Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

arbitr 

všechny recenze uživatele

Konečně něco "Lynchovského" :) Pro mě naprosto originální a různé teorie rozvíjející zážitek, o kterých se dá s dlouze dikutovat. U nás doma jsme se na tom jestli JE nebo NENÍ rozhodně neshodli. Pomalé tempo může leckoho odradit, ale radím vytrvat a na konci budete mít stejně pocit, že to mohlo být klidně ještě pomalejší a delší. Doufám v pokračování, ale i kdyby nebylo, je tady možnost vymyslet si ho sám. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane ľudia povedia, že to má myšlienku s presahom, hlbší dej a atmosféru. Na druhej strane, že sa jedná o niečo, kde nefiguruje žiadna logika, je to plné metafyzických kecov, ale tvári sa, že vám to chce niečo veľmi dôležité zdeliť a tí inteligentní na to prídu a nemusia to mať na rovinu povedané. Pravda je asi niekde medzi a jednoduchá myšlienky je zaobalená vo vrstvách naoko uhladeného, no pre mňa vrcholne nevkusného balastu. Nijako veľmi ma to nezaujalo, nijako veľmi ma to nepobúrilo, niet dôvodu pozerať ďalšiu sériu. 8/8 - 55% ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Parádní a správně podivná záležitost. Na jeden zátah jsem to nakonec nedala, přece jen je to místy natolik ujeté, že to člověk potřebuje nechat uležet, ale to vůbec není na škodu. Seriál sází hlavně na pečlivě budovanou atmosféru a téma, se kterým si tvůrci opravdu vyhráli. Do značné míry artová záležitost, kterou samozřejmě ne každý konzument stráví. Pro ty, kteří mají rádi neotřelá díla, je to ale vyložená lahůdka, a to i po herecké stránce. Vedle spolutvůrkyně Brit Marling, jež je v hlavní roli zkrátka úžasná, stojí za zmínku i Jason Isaacs, který se opět vrací k záporáckým rolím. 1. série - 100% ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně vyrovnaný seriál, který asi na nejvyšší mety útočit nebude, a to z několika důvodů. Přestože režie a herecké výkony jsou skvělé, příběh mírně pokulhává, dějová linie odehrávající se v současnosti není až tak zajímá a pro mě největší minus je finále série, které nenabízí uspokojivé zakončení příběhu (nebo alespoň něco, s čím můžete spokojeni, dokud nebude nová série), přestože pár náznaků tam je. Každopádně pokud máte rádi Stranger Things a celkově Netflix a nebudete mít přehnané očekávání, čeká vás poměrně slušná jízda. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 sezóna 60%. 2 sezóna 60%. Chtěla se mi psát esej o tom, jak se tu perou ( nejen ) dvě skupiny lidí. Jedna si stěžuje jak druhé chybí třetí oko a vyšší úroveň myšlení, druhá si stěžuje na velkohubost a rádoby mysteriózní universum. Já se ztotožňuji asi nejlépe s názorem že "Míň vážně se berou i ty ezo vědmy ve dvě ráno na Barrandově." Finále druhé sezóny s bílými holubicemi je už čistá křeč a sebeparodie, která celou věc posílá do čistých, dosebezahleděných sraček (pekel). Jestli se chystá sezóna třetí mě již v tuto chvíli naprosto nezajímá a se seriálem se loučím. Pár hezkých i chytrých momentů jistě má. Smířlivé tři za odvahu a jistou originalitu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)
  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)

Reklama

Reklama