Reklama

Reklama

Film (Ne)obyčejný kluk, natočený na motivy bestselleru deníku New York Times, vypráví fascinující a dojemný příběh Augusta Pullmana. Ve chvíli, kdy August, který se narodil s vadou obličeje, která mu dosud bránila navštěvovat běžnou školu, nastupuje do páté třídy místní školy, stává se tím nejméně pravděpodobným hrdinou. S tím, jak se jeho rodina, noví spolužáci a širší komunita snaží nalézt v sobě soucit a přijmout ho, Auggieho mimořádný osud je všechny spojí a dokáže, že nelze prostě zapadnout, když se už od narození lišíte. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (341)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Obyčajná tvár" je film o chlapcovi Augustovi Pullmanovi, ktorý sa narodil s vadou tváre. Pre svoje estetické postihnutie to nemá v živote jednoduché, ale napriek tomu sa nevzdáva. Je to snímok, ktorý hrá na city, miestami doslova citovo vydiera diváka. Musím však uznať, že je to po filmárskej stránke profesionálne natočené. Vypočítavo dojímavé filmové dielo. Ja si však nedokážem odpustiť cynickú poznámku. Viete si predstaviť, že by sa starej veľkohubej anorektičke Julii Robertsovej a krivonosému trotlovi Owenovi Wilsonovi podarilo spoločne splodiť pekné dieťa? Ja veru nie. Výsledok ich potencionálneho párenia presne zodpovedá podobe malého Augusta Pullmana. *** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Citová ždímačka jak hovado. Stephen Chbosky podobné snímky prostě umí. Dokonale se dokáže vcítit do lidí a dětí stojících v koutě a následně svoji myšlenku zvládne bravurně předat divákům. Neskutečně citlivá věc, ve které se mu podařilo přesvědčit dokonce i Owena Wilsona k vážnému a procítěnému výkonu. Jacob Tremblay je neuvěřitelně talentovaný malý frajer. Strašně se mi líbily dialogy a monology napříč celým filmem. Jedna zajímavá myšlenka za druhou. Ani přes parádní dialogy mě příliš nezaujaly příběhy ostatních. Například bíločerná romance sestry hlavního hrdiny. Tento snímek vás vezme na dvě hodiny do trošku jiného světa. Do světa, kde jsou všichni v jádru duše hrozně hodní, do světa, kde pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí. Filmu se dokonale daří předat svoji náladu divákům, což je důvodem jeho úspěchu. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Příjemné, hřejivé pohlazení po duši. Líbilo se mi, že film nakonec nebyl pouze o malém klukovi a jeho handicapu, ale že se zaobíral do velké míry i postavami okolo něj a vztahy mezi nimi. To bylo ostatně to, na co film chtěl poukázat - že se svět netočí jen okolo jednoho člověka a jeho problémů, ale že je třeba být zároveň vnímavý a ohleduplný vůči ostatním, protože každý má své vlastní trable a zaslouží si trochu pochopení. Možná by na někoho byla ta míra "laskavosti", kterou film ukazuje, trochu moc, protože se tam nakonec neukáže žádná veskrze negativní postava (právě naopak jsou postavy vykresleny v dobrém). Mně to ale takto vyhovovalo a necítila jsem z toho žádný nátlak na city (rozhodně se film nesnaží být prvoplánově dojemný), spíš mi to v téhle formě přišlo zkrátka přirozené. O tom je ostatně život, nikdo se primárně nerodí jako špatný člověk, jen nás okolnosti můžou vést ke špatným volbám. Takže za mě rozhodně palec nahoru. Víc takových filmů! ~(4,4)~ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Láska Nebeská pro prvňáky. Extrémně cukrkandlová vypalovačka, kde je tak pětina scén navíc, nebo zbytečně delších než by měly být a má to celé galapředstavení končit asi tak o půl hodiny dřív, ale jinak je to ultra-pozitivní bomba, která se zjeví z nenadaní a překvapuje svojí odlehčeností a nenuceným humorem, takže nezbývá než valit oči. Julia Roberts předvádí její nejlepší herecký výkon za posledních několik let a Jacob Tremblay ukazuje, že je velký talent. Přeslazené a americké až na půdu, ale zároveň upřimné a procítěné. Skvělé školské etudy New Yorského předměstí a jedné jeho middle-class rodinky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Keď si máte vybrať medzi tým, byť dobrý a byť láskavý, vyberte si to druhé." Pár vecí mi troška nesedelo, ale šlo fakt o drobnosti. Napr. veľakrát to vyzerá tak, že nasledujúci „blok udalostí“ budeme sledovať z pohľadu inej postavy, než je Auggie, a nakoniec to nie je pravda (Miranda má približne 168 sekúnd priestoru, rodičia dokonca žiadny). Alebo u niektorých postáv je naznačené, že budú dôležité a nakoniec nie sú (učitelia, riaditeľ). Inak ide o ukážkový feel good, ktorý je hravý (Chewie!), smutný, veselý, aj originálny. Obsahuje pár klišé (šikana), ale aj s tými je narábané predsa len trošičku inak, než sme bežne zvyknutí. Samozrejmosťou sú báječné a prirodzené herecké výkony všetkých zúčastnených. ()

Galerie (156)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se od 18. července do 13. září 2016 ve Vancouveru (Kanada) a v New Yorku (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama