Reklama

Reklama

VOD (1)

Mason Francis Skiles (Jon Hamm) je hodně skloňované jméno pro záležitosti Středního východu. Tam působil od roku 1962, než ho odveleli zpět do D.C., odkud se vrátil zpět do Bejrútu v roce 1971. Incident v jeho domě v roce 1972 se stal milníkem v jeho životě, a tak se v roce 1973 vrací zpět do vlasti. Unikne tím i občanské válce, která v Libanonu propukne. Bohužel se mu moc dobře nedaří a jeho firma živoří, on sám pije jako duha. Až jednoho dne přijde pozdrav a možná nová šance na to, aby se znovu vydal do Bejrútu. Jaký úkol na něj čeká tentokrát? (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (34)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, co se děje na Blízkém, potažmo Středním Východu, toho je možno označit za génia, pokud ovšem to bude možno i prokázat. Oceňuji režii Brada Andersona, který se v tom všem vyznat musel. Kolik takových filmů se ještě z této oblasti bude muset natočit než nás přestane strašit. II. Světová válka je výživným zdrojem pro filmaře dosud. Zde dosud chybí už jen fýrer. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Moc mi to sedlo. Už delší dobu jsem neviděl žádný pořádný politicko-špionážní thriller. Už jen to zasazení! Libanon osmdesátých let, těsně před vstupem Iraele. Zápletka byla celkem zajímavá s odkazem na maskar olympioniků v Mnichově. od té doby každý Arab, každý terorista dobře ví, že neunikne. Ať se schová kamkoliv Mossad si ho najde a postaví k soudu před Hospodina. Konec pravda trochu nabořil závěr a iritovala mně tam i třepotající se americká vlajka, ale budiž. Mám rád filmy z téhle doby. Bejrůt musel být neuvěřilně třaskavým místem a jsou místa na zemi, kam se rozhodně nechtěl ani podívat. John Hamm mi tam skvěle sednul a Rosamud se mi líbila už ve Spojené království, takže jejípřítomnost zde mne potěšila. Díky filmu má člověk tak trochu možnost nakouknout pod pokličku mocností a vlivných můžů v té či oné oblasti. Nic se neděje jen tak, většina operací je řízena, konzultována, jsou uzavírány různé dohody... Jen ti teroristé! Ti do toho sem tam svojí živelností a nepředvídatelností hází vidle! :-). Já jsem si skvěle pošmáknul! Dávám tedy za 4 fotky raketových zařízení. Izraeli pochopitelně! * * * * ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný filmík zachycující nelehkou situaci v Libanonu 70. a 80. let minulého století. Podepsaly se na něm ale taková zkušená jména (režie Anderson, scénář Gilroy, hlavní role Hamm), že jsem ihned věděl, že krok vedle se z toho nevyklube. A "překvapivě" fakticky ne. Jediná věc mě trochu přiváděla do rozpaků. Kdo neví, co se v této době v Libanonu dělo, tak bude možná zprvu zmaten z těch politických dialogů, které jsou na diváka stříleny jeden za druhým. Mně se stalo totéž, ale časem jsem si v hlavě dokázal vytvořit základní schéma. Řemeslná stránka snímku se dá označit jako bezchybná, nastínění skoro až bezvýchodné situace se povedlo na jedničku, scénáristickou stránku si Gilroy pohlídal, takže k žádným přešlapům v rámci tohoto aspektu taktéž nedošlo. To pletichaření a různé intriky ze stran všech zúčastněných mi dalo za pravdu, že pracovat v těchto agenturách není nic pro slabé nátury. Herci odvedli svůj standard, Jon Hamm se sice nedá považovat za nějak obrovsky vytěžovaného herce, ale kdekoliv se objeví, tak to pak stojí za to! Kvalitní počin s old-school nádechem. Za mě dávám 78 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Objaví sa pojem špionážna dráma a už viem, že je bez Jamesa Bonda to bude nudná politická blbosť, ktorej neameričan ani nemusí rozumieť. Vlastne ani Američan a možno ani sám režisér. Tento film to potvrdil a podčiarkol. Jediná zaujímavá tam je šťuka Rozamunda, no a potom poučenie, že do Bejrútu na dovolenku sa chodiť neodporúča. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem z produkce Netflixu dal dvě špionážní dramata za sebou, tak jsem měl co srovnávat. Zde na rozdíl od The Angel film disponuje známými hereckými esy - především Rosamund Pike, ale ani Jon Hamm není pozadu. Tady ale tou špionáží pokročili a tak se v průběhu dění neděje nic, co by Vás nutně dokázalo zvednout z postele. A ani závěr tomu úplně nepřidá. Zajímavé, ale snadno přehlédnutelné. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Dej filmu sa odohráva v Libanone, no natáčalo sa v Maroku. Natáčalo sa taktiež aj v americkom štáte Rhode Island. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama