Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(více)

Recenze (244)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fantastickej chlapskej film, ze kterýho jsem měl hroznou radost. Utýct od všeho a začít někde uplně jinde. To je občas pocit, který cítí kdejakej chlap a tady je ve výborně zfilmované podobě, která se mi hrozně líbila. Krom toho zaobalená do černohumorného tvaru, který solidně pracuje, i když to o té komedii zase tolik není. Spíše převládá ironie ze čtyř chlapů, kteří se snaží začít někde jinde a za kterými se táhne minulost, které se holt nedokáže zbavit nikdo. Blikající světla ale ukázala správnou stránku severských filmů a já byl opět potěšen tím, že mě protentokrát Dánsko nezklamalo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší skandinávský film o partě přestárlých mafiánů....kteří na nebezpečném sklonku svých zlodějských kariér neví kam dál a začnou objevovat krásy vyfukování vajíček..... :D děláš to úplně špatně Torkilde :) Scénář plný úžasných postaviček a skvělých dialogů,s dokonalým vykreslením charakterů ústřední čtveřice,díky dokonalým flashabackovým scénám na jejich dětství. Jeden z nejpříjemějších filmů na světe,který pro mě objevil Madse Mikkelsena,který je pro mě Dánským Johnym Deppem. Nádherný film... 100%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vidím komedie/akční/krimi, ale nevidím drama, čímž jsou Blikající světla především. Možná trochu úsměvné, určitě řízlé kriminálním žánrem a je tu i pár náznaků akce, ale pro mě je to zkrátka drama o lidech, kteří se zastavili, podívali se za sebe a zjistili, že za nimi nic kloudného nezůstalo a rozhodli se s tím něco udělat. A zaručuju vám, že ačkoliv má tahle parta chlapíků zatracené mouchy, budete jim v jejich snažení chtě nechtě fandit a při závěrečné větě se spokojeně usmějete. 85% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Debut mistra úchylek, bizáru a zvěstovatele dobra se ještě pořád drží v jistých mantinelech normálnosti, přesto již sděluje poselství o sounáležitosti a přátelství  skrze narušené jedince  z okraje společnosti. Poutavě působí rozvedení příběhů gangsterských přátel pohledem do jejich dětství, kde každý ze skupiny má svůj malý krutý a bizarní příběh, jenž do určité míry vysvětluje jejich jinakost a osobitost. Nemůžu sice říct, že jsem  celou stopáž byl jako u vytržení, na druhou stranu chvíle (pěstí dívce do obličeje, drž hubu pro tu samou dívku, závěrečná přestřelka atd), kdy jsem byl z příjemné letargie vytrhován, byly moc fajn. Pohodovka, tak akorát za čtyři. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Buď je to gangsterka maskovaná za pohodovou a až meditativní životní přestavbu... nebo je to naopak? Čtyři kriminálníci z Kodaně bůhví proč otvírají hospodu někde na vesnici. Skvěle zahrané charaktery, s vysvětlovacím flashbackem do mladí dokonale dotváří omáčku k silné pointě, která i když je vylhaná, tak jí chcete věřit. Jensen dokáže příběhy konstruovat originálně, civilně a s vtipem. Hajný se samopalem v závěru válí. Co čumíš ty krávo? ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama