Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Rominator 

všechny recenze uživatele

V nemocnici je hospitalizována mladá žena Prairie Johnson (Brit Marling), která byla sedm let pohřešovaná. Pozornost vzbudí také to, že se jí vrátil zrak ztracený v dětství... Pro diváky zajímavou postavu hraje Jason Isaacs jako Dr. Hunter Aloysius "Hap" Percy. Od finální epizody jsem čekal asi úplně něco jinýho. S případnou další sérií v tuhle chvíli nepočítám. Zhlédnuto 8 epizod z 1. sezóny. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Parádní a správně podivná záležitost. Na jeden zátah jsem to nakonec nedala, přece jen je to místy natolik ujeté, že to člověk potřebuje nechat uležet, ale to vůbec není na škodu. Seriál sází hlavně na pečlivě budovanou atmosféru a téma, se kterým si tvůrci opravdu vyhráli. Do značné míry artová záležitost, kterou samozřejmě ne každý konzument stráví. Pro ty, kteří mají rádi neotřelá díla, je to ale vyložená lahůdka, a to i po herecké stránce. Vedle spolutvůrkyně Brit Marling, jež je v hlavní roli zkrátka úžasná, stojí za zmínku i Jason Isaacs, který se opět vrací k záporáckým rolím. 1. série - 100% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já vím, že podle filmového vkusu se lidé nemají a nedají soudit v dalších nesouvisejících ohledech, ale jsem si takřka zcela jistý, že s osobami, které nějak výrazněji uchcávají z tohoto seriálu, bych nemohl být dobrým kamarádem. Protože se patrně jedná o divnolidi provozující jógu, nežeroucí maso, vnucující svůj otravný alternativní styl všem ostatním atp. :D The OA je veledůležitě se tvářící, extrémně iritující, směšný, ezoterický BLÁBOL. Blábol, který by chtěl pojednávat o všem, ale přitom není schopný vytvořit jedinou postavu, která by se chovala jako jako ČLOVĚK. Takže o čem to pak vypovídá? O dění na planetě Kvak? O vzduchoprázdnu v mozkovnách autorů? Patrně tak. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pekelně zvláštní a osobitá záležitos a zároveň jeden z nejrozporuplnějších seriálů poslední doby...nevybavím si teď nic podobného co by mě chvílemi tak moc bavilo,v jiných chvílích tolik nudilo a zároveň jsem z toho měl v určitých momentech husí kůži.Téma zajímavé,najednou se to dát nedá,ale jsem rád že jsem viděl...80% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You have to pretend to trust me until you actually do.". Seriál, kterýmu když dáte šanci a naladíte se na stejnou frekvenci, dostanete psychologickou nálož protkanou vším - od základních životních pravd až po největší mystéria vesmíru. Odvážný, skvěle natočený a ve finále zdrcující (v záplavě současný seriálový tvorby působí OA hodně jinak). Pokud vás ale nechytne hned první epizoda, ať už pro pomalý tempo, nebo na seriálový poměry těžkou stravitelností (nebo prostě z ignorace), budete seriál nenávidět. Společně se Stranger Things největší seriálový překvapení roku! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • V druhej epizóde seriálu New Colossus, prehovorí fotograf na Prairie (Brit Marling), aby si získal jej pozornosť "Prairie, toward the sound of my voice." čo vo voľnom preklade znamená (smerom k môjmu hlasu). Ide o odkaz na film Sound of My Voice (2011), aký je rovnako od tvorcov The OA. (Evee04)

Reklama

Reklama