Reklama

Reklama

Lovci trolů: Příběhy z Arkádie

(seriál)
  • Česko Lovci trolů od Guillerma Del Toro (více)
Trailer
USA / Mexiko, (2016–2018), 20 h 42 min (Minutáž: 23–24 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(52)

Z nezměrné představivosti uznávaného filmaře Guillerma del Tora pochází příběh dvou světů, jejichž střet popisuje epická sága Trollhunters. Když obyčejný teenager Jim Lake Jr. na své ranní cestě do školy narazí na tajemný amulet, nečekaně objeví pod svým městečkem v Arcadii mimořádnou tajnou civilizaci mocných trollů. Jim je náhle je nucen hrát zásadní roli ve starověké bitvě mezi dobrem a zlem a rozhodne se zachránit svět – hned jak skončí hodina tělocviku. (TV Minimax)

(více)

Recenze uživatele AdelleR k tomuto seriálu (4)

Lovci trolů: Příběhy z Arkádie (2016) 

Trollhunters jsou z produkce DreamWorks naprosto nečekané překvapení. Po tři série se rozvíjí rozsáhlý, komplexní příběh, jehož fantazie snad nemá hranic. Není to typický DW animovaný seriál, jaké známe, epizody jsou vystaveny úplně jinak a spousta plot-twistů je nepředvídatelná. Je to temnější, než se zpočátku zdá, vývoj postav funguje na jedničku, a skvělá je i animace (málokdy se v animovaném seriálu vidí takový detail jako práce s dioptriemi ve sklech brýlí). Za mě skvělý počin a jsem zvědavá, s čím přijdou zatím vedlejší postavy v dalších navazujících seriálech. ()

Série 1 (2016) (S01) 

Trollhunters jsem si pustila jen kvůli tomu, že jsem se chtěla podívat na Wizards, tak abych měla kontext, tudíž jsem od toho neměla absolutně žádná očekávání - a mile mě to překvapilo. Tohle není úplně tradiční DW animovaný seriál. Zpočátku jsem měla jakési HTTYD vibes, co se týče seriálu, ale brzy mě přesvědčili, že tohle je úplně o něčem jiném. Způsob, jakým na sebe epizody navazují, je pro DW seriály netypický, má to skvělý příběh, ne vždy se to vyvine podle očekávání, a navíc je to poměrně temnější, než jsem si zprvu myslela, že to bude (pár záběrů děsilo i mě, nevím, jak by to skously děti :D). Animace je vzhledem k formátu očekávatelná, ale překvapilo mě, jak si vyhráli s takovým detailem, že se skla brýlí postav opravdu lesknou a skutečně vypadají jako brýle (zvětšují či zmenšují kraj hlavy dle dioptrií). Je to trochu o krok napřed před DW animovanými seriály. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Sic o polovinu kratší než první série, nabité to je stejně. Pořád mě baví ten netradiční koncept a trollí svět. Jim mě po většinu epizod strašně štval, ale jeho vývoj a celkově vývoj všech postav tu je parádní a duo Steve/Eli jsem si fakt užívala. Konec grandiózní, ty poslední scény mě dokázaly chytnout a jsem fakt zvědavá, s čím vytasí v poslední sérii. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Já vím, že to tady pořád srovnávám s ostatními animovanými seriály z produkce DreamWorks... ale ono je to opravdu mnohem epičtější. Třetí série to valí ve velkém od samého začátku, přicházejí ne zcela očekávané zvraty a finále jsem si navýsost užila. Trollhunters jsou ohromným přehršelem všeho, co dohromady skvěle funguje, a jsem zvědavá, kam jejich příběh povede dál - především co se týče postav, které tu byly pouze naťuknuty a svůj prostor teprve dostanou. A Lena Headey jako Morgana famózní. ()

Reklama

Reklama