvodem je fakt, že není v seznamu hlavních rolí, přestože její postava jednou z ústředních je. (JARDAHONDA)
  • Navlékání Jasona Isaacse do kostýmu kapitána Hooka trvalo každý den 90 minut. (JARDAHONDA)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama