Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

kajas 

všechny recenze uživatele

Dvojice, která má na svědomí asi nejhorší porevoluční filmovou pohádku, připravila o rok dříve hudební film, který sice není tak tragicky špatný, zato je ale doslova a do písmene o ničem. Pobaví pokus o náhled do zákulisí hudebního průmyslu a některé písně, nepotěší herecké výkony ani bídné postsynchrony. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sára je nejrajcovnější česká herečka současnosti. V téhle příšerné mišmaši měla hrát větší postavu, a taky se koupat čelem k nám. Michalina je pro mě osobně překvapením, protože po Olze Hepnarové je najednou i tuze pěkná, jenom tomu kdo jí vrazil do nosu ten kroužek, bych ho vrazil někam. Začátek je nejpříšernější PP v historii českého filmu, završený na tojtojkách. Pak už je produktů méně, hudba není nic moc, záběry na přírodu zbytečné a cameo Nohavici umělé jak dodabování většiny postav. "Velké" návraty Evy Vejmělkové a Martiny Adamcové. ()

Reklama

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který vzdává poctu kraji natáčení a hudbě, ale ta hudba, kterou opěvuje je stejně tak strašná jako ta, co tam zesměšňuje. Upřímně většina písní a hudebních motivů je peklo pekelné, což je pro hudební film dost závažný handicap. Autor scénáře Petr Šiška dostal do tohoto filmu snad celou TV Šlágr, včetně svých Legend, kapelou nacházející se v síni slávy hudebních masakrů, Jarka Nohavicu a moravský folklor a její symboly, takže zase dochází na klišé typu slivovice (Moravák naklopí bez problému vs. Pražák, kterému vyrazí dech). A dostává je tam za každou cenu, i kdyby to potom nedávalo smysl (např. ''náhodné setkání'' s třineckými hokejisty). Samotný scénář a děj je vlastně divná vztahová motanice v jednom kempu zaobalená prázdnými frázemi, klipovými a nahodilými scénami. Herci (čímž nemyslím samozvaného Šišku) se snaží, ale nemají vlastně proč. Patrik Děrgel jako hlavní hrdina kytarista Robin, pro mě není dobrý filmový herec, ale co ta stará garda. Ať už Pavel Kříž, který do role stárnoucího rockera, tak příšerně nepasuje nebo Martin Dejdar, který na stárnoucí kolena odhazuje svůj talent vdál. Přičemž je největší škoda pro tenhle film Michaliny Olszanské, samozřejmě nadabované, opravdu hlasově nesedící Hanou Vagnerovou, ta tu tratí jednak talent, ale také své charisma. Filmu nepomůže ani její full obnažení, ani hezká balkánská tvářička Sary Sandevy. Nicméně opět diváka obtěžuje vlezlé vkládání sponzorů, kde v některých chvílích jsou součástí pseudovtipných situacích (Bandi, Toi Toi - WTF) a postsynchrony, s nimiž si tedy příliš nikdo práci nedal, ale zase abych nebyl pouze negativní, kamerovým nápadům, náletům a průletům nad poli, loukami či vrchy, které tedy alespoň vzdávají hold krajině, tak docela originální komiksové vklady, bych dal plusové body. A vzhledem k výsledku si říkám, že stačilo, kdyby netočili film, ale prostě vzali ten komiks a za pár kaček ho prodávali. Až 189 Kč není úměrné tomu úmornému dvouhodinovému deliriu tremens. 10% ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nejdelší reklama na chlast jakou jsem kdy viděl. Ne nebudu jmenovat, ale v rámci PP jedné destilérky se ve filmu prakticky neustále chlastá kořala. K tomu několik neherců a několik serebrit, které jimi nebyly ani v časech své světské rádoby slávy. Mrzela mně jen účast Norberta Lichého a trochu Pavla Kříže. Přeci jen ho mám zafixovaného jako Štěpánka z Básníků a i když už se účastnil nejedné hrůzy, tady to asi bylo zatím nejvíc. Proti tomu angažmá v nekonečné Ulici bylo na Oscara... Štáb si navíc koupil někde v hračkářství dron s kamerkou a tak je film zahlcen všemožnými průlety a nadhledy nad scénou... Hudba děsná, scénář také, něco tak příšerně nevkusného jsem už dlouho neviděl a kdyby šlo u odpadů dávat hvězdičky, tak je tohle ještě o level horší než Decibely lásky. Třešničkou na dortu byla účast čestného držitele státního vyznamenání z Těšína , které osobně dostal od paliče trenek, čímž mně navíc po zjištění, že asi vážně udával definitivně ztratil... A to jsem jeho písně doslova miloval. Ble... Jdu si dát panáka ale jiného než toho s logem jelena...toho jsem pln ač jsem nepolkl ani slzu. - ODPAD ! ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Marně jsem očekával alespoň náznak nějaké kvalitní filmařské práce. Celých 109 minut jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, kam až jsou tvůrci schopni překročit hranici trapnosti a posunout ji úplně do nového levelu. Vážně by mě zajímalo, co pan režisér spolu se scénáristou v té době brali, že je napadlo něco tak strašného. Nefunguje tu absolutně nic. Herecké výkony mizerné, spousta herců je předabovaná postsynchronem, dost na sílu a amatérsky, což ve finále vyzní jako extrémní trapas. Samotní herci jsou dost "obyčejní" a nudní, nenajdeme jedinou postavu, která by byla nějakým způsobem sympatická. Hlavní postavy, pořád vzteklý a trapný Patrik Děrgel a slizký a nudný Pavel Kříž, jehož ztvárnění rockera byla opravdu neuvěřitelná tragédie. K ději jako takovému moc napsat nejde, po většinu času moc nedává smysl a neobsahuje prakticky žádný humor ani romantiku. Pokud teda nepočítáme milostné scény starých dědků s mladýma holkama, což je samo o sobě úlet jak prase a asi jediný důvod, proč do toho herci šli, protože jim to pohladí jejich staré povadlé ega. Zpět k filmu, je to zkrátka jedno velké utrpení, jehož sledování se rovná tomu nejhoršímu mučení a jde o jeden z nejhorších hudebních filmů. Jediné plus spočívá v záběrech na krásné Beskydy, které jsou jako jediné snesitelné. Jinak je film totálně o ničem a ztráta času. 0/10. ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v oblasti Těšínského Slezska. Například v Jablunkově na akci Gorolski Święto, Dolní Lomné na Slezských dnech, Hrádku na Slavnostech Belka, Návsí u benzínové stanice Shell. Dále na Hrčavě, Českém Těšíně, Třinci. (Jurenka01)
  • Pôvodný scenár bol poskytnutý študentom FMK, UCM v Trnave, na analýzu v rámci hodín réžie. Prednášal ho sám režisér snímku Dušan Rapoš. (DobraVila)

Reklama

Reklama