Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na urgentu nemocnice Rubava probíhá pod vedení vrchní sestry Mery cvičení traumaplánu. Do přesně naplánované akce, na které chce starostka Darina Růžičková získat politické body, přichází informace o výbuchu v dole. Traumaplán musí být zastaven, v důsledku výbuchu se totiž zřítil obytný dům plný lidí. Mezi záchranáři se v troskách domu se objeví doktor David Hofbauer a vytáhne z trosek umírajícího muže. David Hofbauer nastupuje na urgent Nemocnice Rubava a rovnou si veze pacienta, kterému musí zachránit život i nohu. Oddělení, které bylo připraveno na cvičení, musí obstát při skutečné hromadné nehodě. Někomu život zachrání, ale musí se připravit i na smrt těch nejbližší. (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jestli má být tohle "nejopravdovější seriál z lékařského prostředí", tak potěš klobás. Na urgentním příjmu nemocnice, která pro svou novotu vypadá jako výstavní hala veletrhu lékařského vybavení, se pohybuje několik dokonale upravených lékařů, jimž velí vrchní sestra v podání Sabiny Laurinové. OK, snad se to rozjede. Po výbuchu v dole začínají saniňáci přivážet mnohem větší množství zraněných, než je oddělení vzhledem k velikosti prostor a množství personálu schopno pojmout (a vážně by měl zajímalo, kam ty lidi nastrkali). Do služby nastupuje také člověk, kterého jsme před chvíli viděli, jak švýcarským nožíkem rozřízl zavalenému muži hruď a jal se mu masírovat srdce toutéž rukou, ve které před chvíli držel hot dog. Ve zbytku epizody sledujeme střídavě scény, v nichž muži na operačním sále stojí se zakrvácenými rukavicemi nad pacientem a mechanicky odříkávají odborné termíny, scény, v nichž ženy provádějí méně krvavou práci (jako je obkládání pacienta pytlíky s chladivým gelem) a scény s lidmi zvenčí: teenager tak dlouho zapírá, že mu je fakt blbě, až přímo před doktorem vrhne trochu krve; manželka operovaného muže dostane hysterický záchvat a skácí se k zemi, když zaslechne domněnku, že by manžel mohl přijít o nohu. Asi třikrát je pro zpestření zařazená vrcholně nevkusná, zpomaleně snímaná sekvence, kterou podbarvuje Enya, protože co jiného než hypnotizující new age tóny, které vás přenesou do jiné reality, byste chtěli poslouchat, když jde o život, záleží na každém pohybu a každé vteřině. Pak se není co divit, když si doktorka, kterou všichni nenávidí (a podle toho, jak se chová, sami uvěříte, že by mohla být vtělením satana), nevšimne silného krvácení rodičky, kterou právě zašívá. S přimhouřením obou očí, vypnutým zvukem a lehkým otřesem mozku by se tomu dalo uvěřit... kdyby to nebylo tak strašlivě strnulé, sterilní a nepřirozené v dialozích, mizanscéně i hereckých výkonech. Jedna hvězdička, protože mne to oproti jiným pořadům a seriálům na Primě až tolik neuráželo a párkrát jsem se od srdce zasmál (většinou ve chvíli, kdy něčí život visel na vlásku). ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po lékařích v růžové jsou tentokrát v modrém! Dobrým kódem jsou tak akorát draze zaplacené písničky, které zpívá Enya a Coldplay. Nechápu! Spíš by se tady vyjímala tvorba Míši Davida! ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl akorát ukázal, že se to od Ordinace moc neliší a potápí celý seriál. Mimochodem přímá masáž srdce byla tisíckrát lepší, napínavější, realističtější a dechberoucí v Renčově Sanitce II. ( tam měl cameo skutečný doktor, který za to byl oceněn ), kterou tady na CSFD zdrchali, ale ve srovnáním s tímto to bylo moderní akční dílo s parádním rozpočtem. Hvězdu dávám za účast hromady celkem dobrých herců, ale provedení to je jak telenovela. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejopravdovější seriál je nechtěně tak ukrutně vtipný, že vás to prostě musí bavit. Naškrobení doktoři a sestry proklamují odborné termíny, načež jsou vystřídáni zpomalenými záběry s brutální podkresovou hudbou. Co víc jsme si mohli přát? ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězdičku za to, že mě to OBČAS vtáhlo do děje a překvapil mě pránický léčitel Zach :D (i když to teda dělá druhou rukou... :D ), jinak naprostý brak, špatná parodie na Ordinaci v růžové zahradě a dramatickou situací se teda nešetří, což působí na diváka většinou tak, že nemá čas se se situací stotožnit a nevtáhne ho to... :-/ ()

soukyd33 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděli jste jak se to nemá dělat. Tak tohle by vám řekl každý, kdo dělá nebo dělal ve zdravotnictví. Chaos kam se podíváš, každý dělal práci toho druhého a nakonec to nějak dopadlo. Co se mi líbí? Že se zde věci nazývají pravými jmény. Traumaplán jsem zažil, a takto to nevypadá. Hlavně to vypadá že akutní příjem má 300 km délky a úplně všechno na co si vzpomenete. Až mě dostalo kolik věcí bylo uložených na jednou trauma boxu. JAK UŽ TU NĚKTEŘÍ UVEDLI, PÍSNIČKA Only Time od Enya SE TAM VŮBEC NEHODILA. Hvězdiček? 0 O další díly nemám zájem. Vítejte v Ordinaci v růžové zahradě 2, ale trošku jinak. ()

Reklama

Reklama