Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (305)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Noví mutanti mají v popisku horor, sci-fi a akční film, nicméně po projekci musím usoudit, že takřka ani jedna ze žánrových rovin nefunguje tak, jak bych si přál a očekával. Samotný trailer měl více děsivou a akční atmosféru než samotný film, což je vážně škoda, protože zde byl cítit značný potenciál a nádech jinakosti vůči ostatním kouskům z x-menovského vesmíru. Postavy a jejich schopnosti jsou na jednu stranu zajímavé, avšak poněkud odfláknuté, takže člověk nemá ani moc nutkání jim vůbec fandit - jediná postava, která mě alespoň trochu zaujala, byla Illyana (plus Lockheed a její démoničtí "smailíci"). Ani (mnoha předchozími filmy) osvědčené prostředí nemocnice nefungovalo tak, jak mohlo popř. mělo. Moje očekávání byla v případě Nových mutantů zkrátka příliš vysoká. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak taková katastrofa, jaká se tomu zvěstovala, to neni a ještě ještě je to lepší než Dark Phoenix. Ale popořadě, nejprve bych měl asi pochválit ten nápad, šoupnout určité mutanty do "léčebny" a postupně je děsit, jejich nočními můrami a některé tedy sou. Asi nejlepší děs má Illyana, ta má totiž smajlíky, které namluvil........Marilyn Manson ??? Wow tak to je tedy něco a je škoda, že tady neměli víc prostoru, ale i takový svatý otec od Rahne, má tu správnou dávku....zvrácenosti. Roberto to má taky pěkný, ale hrozně krátký a to je škoda, u Sama to neberu jako noční můru, ale spíš něco s čím se ta postava musí vyrovnat a odpustit sama sobě. Ale nejslabší to má hlavní představitelka, ta má nic neříkající velkou CGI obludu, která postrádá jakýkoliv smysl a podstatu noční můry. Spíš se tam měl objevovat její otec a děsit ji a dávat ji to za vinu, což by mělo lepší dopad na tu postavu a i mně by tak Daniell přišla sympatičtější, protože by se tak musela postavit svému strachu. Ale tohle neni doslova horor, má to hororové prvky, ale neni to horor, byť pár drsných scén se zde najde, ale v budoucnu bych i rád viděl něco hororového s mutanty. A objeví se tady i klasická klišé, které však nerozehrávají takovou emoční linku, jakou by si tvůrci představovali, ale film tak dobře utíká, byť ve finále začne nudit. A byť je to lepší než Dark Phoenix, zabitý potenciál, otravné klišé a závěrečný bubák o ničem, to posílají do tří hvězdiček. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Staromódní zmatečné béčko bez osobnosti. Horor pro teenagery. Tato frančíza jim trochu zmutovala. Režisér Josh Boone sice vypráví příběh nových hrdinů ze známého světa, který nejvíce proslavil nezničitelný Wolverine v podání Hugha Jackmana. Je to rychle zapomenutelné a zaměnitelné. Teenageři bojují nejen se zlem v podobě nějakého padoucha, ale především s vlastními fobiemi a nejistotami. Noví mutanti jsou komorní, soudržní, ale zcela nepřekvapiví. Až tedy na to, že Noví mutanti jsou prvním komiksovým snímkem ze světa Marvelu, který obsahuje lesbickou scénu a otevřeně tematizuje homosexualitu svých hrdinů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po rokoch čakania, odkladania, zmeny termínov, útoku pandémie a nakoniec ešte aj výpadku prúdu v kine som konečne mal možnosť dopozerať "The New Mutants" a tak ukončiť toto prekliatie. Už som sa začínal báť, že tento film nikdy neuvidím. Ale podarilo sa. Tak ako to dopadlo po všetkých tých problémoch s ktorými film zápasil, mimo iné aj s fúziou Fox a Disney, kde sa hovorilo o tom, že film nakoniec nikdy nevyjde. Myslím si, že lepšie ako väčšina ľudí očakávala, no nemôžem to ohodnotiť ako dobrý film. Myslím si, že film ako taký je okey a pod povrchom drieme skutočne zaujímavý príbeh so zaujímavými postavami. A dalo sa z toho niečo vyťažiť a priniesť tak skvelý zážitok. Ale film podľa mňa nemá úplne najlepšie prevedenie. Najväčším problémom je, že sa nás film snaží vydesiť momentkami, ktoré nepôsobia až tak strašidelne ako by mohli. Prečo? Lebo nie sú ideálne vybudované a venujeme sa im viac ako akčným, než ako hororovým momentkám. Myslím si, že najstrašidelnejšie si to asi vychytila Rahne v podaní Maisie Williams. A jej opätovné stretnutie so svojim najväčším strachom je spracované veľmi dobre. Inak však nemám pocit, že by film priniesol niečo, čo by sme už v minulosti nevideli. Usmievaví muži mi pripomínajú Slendermana v kombinácii s úsmevom Anne Hathaway z remaku "The Witches". Keby bol film poňatý viac ako horor a pridala sa do neho silnejšia atmosféra, tak to mohlo aj fungovať. No celú dobu mám pocit, že filmu niečo niekde chýba. Myslím si, že postavy sú celkom dobré. Máme možnosť vidieť ich vlastné strachy a trošku nám to niečo aj o nich povie. Možno film mohol povedať toho trošku viac, ale snaha sa cení. A vďaka nim som si sledovanie aj celkom užil. No problémy s príbehom to zakryť nevie a najmä (ako som povedal) malo byť prevedenie trošku iné. Hodnotenie: C+ ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Hmm...tak tohle bylo skvělý! Hororový X-meni, co ještě nejsou X-meni, ale jsou zatím jenom mutanti. Problém je v tom, že nevím, jak to celé uchopit, protože film byl dobrej. Na konci dokonce naznačeno možné pokračování...když na to jdete už s myšlenkou, že stejně nebude, ať by byl film sebelepší. Užila jsem si každou minutu. Jenom škoda, že jich bylo tak málo. Obsazení dobré, efekty skvělé, přesto civilní a skutečně o postavách, čili těch pár minut navíc by se hodilo. Ale ráda bych zmínila, něco, co se mi fakt líbilo. Když se koukali na Buffy a potom se ve filmu děly lehce podobné věci. Čili, když se na pozadí ukázala epizoda Hush, bylo mi jasné, že to bude masakr. A lehce nazrzlá holka označená za čarodějku dá první pusu jiné holce po mé oblíbené scéně mezi Willow a Tarou. Ale naštěstí to mezi holkama neskončilo stejně :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Herečce Rosario Dawson byla původně nabídnuta role k hraní postavy Cecilia Reyes, ale z neznámých důvodů odstoupila. (Sethlans)
  • Ve filmu se měl ukázat i mutant Warlock, kterého si měl zahrát Sacha Baron Cohen, nicméně jeho schopnosti nepasovali do rozpočtu, a tak byla tato myšlenka odsunuta pro případný sequel. (NiWi)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama