Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

monolog 

všechny recenze uživatele

co se týká mě, tak je to nejlepší film tohohle režiséra, kterej jsem viděl. (a viděl jsem ještě vesmírný kanibaly a pána prstenů a konga). Je škoda, že duchařský komedie moc nikdo netočí, protože je vidět, že kdy to má neotřelej nápad a dobrej scénář, dá se natočit příjemnej a zábavnej film. Plus samozřejmě Michael J. Fox, můj nejoblíbenější herec z dětství (v 88 sem viděl návrat do budoucnosti snad stokrát), jehož to byla za posledních deset let určitě nejlepší filmová role. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý spadá do začiatkov tvorby tohto vynikajúceho režiséra, autora najlepšieho filmového spracovania najlepšieho fantasy, aké bolo kedy vymyslené a napísané... Dejová linka bola síce iba taká priemerná a ľahko predvídateľná, ale občas ma aspoň dokázala pobaviť svojim humorným prístupom (či už v osobe Franka, alebo tých jeho duchárskych pomocníkov). Čo sa týka formálnej stránky, tak tej vážne na tú dobu nie je čo vytknúť. Keby bol trocha zaujímavejší príbeh, išiel by som vyššie, ale takto myslím, že ten lepší priemer bude asi spravodlivý. 65/100 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo sa Jacksonovi nepodarilo nakrútiť nový diel eskapád kotolníka Freddyho, vrhol sa na tento komediálny horor. Je to síce už Hollywood a zďaleka to nie je taký masaker, ako to bývalo na Novom Zélande (i keď krvou sa nešetrí), no scenár je dostatočne zábavný a skvelý casting na čele s Michaelom J. Foxom a Jeffreym Combsom zaručujú, že aj keď neide o výnimočný film, ako bol napr. Braindead, stále ide o kvalitnú hororovú zábavu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Michael J. Fox se na tyhle filmy prostě hodí. Prostě mu to žerete a hotovo. Peter Jackson si dal oddych od hyperkrvavých komedií a natočil jen hyperujetou (a krvavou bez krve) komedii v níž si střihl i hodně zábavné cameo (hraje typa s piercingem co vrazí do M.J. Foxe těsně než potká ducha Raye). Nebyl by to Peter Jackson aby to nepojal trochu "netradičně" a tak se dočkáme babky s brokovnicí, ducha šukajícího s mumií, FBI agenta co vypadá jak Hitler nosí Uzi a brnění a má alergii na křičící ženy (a to zdaleka není všechno). Ovšem největší úlet je ten seržant z Kubrickova Full Metal Jacket. Dále hlášky jako "Není nic horšího než banda nasranejch mrtvejch černochů." No prostě bezva. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Už to bude pár let, co jsem viděl část filmu a dnes jsem ho konečně shlédnul celý. Už minule se mi líbil a nezměnilo se to ani tentokrát. Krotitel duchů Frank, který jako jeden z mála může vidět duchy mrtvých si přivydělává tím, že jeho kamarádi duchové se vloupají vždy do nějakého domu, udělají paseku a Frank má poté za úkol je z daného domu vypudit, i když už jsou dávno pryč. Potom se ale Frank připlete do cesty jednomu zlému duchovi, který zabíjí nevinné obyvatele městečka Fairwater a snaží se zjistit, jak ho co nejrychleji zastavit, než bude pozdě a i on sám se ocitne v nebezpečí. Je to rozdíl přejít z tohodle filmu na Pána Prstenů, přitom tyto snímky od sebe dělí pouze 5 let. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Hřbitov měla původně obývat postava jménem Gatekeeper – ochránce ve formě velkého buclatého anděla. Štáb dokonce vytvořil velkou rekvizitu, s níž Peter Jackson natočil několik scén. Do finální verze se však anděl nakonec nedostal, protože Jackson nevymyslel dostatečně důvěryhodné opodstatnění pro jeho přítomnost. (HellFire)
  • Režisér Peter Jackson si ve filmu střihne cameo jako chlapík, do kterého narazí M.J. Fox před místními novinami. (daEmoNickY)

Reklama

Reklama