Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

nash. 

všechny recenze uživatele

Úvodní desetiminutovka slibovala vtipnou podívanou, která si bude utahovat nejen z klasických pohádkových schemat, ale také ze středověkých názorů. Jenže sliby chyby. Vtip se vypařil, příběh nedává smysl, a celé je to utahaná nuda, ve které se všechno, ať už lotroviny nebo záchranné operace, odehrává neskutečně pomalým, doslova plouživým tempem. I ti herci působí jako parta zmatených náměsíčníků za úplňku. Princ za celou pohádku nic pořádného neudělá, takže netuším, za co tu princeznu dostal, princezna působí jako by jí to všechno bylo fuk, a jediný, kdo se občas probudí, je Vaculík. Ale v tom somnambuláriu nemá šanci. Krize české pohádky pokračuje. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak většinou ty nové české pohádky moc nemusím, tak tato mi ani nevadilo. Velkou měrou za to může herecké obsazení, kde tím nejlepším byl záporák Jaromíra Hanzlíka. Mladého prince jsem vůbec neznal, ale také nechápu všechnu tu kritiku na jeho představitele. Dokonale sedl ke své postavě rozumného hrdiny, který se snaží starat o všechny kolem sebe. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Natočit dobrou pohádku není jednoduché, ostatně stejně jako není snadné zanechat po sobě jakékoli kvalitní dílo. K tomu však pouze zajímavý námět, několik pozoruhodných nápadů nebo pěkné lokace bohužel nestačí, pokud to všechno není s citem alespoň částečně přetaveno do ucelenější podoby a obdařeno pohádkovou atmosférou. V této formě mi to přijde takové nedotažené a místy to na mě působí až lacině, například i kvůli písničkám, snad s výjimkou té princezniny, které jsou vyloženě slabé. Soubor postav je sice v jádru poskládán celkem smysluplně, nicméně jejich počínání není příliš věrohodné, což nezachraňuje ani herectví ani humor, které jsou povětšinou nemastné a neslané. 45 % ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh. J. Komínek se doplňoval víc s "parťáky" (M. Novotný, M. Kraus, L. Vaculík), než s princeznou (L. Černá). J. Korn dva tři "štěky" zvládl, J. Hanzlík zloducha taky, stejně T. Pauhofová. Výprava podprůmerná, působila jako levná studiovka. Děj naštěstí nekomplikovaný, připomínal Neohroženého Mikeše. Charakteristika rytíře jako negramoty a jeho manželky jako renesanční ženy asi největší omyl ve scénáři. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle napsal asi žák páté třídy základní školy, a nikoliv vystudovaný scénárista, který napsal něco tak relativně povedeného jako Labyrint. Pan Dolenský to zrežíroval čistě pod parou nebo pod vlivem marihuany, a aby se to nepletlo, pan Vaculík se k němu přidal a celou tu vánoční srajdu si užil aspoň tak (o Hanzlíkovi ani nemluvě). Mladá dvojice to brala na druhou stranu příliš vážně na to, aby se dala přihodit hvězda navíc aspoň za to, že si to ten ansámbl užil. Lucka Černá je ale překvapivě celkem pěkná holka, takže jedna hvězda na konto štědrovečerní pohádky 2016 přeci jen poputuje. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co se celá výprava táboří a upeče zajíce, jde potom Vincenc (Jan Komínek) spát. Zajíc je přitom stále na oni, při dalším záběru už ale na ohni není a rožeň je opřen o vidlici. (mkali)
  • V komparzu si zahráli členové divadelního souboru Karla Čapka z Třeště. (Brtniik)

Reklama

Reklama