Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (305)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na toto čakali ľudia tri roky? Tak gratulácia, niektorí diváci si po videní filmu v kinách určite povedali "Keby že som radšej ostal v tej karanténe." Film, ktorý sa na pozadí komiksovej predlohy a tradičného marvelovského sci fi sveta snaží podsúvať queer úchylov, pretože ako režisér povedal: "Cítil som, že aj oni musia byť zastúpení". No ani netúšil, ako trafil klinec po hlavičke, pretože LGBT sa naozaj patrí stotožňovať len s mutantmi. V tomto prípade našťastie nešlo o nič mega expilicitné, ale navyše aj ten dej stál za haldu exkrementov. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Cením snahu o komorní psychologické drama, ale tady jsou ty šachy rozehrané poměrně dost slabě. Herecká sestava funguje z 50%. Místy to připomíná Netflix pokus o spin off Riverdale a končí to v digitálním pekle, protože si někdo zřejmě uvědomil, že se v Nových mutantech nic neděje a je třeba z toho nechat vypukat popcorn za každou cenu. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání se nesplnila, a to je dobře. Namísto nabubřele rozeřvaného blockbusteru s rádoby omračujícím vizuálnem jsem totiž dostal komorní film ve formě televizní inscenace, namísto party duchoprázdných vystajlovaných týnejdžrů vcelku sympatický pětilístek, namísto křečovitě akčního děje příjemně decentní podívanou. A proti? Film končí v okamžiku, kdy měl vlastně pořádně začít; připadá mi, že jsem viděl jen pilot k nějakému seriálu. A za velký scénáristický kiks považuju fakt, že partu téměř dospělých lidí se superschopnostmi, internovanou v rozsáhlém sídle, hlídá a ovládá (a dokáže ovládat) jedna jediná (i když taky superschopná) ženská. A co nějaký personál? Když už za vším stojí tak mocná organizace/společnost jako nějaká Essex Corporation, proč by do mutantího pasťáku nešoupla aspoň několik namakaných zřízenců? Nebo aspoň kuchařku? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl a asi ani nebudu příznivcem a zarytým fandou zfilmovaných „Marvelovek“. Ač mi komiksová podoba všech těch hrdinů či animované verze nevadily, filmová zpracování jsou pro mne jedním velkým utrpením. Série X-Men mě tak rovněž zcela minula (tedy viděl jsem úplně první film a nějak zvlášť jsem okouzlen nebyl), takže tahle rádoby scifi-hororová podívaná pro náctileté mou krevní skupinou taktéž není. Dodívat se do konce, jo to byl pro mne ten pravý horor.    Nesympatické postavy, stupidní děj a hromada nudy – to je jen strohý výčet všech záporů, na které jsem tu narazil. Ona tajemství a noční můry z minulosti jsou tu u všech jen zhruba načrtnuty, pár pokusů o děsivé momenty by se tu našlo, ovšem vše je obaleno hromadou nudné vaty, u které jsem jen protáčel panenky. Máme tu lesbickou vložku, bez které by to v dnešní době už ani nešlo, jen ten černoch a nějaká ta „transka“ mi tu chyběli, aby se splnily všechny ty novodobé zvrácené kvóty.    Kreatury se smajlíkem na ksichtu, pedofilní kněz ani ohořelá přítelkyně moc nezabrali a tak jediné, co trošku potěšilo, byl ten digitální medvědí démon. Celé to však působilo, jako by to bylo natočené pro diváky do patnácti let, a když jsem se podíval na celkový rating – taky že skoro jo. Ty vole, na tohle jít do kina, tak odcházím děsně nasraný. Anya Taylor-Joy jasně nejlepší na celém filmu. I díky ní tomu dám alespoň podprůměrné ohodnocení, protože jinak bych šel s procenty ještě dolů. Malé děcka budou možná potěšeny, jinak ubohost. 40% ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

6/10 – Několik nadprůměrných herců a hereček se sešlo, aby natočili veskrze průměrný film s průměrnou zápletkou, podprůměrným rozpočtem a předvídatelným vyústěním. Film Noví mutanti vešel ve známost jako "horrorový pohrobek X-Menů" a já proti tomu označení nic nenamítám, vlastně mi to ani nevadí. V hloubi duše jsem tušil, že to s tím horrorovým pojetím až tak horké nebude, takže jsem ani nebyl zvlášť zklamaný, že z toho vyšla jen taková temnější Marvel rychlokvaška. Rozhodně bych to ale neházel do jednoho pytle s Avengers, x-menským mláďatům se skutečně podařilo zachovat si jakous takous vlastní tvář. Naši hrdinové tady totiž nemusí zachraňovat vesmír před fialovým UFC borcem se šourkem místo brady, který ho chce zničit pomocí několika šutrů, jde jim zde v uvozovkách "jen" o vlastní prdel. To kvituji. Záchrana vlastní prdele přináší na scénu svěží vítr. Top hláška: "Odpusť, otče, zhřešila jsem. Už je to týden od mé poslední zpovědi. Dvakrát jsem masturbovala." Ne, nekecám. Fakt to tam je. To je teprve klenot. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Práce na filmu začaly již v květnu 2015, kdy režisér Boone potvrdil účast na filmu. V březnu 2016 byli do filmu obsazeny herečky Anya Taylor-Joy a Maisie Williams - svojí účast potvrdili v březnu 2017, kdy se začalo sestavovat herecké obsazení. Projekt odhalili jako horor inspirovaný povídkami Stephena Kinga a Johna Hughese. (Varan)
  • Herečce Rosario Dawson byla původně nabídnuta role k hraní postavy Cecilia Reyes, ale z neznámých důvodů odstoupila. (Sethlans)
  • Se stopáží 95 minut se jedná o nejkratší film ze série X-Men filmů. (ČSFD)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama