Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (500)

choze 

všechny recenze uživatele

Z oblak do vyježděných slepých kolejí aneb Collet-Sera s Neesonem hanebně a ve výsledku zbytečně vykrádají svůj vynikající Non-Stop. Vizuálně je to zase pěkný a baví to v jednotlivostech, ale problém je za vlasy přitažený a přesto nezábavný scénář se z dálky průhledným závěrečným odhalením - nic mě tu nepřekvapilo, nezaujalo, nedolehla na mě paranoia a napnutý jsem byl přesně na minutu, když se Neeson ocitnul pod rozjíždějícím vlakem a na chvilku to vypadalo ošklivě. Bitka s kytarou cool, ale jako z jiného filmu, stejně jako přepálené (a digi) vykolejení vlaku, Farmiga jako mystery woman okouzlující a dal bych si spinoff její postavy, ale stejně jako Wilson a Neill má ve filmu jen dvě scény. Zkrátka pusťte si znova Non-Stop, protože tam už to všechno udělali a správně. A pokud trváte na vlaku, tak Zdrojový kód. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako celok snímka funguje veľmi dobre a jedná sa o nadupanú akčnú jednohubku so sympatickým protagonistom, ktorá vás po celú dobu stopáže ani na okamih nezačne nudiť. Ak teda na tento počin pôjdete jednoducho ako na nenáročný "biják," u ktorého môžete vypnúť a ktorý však nie je vôbec hlúpy a má v rámci deje určitý punc originality, nebudete sklamaní ani náhodou. Neeson stále akčné scény utiahne a rozhodne ešte do starého železa nepatrí. A kto pred pár rokmi pochyboval u posledných 96 hodín, tu síce híkať blahom nebude, ale rozhodne nepohrdne. Nielen vďaka hereckému obsadeniu, kedy ako vždy charizmatickému Neeson zdatne sekunduje rad vedľajších charakterov na čele s Verou Farmigou a Patrickom Wilsonom. Aj napriek dejovo slabšej druhej polovici a miestami béčkovosti a pár až úsmevne patetických scén sa jedná o veľmi dobrý film, ktorý by sa veľmi dobre vynímal medzi legendami akčných filmov z 80.rokov. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa tu hrá na trilerovú strunu a akcia sa drží gitary a sekerky, všetko je v absolútnom poriadku. Akonáhle zistíme, že sme pred zeleným plátnom a začnú nám lietať vagóny nad hlavami, je zle nedobre. Ale povedzme, že sa budem tváriť, že som bol počas týchto pasáží na vécku a ono to nakoniec nevyznieva vôbec zle. Ľudia v modernej skorumpovanej a neprehľadnej dobe sa už nemôžu spoliehať na políciu a vôbec už nie na tých, ktorí nám vládnu, preto záštitu nad ľudstvom preberá silná stredná vrstva. Len škoda, že sa scenáristom nepodarilo k tejto myšlienke napísať aj chytrejší scenár. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik Neesonoviek a vedel som, že nebudem sklamaný. Škoda len evidentného a toľko spomínaného vykradnutia Non stop. Polovica filmu pôsobí klasicky veľmi dobre, super zápletka, hľadanie páchateľa, nejasnosti v tom, čo sa vlastne deje. V tom sme u Neesona na to zvyknutí. Nanešťastie to v poslednej tretine dramaticky trochu upadá, hoci tam by to malo práve gradovať. U hlavného protagonistu už vidno, že čas postúpil, ale hýbe sa stále skvele, aspoň teda pred kamerou. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když se podíváme do filmografie Jaume Collet-Serry, zjistíme, že se jedná už o čtvrtou spolupráci s nebezpečným Liamem Neesonem. Já od toho režiséra viděl skoro vše, takže mám přesné porovnání s ostatními Neesonovkami. Nejvíce se mi asi líbilo Run All Night, ale tématicky by se to dalo nejvíce připodobnit k Non-stop. Opět se jedná o precizně natočený thriller, s až překvapivě povedenou harmonickou hudbou, s několika silnými momenty, které zarazí do sedačky, ovšem film ničím extra nevyčnívající a lehce nadprůměr v podstatě ve všech směrech. A digitální závěr je vyloženě špatný, nebýt jeho, tak bych to spíše doporučil rodičům, ale takhle to nejspíš dovolit nedokážu. optimálních 6/10, ale upřímně jsem čekal méně. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (15)

  • Michael (Liam Neeson) vo filme používa pištoľ SIG-Sauer P226. Členovia jednotky SWAT majú karabíny M4A1. Ostrelovač v závere používa pušku HK417. (ČSFD)
  • 16 osobnostných typov zmienených Joannou (Vera Farmiga) je 16 osobnostných typov MBTI od psychologičiek Katherine Cook Briggsovej a Isabely Briggsovej Myersovej. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. ledna 2018 v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama