Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný fragment scenáristického manželského dua Peter/Fran potěšil, i s takovým odstupem času. Sice je film poměrně překombinovaný, roztěkaný a čerpající z jiných snímků, ale to na druhé straně vynahrazuje dobré obsazení (M.J.Foxe vs slizoun Busey) s dobrou technickou a vizuální stránkou. 7/10. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tady chtěl někdo ulovit spoustu much jedním máchnutím - no myslím, že nakonec ulítly všechny.... Když se zpočátku vykrádají "Ghostbusters", tak je docela sranda. Pak se začnou přidávat další ("Duch", "Nebe počká"...) a divák najednou neví, co si vybrat. Komedie už to být přestává a horor ? Já tedy nevím, čeho se báli ostatní, ale hororových prvků je tu velmi málo .... Nicméně - režisérův potenciál je tu znát a vidět (i když asi jen jednou) se to dá - 50%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Šílenství bude potrestáno! Stín smrti se opět snesl nad město. ,,Co je to Stín smrti?“.…. Poltegreisti, spontánní rekurentní psychokineze (to je asi nejhorší případ) a spojení M.J. Fox, R. Zemeckis, D. Elfman a P. Jackson. Toho se mám bát? A co třeba Koalice afro – amerických duchů? Věřím, že není nic horšího než banda nasranejch mrtvejch černochů, ale spíš to vypadá, že hezký a veselý triky (+ nezapomenutelné cameo seržanta Hartmana) dají vzpomenout spíš na Krotitele duchů, než na nervy drásající horor. Ovšem v poslední třetině to je veliká duchařina, ke které se přidávají masoví vrazi a mě naskakuje husí kůže, která drží až do konce! A to je slušný. Na komedii! Můžu být rád, že jsem ke sledování nepřizval děti! Ostatně, oni asi víc. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

predators 

všechny recenze uživatele

Svěží hororová hříčka s duchy a případ seriového vraha, který taktéž nevypadá na to, že by mu v žílách kolovala krev. Komedie, která se tváří vážně a strašidelně. Horor, který dokáže pobavit. Perfektní triky, hudba a vystupňované napětí...Tato směska žánrů mi prostě náramně sedla a M.J. Fox opět neměl chybu. 80% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je chvályhodné, že tento konsensus žánrů vymyslel Jackson při cestě do obchodu, ale spousta snahy přišla vniveč, když byl nucen podřídit se "mediocre" hollywoodským standardům průměrného konzumu. Jen v řádově několika desítkách vteřin z dvouhodinové stopáže je Jacksonův rukopis spozorovatelný, jinak se jedná o průměrnou rádoby-komedii, jenž má co dělat, aby byla alespoň průměrně vtipná. Hororové aspekty filmu jsou na něm asi to nejzajímavější, občas se atmosféra z komedie do horrou pěkně překlápí, ale mě to nestačilo. PS: S odstupem času se vzpomínky rýsují více sympaticky, přeci jen Přizraky jsou méně ambiciózní oddechovka, ale hodnocení zůstává: 5/10 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Během prací na filmu na Novém Zélandu se Michael J. Fox definitivně rozhodl dát přednost rodině před časově náročným natáčením filmů. Vrátil se na televizní obrazovky a příležitostně se ukázal ve filmu ve vedlejší roli. Jak se nakonec ukázalo, Přízraky se staly posledním filmem, v němž ztvárnil hlavní roli. (HellFire)

Reklama

Reklama