Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou pro diváky celoživotní láskou. Sledují je jako děti a později se svými dětmi a vnoučaty. Jiné nároky má každý na pohádku vysílanou v sobotu odpoledne a mnohé nedostatky ji odpustí a jiná očekávání a přísnější měřítko má na novou štědrovečerní pohádku. Televize má za úkol natočit za nemalý příjem z koncesionářských poplatků alespoň 2x ročně něco pořádného a to pohádku na Vánoce a zábavný pořad na Silvestra. Štědrovečerní úkol a očekávání velkého počtu diváků zatím letos televize nesplnila. Nová pohádka mne neoslovila ani příběhem ani hereckými výkony, byla rozvláčná a bez náznaku jakéhokoliv humoru i když vtipné příležitosti by se našly. Začátek se rozjel zajímavě, ale pak následovala jedna velká nuda a celkové zklamání. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tady je zase nazvraceno, jen co je pravda, přitom tahle pohádka si to absolutně nezaslouží. Ok, možná to nemusela čt dávat na štědrý večer, jelikož nemá ani za mák vánoční atmosféry, ale to Pravého rytíře nedělá špatným, to ani omylem. V první řadě je tu moc fajn premisa, která se nenuceně vine celou pohádkou, kdy se naznačuje, že pero je mocnější meče (a umění vědět a myslet mocnější umění dát levej hák), ale ani v nejmenším to neznamená, že je pohádka méně rytířská, naopak se tu ctnost galantní rytířskosti a vědění skvěle doplňuje, takže výsledek není trapný, ani příliš jednoduchý, což vůbec není snadné, leč tvůrci to zvládli. A pak je to také dobře zahraná dobrodružná pohádka, kde sice titulní rytíř působí na první pohled jako slizký prznitel gumových kachniček, ale na druhý už je to adekvátní sympaťák, obzvlášť v konfrontaci s padouchem Jaromíra Hanzlíka, který si svého zlořáda náležitě vychutnal. Sice bych ocenil alespoň nějakou choreografii soubojů na meče (odmítám tuto nazývat šermem, byť scénickým), tohle máchání zleva doprava vypadalo hrozně pitomě, ale jinak si tak nějak od tv produkce nemůžu přát víc, než to, co jsem dostal, je to prostě dobrá dobrodružná pohádka. "Strašidlo..? Jaký strašidlo?! Já jsem přelud!" ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle napsal asi žák páté třídy základní školy, a nikoliv vystudovaný scénárista, který napsal něco tak relativně povedeného jako Labyrint. Pan Dolenský to zrežíroval čistě pod parou nebo pod vlivem marihuany, a aby se to nepletlo, pan Vaculík se k němu přidal a celou tu vánoční srajdu si užil aspoň tak (o Hanzlíkovi ani nemluvě). Mladá dvojice to brala na druhou stranu příliš vážně na to, aby se dala přihodit hvězda navíc aspoň za to, že si to ten ansámbl užil. Lucka Černá je ale překvapivě celkem pěkná holka, takže jedna hvězda na konto štědrovečerní pohádky 2016 přeci jen poputuje. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak se synek - mamánek stal velkým chlapem. V dnešní době zajímavý koncept, který si dal zřejmě za cíl vychovávat. Děje se tak ale poněkud podivným způsobem, až si člověk říká, čím to, že se do Vincenta přincezna zamilovala. Vaculíci asi už došli, no..../ Ona by ta pohádka vážně nemusela být špatná, kdyby nebyla tak hloupá. Ale kdo kdy viděl v posledních několika letech chytrou štědrovečerní pohádku? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A ne že se zase vrátíte za šest let !!" ;) Tak tohle byl vážně Xindl !! A bohužel nejen X.. Pravý princ ukazuje směr na skutečné žánrové tuzemské dno, z něhož však vlastně úplně většina tvůrců ne a ne uhnout.. Hudský po několika slušných náznacích, kdy trousí frky, spíš šlape vodu, když i zde jen tak načrtne zajímavý a potenciálně silný motiv, jehož koncept však Dolenský se svým Rapl týmem nedokáže důsledněji uchopit.. Nejsmutnější skutečností celého projektu ovšem zůstává fakt, o němž jeden tak musí zákonitě přemýšlet, totiž kdo tuhle nepohádku, kterou nespasí ani Kamarád do deště, vpustil na Štědrý večer do hlavního vysílacího času, který jí nakonec ubližuje nejvíce a nejzásadněji.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • „Vincent je rozvážný, mírumilovný, umělecky založený a kultivovaný mladý muž. Je naprostý opak svého otce,“ uvedl Jan Komínek (rytíř Vincent). (SONY_)
  • V komparzu si zahráli členové divadelního souboru Karla Čapka z Třeště. (Brtniik)

Reklama

Reklama