Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, nekorektní, ulítlé, ale přitom pořád strašně zábavné. Štáfek byl vždycky příjemně hrající osobou, Prachař mě zatím také nikde nezklamal. Fotbalu rozumím asi tak jako vietnamec českému jazykolamu, takže nejrůznější reference napříč všemi deseti díly šly mimo mě. Ale i přesto jsem si tenhle netradiční seriál užil. Delší odmlka nám přinesla v druhé polovině sice slabší díly, velkolepé finále (první řady) Vyšehrad opět zase vytáhlo na jeho zasloužených 80%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co vtipného by mi mělo přijít na tom, že se zobrazí skutečnost o vylízaných nejen sparťanských hráčích, kteří prostě do normálního mančaftu, kde nejde o prachy a děvky, nezapadají. A čekat na zápas 12 dílů, sorry jako. Nesympatické postavy, neujasněný koncept (co to chce kritizovat, chce to vůbec kritizovat, a jak?), prostě nelíbí. Každý díl i přes jeho krátkost je odvaha dokoukat. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Takhle by to vypadalo, kdyby Tonda Blaník víc chlastal, bylo mu šestadvacet a místo politiky by kopal do kulatýho nesmyslu. A je to vážně boží. Tedy první čtyři, pět dílů, které jsou nahláškované, plné ujetého humoru a sem tam nějakého cameo slavnějšího kop-do-balóna, ty jsou za pět hvězd. Ale druhá polovina vypadá, jako kdyby ji psal někdo, kdo nemá ani základku (celý díl postavený na tom, že se Lavimu udělá beďar? Vážně?) a navíc tam někdo někomu pingloval manželku, protože došlo k přeobsazení druhé hlavní role a to tak, že ta postava ztratila svůj humor a i humor veškerý ostatní se snížil na úroveň velké trapnosti, která dosáhla vrcholu v posledních dvou dílech. Takovej sešup z vrcholu do sr**ek v deseti dílech, to se jen tak nevidí.ps:FCVP! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kuba Štáfek dokazuje, že i navzdory svému domovskému projektu platí za výtečného komika, slušného herce - Ačkoli střihnout si takového rozkošně vygumovaného suvenýra musela být radost.. - ba dokonce vůbec ne špatného tvůrce.. Má sice opět o Kolečko víc, nicméně tomu to tentokrát zase jednou jede jako po mokrý trávě při špatným obutí.. Na dobře zvoleném půdorysu mikrokomedie rozehrávají pánové výtečné bago, při němž se vtipně trefují do jedné fotbalové osobnosti za druhou jako svýho času Roberto Carlos do zdi.. Vulgarity (v)hodně za pulicí čarou tentokrát celému projektu přesně pasují.. Účast několika fotbalových hvězd potěší i z toho důvodu, že naznačuje, jak si ze sebe kluci zvládají dělat legraci, což jim budiž přičteno ke cti.. Vysokou kvalitu, jakkoli některé epizody platí za vyloženou holomajznu, dokládá pak především reakce mistra Limberského..;) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Že by Barsíčka?“ – „Je to daleko blíž!“ Domovská Sparta už nehodlala přivírat oči. Někdejší fotbalová hvězda Julius „Lavi“ Lavický dojel na své špatné návyky a nezdravou životosprávu, možná pomýšlel na Real, ale FC Slavoj Vyšehrad je pravdou. Navíc „skleněný Rosa dostal jeho legendary ten“. Štáfkova sebevzhlíživá guma je dokonalá, tam nasadí individuál, tu zase se snaží utéct dvěma policajtům, jindy jeho přípravu zhatí zásadní pleťová katastrofa, pak se doptává, zda má trenér Jarolím jeho číslo. Pánové Jakub Prachař nebo Ondřej Pavelka nabízejí zjevné herecké potěšení, celkově to má spád, ale po pár dílech se to tak nějak okouká a divák očekává, že bizarní gagy doplní i něco navíc. Nestane se. Po zbytek série tak narážíme na to, že pokud nepůjdeme „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat už to nebude. „Tenhle frajer píchá všechno, co vrhá stín!“ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • S druhým scenáristou Petrem Kolečkem se původně vůbec nepočítalo. Kolečko, jenž se fotbalovému tématu s oblibou věnuje, např. spolupracoval na scénáři k seriálu Okresní přebor (od r. 2010) či napsal scénář k TV filmu Zrádce z cyklu Nevinné lži (od r. 2013) byl ale po zhlédnutí prvního dílu Vyšehradu tak nadšený, že osobně vyhledal scenáristu Tomáše Vávru a nabídl mu spolupráci. Na dalších dílech již oba scenáristé pracovali společně. (Šéfik)
  • V různých dílech se objeví i několik současných či bývalých profesionálních fotbalových hráčů, např. Lukáš Vácha, Roman Bednář, Jan Rajnoch nebo Radek Sňozík. (NiWi)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama