Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným kladem pohádky jsou KOSTÝMY! Jinak jsem podstoupil masochisticko kinematografický maso. Tak jo, kde začít. Tak zvaná pohádka jak přes kopírák s dalšími moderními výplody našich neumětelů. Ne vážně, fakt u nás není nikdo, kdo by neměl odvahu natočit hernajs pořádnou pohádku, kde ze sebe herci nedělají pitomce, nepřehrávají, kde je kloudný děj atd??? Pojďme popořadě. Hanzlíkův čaroděj nepředstavuje ultimátní zlo, ale trapnou směšnost. Opravdu jsem nepochopil jeho lascivní touhu po obřadu s princeznou, když už ji unesl. To je čaroděj tak staromódní, že potřebuje papír?? Totálně nevěrohodná motivace!!! Trpaslík byl tajtrlík trpící komplexem "na velikosti záleží", tohle že má být trpaslík!? Bože, proč musí být všechny postavy jen pouhé pitomé karikatury?? Proč do všeho cpete nucený "humor"?? Ono teda smát se pitvoření herců fakt nedá, nene. Novotný s Krausem to taky pěkně schytali. Jen si vybavte pohádku O statečném kováři a Ondru s Matějem, kteří byli galakticky lepší než tragicky napsané a bohužel stejně tak odehrané postavy Novotného s Krausem. Zdejší písničky si nikdo při práci zpívat nebude. Princezna sympatická, ale chemie mezi ní a Komínkem nebyla namíchaná dobře. A všude trapný, nucený humor, chacha, chichi, budeme strašně vtipňoučcí, aby si rodinka u cukroví s dárky oddechla a vytrávila toho právě dobagrovaného kapra. Milí tvůrci - přečtěte si článek o pohádkách v časopise Nový prostor (prosinec 2016). A jinak vše podstatné shrnul ve svém komentáři kolega flanker.27. ()

zette 

všechny recenze uživatele

No, tak letosni vanocni pohadka se Ceske televizi nepovedla. Scenar neni nijak dobry, presto si umim predstavit lepsi zpracovani. Vaculik divaky muze potesit a vlastne i pobavit svym az ochotnickym hranim. Herecke vykony jsou velkou kankou na cele pohadce. Postavy pitome, nevyrazny princ i princezna. Lacina vyprava a triky. Tohle jsem videl poprve a naposledy. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Letošní vánoční pohádka nebyla propadák. Dojem z ní mám ale dost rozpačitý. Ztvárněním mi silně připomínala Janákovy novoty - prostě pokus o moderní pohádku. Nevím, zda se teenagerům či dětem líbila, mě ale příliš neoslovila. Nejhorší byl unylý, ploužící se děj bez drajvu, což asi dnešní mládež neocení. Mně k tomu přišlo nepochopitelné, že naše nádherné lokace považovali tvůrci za nutné (nepovedeně) digitálně upravovat. Princ byl hrozný, jeho úloha dost jednoduchá a charismatické princezny s nedávným datem výroby jsem na obrazovce už dlouho neviděl, byť máme krásné dívky. Příběh jako takový je hezky vymyšlený, nicméně jeho ztvárnění bylo nanejvýš průměrné. Jaromíra Hanzlíka jsem vůbec nepoznal. Opakuji se, ale nechápu, proč ČT točí tři vánoční (pod)průměrné premiérové pohádky místo jedné, kde peníze budou vidět. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UDĚLÁM Z TEBE NEJLEPŠÍHO RYTÍŘE VŠECH DOB!...“ /// Fotr rytíř a jeho syn vyrážej na výpravu - zachránit princeznu. Kluk je sečtělej, ale taťka z něj chce mít drsňáka, takže se zdá, že to bude prdel. Po cestě naberou dva srágoráče a zápletka je celkem jasná. To nevadí, ovšem co sere, je postupnej úbytek ftipu a přechod k jakýsi TV inscenaci. Tady asi pomůže snad jen sváteční atmosféra… (asi jak komu!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Celej život jsem si vystačil mácháním mečem. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Úvodní desetiminutovka slibovala vtipnou podívanou, která si bude utahovat nejen z klasických pohádkových schemat, ale také ze středověkých názorů. Jenže sliby chyby. Vtip se vypařil, příběh nedává smysl, a celé je to utahaná nuda, ve které se všechno, ať už lotroviny nebo záchranné operace, odehrává neskutečně pomalým, doslova plouživým tempem. I ti herci působí jako parta zmatených náměsíčníků za úplňku. Princ za celou pohádku nic pořádného neudělá, takže netuším, za co tu princeznu dostal, princezna působí jako by jí to všechno bylo fuk, a jediný, kdo se občas probudí, je Vaculík. Ale v tom somnambuláriu nemá šanci. Krize české pohádky pokračuje. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • „Princezna Isabela je vzorně vychovaná princezna, která se na první pohled zamiluje do pohledného rytíře. Ten je pro ni spásou od zlého černokněžníka, jenž ji nemilosrdně uvěznil. Je velmi odvážná a statečná a pro záchranu svého rytíře by udělala cokoliv,“ uvedla Lucie Černá (princezna Isabela). (SONY_)
  • Poté, co se celá výprava táboří a upeče zajíce, jde potom Vincenc (Jan Komínek) spát. Zajíc je přitom stále na oni, při dalším záběru už ale na ohni není a rožeň je opřen o vidlici. (mkali)

Reklama

Reklama