Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Strašný nic. Epizoda má pět až deset minut a stejně nějak zvládnou, aby její plytký děj začal otravovat a připadat nesnesitelně natahovaný. Postavy do jedné nesympatický retardi a hajzlové, kterým se může cílové publikum tlemit a povyšovat se nad ně (oblíbený český nešvar dělat všechny postavy hloupější než jsou diváci nad jakkoliv snesitelnou míru, aby se to snáz psalo a nebylo nutný o ničem přemýšlet). Je potřeba ocenit tvůrce, který chápou internet jako místo, kde jde dělat o kus víc než v televizi, ne Vyšehrad, který to pojal tak, že na net se dá vyblít cokoliv i bez základní snahy. 30 % ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

První díly byly super, ale má to klesající tendenci a Štáfkova one man show se mi okoukala docela rychle a jeho Lavi už je spíš trochu přehrávající karikaturou, než zábavně nosnou postavou. Docela dobře mu přihrává Jakub Prachař, ale má moc málo prostoru. Občas se u toho ještě zasměju, ale každej díl mi přijde slabší než předchozí a nikam se to moc nevyvíjí. Na český poměry slušně zvládnutá, neškodná jednohubka, ale ještě tomu něco chybí, aby z toho byl kult. 60% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, nekorektní, ulítlé, ale přitom pořád strašně zábavné. Štáfek byl vždycky příjemně hrající osobou, Prachař mě zatím také nikde nezklamal. Fotbalu rozumím asi tak jako vietnamec českému jazykolamu, takže nejrůznější reference napříč všemi deseti díly šly mimo mě. Ale i přesto jsem si tenhle netradiční seriál užil. Delší odmlka nám přinesla v druhé polovině sice slabší díly, velkolepé finále (první řady) Vyšehrad opět zase vytáhlo na jeho zasloužených 80%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co vtipného by mi mělo přijít na tom, že se zobrazí skutečnost o vylízaných nejen sparťanských hráčích, kteří prostě do normálního mančaftu, kde nejde o prachy a děvky, nezapadají. A čekat na zápas 12 dílů, sorry jako. Nesympatické postavy, neujasněný koncept (co to chce kritizovat, chce to vůbec kritizovat, a jak?), prostě nelíbí. Každý díl i přes jeho krátkost je odvaha dokoukat. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Za Vyšehrad jsem kdysi hrával (starší žáci, dorost) a už tenkrát řada spoluhráčů „lila první ligu“, takže Lavi by mezi nás dobře zapadnul. Tím se samozřejmě nechci nijak dotknout současných hráčů a klubu, jelikož tam už nikoho neznám, jen tím prostě potvrzuji, že celá řada „nadějných lvíčat co už od mala kopala do míče“ skutečně ještě v rané fázi kariéry pozná „co je to výčep“ a následně jde „vše do…“. Samotný formát projektu je myslím vhodně zvolený. Nízká stopáž usnadňuje autorům práci, kdy se mohou soustředit na jednoduché a trefné „frky“. Přeci jen si nemyslím, že by reálně měli ambice na nějaký propracovanější příběh a děj. Uvidíme, zda se po pár dalších dílech nestane seriál vyčpělým, aktuálně nicméně spustil vcelku slušnou vlnu ohlasu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Autorem hlášky, kterou pronese Julius Lavický (Jakub Štáfek) hned v druhé minutě 1. dílu 1. série Rovina (2016): "Já nic neplatil a ta částka taky nesouhlasí", je fotbalista Tomáš Ujfaluši, který na jaře roku 2007 slavil narozeniny se spoluhráči z národního týmu. Údajně si reprezentanti pozvali na hotel několik prostitutek a slavili až do ranních hodin. (ELBobes)
  • Hráče Vyšehradu představují skuteční fotbalisté Slavoje Vyšehrad. (griph)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno