Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Když se nejnovější verze pohádky o chlapci,co nikdy nevyrostl,srovná se zbylou současnou dětskou tvorbou,jasně z toho vyplyne,že podobně zdařilý dětský film tady poslední dobou chybí.100-milionový rozpočet je sakra znát na velkorysé výpravě,až epickém rozmachu celého příběhu a Petr Pan působí jako regulérní rodinný velkofilm,který nepotěší jen děti,ale má v sobě dost zajímavých podtónů a působivou atmosféru,aby se nenudil ani odrostlejší divák.Fenomenální Jason Isaacs už je jen třešničkou na dortu.Víc podobných filmů! 75 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelé kostýmy, nádherné efekty, ich hravosť a farebnosť a celkovo veľmi pekná vizuálna stránka. Tak isto si pochvalu zaslúži aj božská hudba J.N Howarda, ktorému takýto rodinný dobrodružný štýl skvelo ladí na strunách. Ale Peter Pan mi nikdy neprirástol k srdcu a ten príbeh ma nikdy moc nenadchol. Za to k soundtracku sa velmi rád vraciam. Oblúbený soundtrack: Flying, I Do Believe In Fairies, Please Don't Die. 70% - 3* ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* nedávno jsem viděl film o stvořiteli Petra Pana, tak jsem si řekl, že bych si měl zkouknout něco i o samotném díle (které je o dospívání či naopak jejímu bránění), které se mi číst nechce. Tak jsem si tu našel disneyovský animovaný muzikál a mnohem mladší hraný rodinný film. Sice na CSFD má starší kousek vyšší hodnocení, tak mě moc nebavil - vlastně skoro vůbec. Zub času za to podle mě nemůže, ale nejspíš forma a přílišná infantilnost a zkratkovitost, která se chvilkami blížila groteskám na způsob Tom & Jerryho. Myslím, že dětským divákům by byla přijatelnější a bližší hraná verze, která vyvolává mnohem víc fantazii a je celistvější. Dokonce se mi líbila natolik, že jí dám 4 hvězdičky, abych jí pomohl zvednout rating, i když ke konci dost tlačí na pilu po sentimentální stránce. Rodiče budou možná skřípat zuby, ale děti by si užít měli, pokud nejsou už příliš rozmazlené ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +moc krásné, pohádkové, kouzelné, prostě moc pěkně natočené, moc povedený casting, skutečně hmatatelné jiskření mezi oběma hlavními představiteli, hlavně zaujala Rachel Hurt-Wood, prvek "vypravěč" je fain -jen pro děti do 15 let, český dabing (hlavně Petr Pan) a ani mě ta postava nebyla moc sipmatická, no a ještě jednou, dějově to staršího diváka moc neoslový/// Tak tohle byl můj první Petr Pan. Přestože jsem o jeho světě něco věděl, nebylo toho mnoho. Teď vím něco víc, ale příliš mě to nenadchlo. Je to prostě pro děti, kteří mají svoji fantazii. I když tady musím prohlásit, že pro děti je to jako stvořené. Fakt krásně vytvořené, děti zažívají báječná dobrodružstí v Zemi Nezemi, bojují s piráty a někdy nejen s nimi. A každý malí kluk a holka to může zažívat spolu s nimi. Proč? Protože ještě stále věří na víly./// Celkem 71%/// Jo a budu si stát za svým, mě se to technické zpracování prostrě líbilo. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zamlada mi moje mamka říkala, že jí všechny anglické/americké pohádky přijdou pitomé, a dodnes jsem nenašla způsob, jak se od tohoto předsudku oprostit a dívat se na věci aspoň trochu tak, jak doopravdy jsou. Takže kdo ví, jestli je Peter Pan doopravdy pitomý, ale dost mi tak přišel. Nicméně oceňuji, že děti hrají děti. Kdybych to viděla v patřičném věku, tak by to na mě možná nějaký vliv mělo, ale zároveň si nedovedu představit, jak by si můj potenciální dětský mozek vysvětlil ten konec a Peterovo rozhodnutí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Film je věnovaný Dodimu Al Fayedovi, synovi egyptského podnikatele Mohameda Al Fayeda. (JARDAHONDA)
  • Při výrobě mraků se používala vata a pěna na holení. (Listeroman)
  • Jeremy Sumpter (Peter Pan) povedal: „Keď som videl Rachel (Wendy Darling) druhýkrát, hneď som sa do nej zamiloval. Snažil som sa na ňu zapôsobiť, tak som na trampolíne skákal ako najvyššie sa dalo a skoro som sa zabil. Je to skvelá malá herečka a bude z nej veľká hviezda." (Kacenka616)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama