Reklama

Reklama

He's Out There

  • USA Scarecrow (pracovní název)

Rodina se chystá na výlet na svoji chatu, která stojí u jezera v opuštěné krajině. Otec (Justin Bruening) má ale ještě pracovní povinnosti, takže matka (Yvonne Strahovski) bude muset vyrazit se svými malými dcerkami napřed. Když dorazí na chatu, tak se seznámí s místním správcem a zdá se, že je vše v naprostém pořádku. Děvčata si spokojeně hrají, matka vybaluje a otec už je na cestě. Jenže z dálky je pozoruje John, který má úplně jiné úmysly. Podaří se otci nebo správci překazit jeho vražedný plán? (PROCESOR)

(více)

Recenze (80)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Proklatě originální rozjezd - mámí, dédý, dvě princezny a strašidelný dům ve strašidelném lese, tedy horror jak se patří, jen pro otylé... pardon otrlé nátury. Aspoň tohle jsem si ironicky říkal ca první půlhodinu. Ale zatímco jsem už byl smířený s dalším zástupcem páchnoucí žumpy rodinného středoproudového kvazihorroru s ječícími dětičkami a matkou-bojovnicí, nabral děj postupně grády a vyklubal se z něho vcelku nadprůměrně nervydrásající kousek. Jistě, nervydrásající kousek s nervydrásajícím ječením dětiček a otravným archetypem matky-bojovnice. Ale zároveň i se slušnou dávkou napětí, s pohlednou sekernickou prací i několika jinými brutalitkami a se dvěma pěknými momenty s mobilním telefonem v hlavní roli. Tři a půl, ale rodinné scénky mi přeci jen do horroru neštymují. Malé bezvýznamné plus pak za několikasekundovou Yvonnu ve spodním prádle. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka s dvoma dcérami sa vyberie do dovolenkového sídla uprostred hlbokých lesov. Ich otec sa kvôli práci zdrží. Pred jeho príchodom sa rodina stane obeťou neznámeho útočníka, ktorý ju túži zlikvidovať. – Zo začiatku trochu rozťahané, ale keď sa zotmelo a začal sa teror, dosť ma to bavilo. Postáv je len pár, takže bodycount je v úspornom režime, ale páčilo sa mi, že protagonisti konajú racionálne a do problémov sa rodina dostane kvôli detskej nerozvážnosti, takže je to funkčne napísané. Síce je už od začiatku jasné, kto je vrahom, ale Home Invasion hororom nikdy nepohrdnem. Naviac som podobný rozprávkový podtón v horore už dlho nezaznamenal. Plus to nádherné prostredie lesov v Kanade z toho robí slušnú záležitosť, ktorá si aspoň jedno zhliadnutie zaslúži. + herec z The Monster Project + herečka z Channel Zero ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Veľký mínusom He's Out There je to, že počas prvej hodiny sa tu vlastne nič zaujímavé nedeje a sledujeme len akési jemné koketovanie sa s hororovou tematikou, pričom prítomnosť zla je zrejmá len z náznakov. V záverečnej polhodine sa príbeh konečne pretaví do podoby slasheru v rámci ktorého je preliata aj nejaká tá krv, tento moment však mal prísť podstatne skôr. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno som po včerajšom a štvrtkovom filme optimistickejšie naladený. Možno som si "He's Out There" reálne užil. A možno oboje. Osobne poviem, že po tom, čo som si odsedel od začiatku do konca "Party Bus To Hell" chcem byť optimista. Chcem byť lepšie naladený a asi budem možno aj niektoré veci trošku odpúšťať. Minimálne už za fakt, že mám pre Yvonne Strahovski trošku slabosť. Včera toho v "The Predator" moc nepredviedla a keď sme tu mali horor, kde bola posadená do hlavnej role, bol som celkom zvedavý. Osobne najprv odstráňme pár negatív v tomto filme, ktoré jednoznačne zabraňujú tomu, aby bol niečím lepším. V prvom rade bude počas filmu Maddie chorá. A napriek tomu potom akosi vďaka jednej (asi) zázračnej tabletke vyzdravie a bude v poriadku. Hoci sa tam spomína, že budú asi musieť ísť do nemocnice. Takže nechcem byť zlý, ale toto neberiem. V druhom rade je film trošku klišé. Vieme odhadnúť čo sa stane, vieme ako to asi na konci dopadne, no nemal som moment pri filme, kde by som to zase vidieť nechcel. Vizuálna stránka filmu osobne neponúka nič. Dokonca ten obraz je miestami poriadne bledý. Neviem či to malo niečo spracovať, no reálne to nepomohlo filmu nijako. A čo mala znamenať tá scénka s fotkou, keď jedine Laura nemala zoškrabanú tvár? Nijaký zmysel to neskôr filmu nedá. A videl som, že niektorí písali, že Laurine dcéry im prišli trošku otravné alebo riadne otravné. A hoci nemôžem povedať, že by som tomu nerozumel, tak minimálne sú dve veci, ktoré tu oceňujem. Prvou je fakt, že ich hrajú skuotčné dve sestry. A myslím si, že to je aj reálne vidno, že dievčatá si snažia pomôcť. A potom je tu ešte fakt, že majú tak 5 - 7 rokov a ide po nich šialený vrah. Ja na ich mieste by som sa asi bál rovnako. A ich myšlienky nie sú neuvážené. Neviem. Ja som tam problém nevidel. Celkom sa mi tento home-invasion štýl v tomto filme páči. Myslím si, že hlavná trojica funguje dobre a pôsobia uveriteľne. A dokonca aj žiaľ, ktorý bude v jednom momente Laura prežívať pôsobí dosť úprimne. Záverečný boj je podľa mňa dobrý, ale takisto treba povedať, že Laura bude mať v jednej chvíli sekeru v boku a o pár scénok na to nemá problém chodiť a bojovať. To sú také veci, že nemôžem ich akceptovať. Myslím si, že film sa snažil. A to mu kvitujem. A rozhodne lepšie, než posledné dva filmy čo som hodnotil. Ale ako som povedal. Po filme ako bol "Party Bus To Hell" to môže ísť iba hore. Hodnotenie: B- ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tam venku je úchyl! A je to neskutečný deviant a debil, protože mít na lopatě Yvonku♥, a chtít ji dva dny v kuse živočišně píchat jen nožem a naklepávat ji pánev výhradně sekerou, to může napadnout jen totálně ujetého bukanýra a notorického plýtvače. Ale jinak je to jen takové obvyklé a vcelku nenápadité honění v chatě u jezera v sobotu čtrnáctého, sice slušně natočené a dokonale ozdobené, ovšem zcela bez pevného podkladu, výraznější atmosféry a jakýchkoliv hrůzných souvislostí. Yvonka♥ však jako vždy aspoň dokonale zabavila mou pravačku, takže o jednu za to vytvrzení výjimečně přitvrdím. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Hey Boy In The Pines“ od Public Domain. (Duoscop)

Reklama

Reklama