Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letos se mi to zdálo obzvlášť bídné. Česká televize by se měla zamyslet, jestli by nebylo lepší místo několika nových spotřebních pohádek každý rok, které si každá domácnost k tomu stromku ze setrvačnosti pustí stejně jenom proto, že nic jiného nikde nedávají, natočit třeba jenom jednu pohádku ob rok, do které by se investovalo víc peněz i tvůrčích sil a dalo by se na ni koukat. Třeba i opakovaně. Když už se teda musí točit nové a na jiný typ vánočního filmu tu nikdo koule nemá. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jak většinou ty nové české pohádky moc nemusím, tak tato mi ani nevadilo. Velkou měrou za to může herecké obsazení, kde tím nejlepším byl záporák Jaromíra Hanzlíka. Mladého prince jsem vůbec neznal, ale také nechápu všechnu tu kritiku na jeho představitele. Dokonale sedl ke své postavě rozumného hrdiny, který se snaží starat o všechny kolem sebe. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

ČT1 nám nadělila štědrovečerní utrpení. Neprofesionální herecké výkony, otřesné dialogy, jasný propadák první třídy bez jakéhokoli něžného pohádkového kouzla. "Děkujeme celému vedení ČT1" za fakt "skvělý dáreček pod stromeček v roce 2016". Horší už to nemohlo být. Souhlasím se stručným, ale výstižným komentářem uživatele Radek99. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Za poslední roky se u nás nedaří točit dobré pohádky. Naopak některé zahraniční stojí ta to. Tahle pohádka se mi, ale po té řadě špatných zdá podařená. Příběh je dobrý. Baví mě ty scény ala " Princ a Večernice " a " O statečném kováři ". Ono taky co v pohádkách dál vymýšlet. Casting herců se povedl, obzvlášť Lukáš Vaculík mě hodně bavil. Lokace moc pěkné a soundtrack s Xindlem X též podařený. Co říci na závěr: S výsledkem jsem spokojen a zároveň jsem smířen s tím, že u nás pohádky jako např. " Tři veteráni, S čerty nejsou žerty... " se prostě již bohužel nenatočí. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Hele, já fakt nemám rád, když si ve filmu nadefinujeme kouzla, která umí černokněžník sesílat, abychom následně zapomněli, že je umí, když to scénář nepotřebuje. Nebo si máme myslet, že si ty čáry zbytečně vyplencal jen kvůli flexení před zemskými červy a teď je má na tejden v cooldownu? A taky nemám rád, když se vynáší proroctví, jejichž plnění v zápětí vyšumí do vzduchoprázdna. A taky nemám rád hrudní pláty z plastu. A přízraky, co se jim říká "strašidlo". I když taunty a battlecrye "přízraka" Tomina Jeřábka byly z celýho filmu to nezábavnější... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel na hradech Landštejn, Roštejn, v Dolském mlýně, Hřensku, Kamenici, v brdských lesích, Kestřanech, Mostě, Bedlnu u Jesenice a v Jindřichově Hradci. Pohádka se natáčela mimo jiné i na hradě Loket v Karlovarském kraji. Příprava veselky a definitivní přemožení čaroděje v závěru pohádky se odehrávaly na hradě Roštejn nedaleko Třeště. (rakovnik)
  • Poté, co se celá výprava táboří a upeče zajíce, jde potom Vincenc (Jan Komínek) spát. Zajíc je přitom stále na oni, při dalším záběru už ale na ohni není a rožeň je opřen o vidlici. (mkali)

Reklama

Reklama