Reklama

Reklama

Tým zjistí, že jsou uvězněni ve světě „Hotelu Royale“. (SkyShowtime)

Recenze (8)

Setcet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vskutku zvláštní planeta, na které vládne teplota pod absoulutní nulou (-291 °C, vážně pane LaForgi?). Picard u snídaně jako mozkovou rozcvičku chroustá důkaz, na kterém si vylámali zuby Euler i Gauss. Asi riziko povolání, když musíte psát o lidech a časech, které jsou chytřejší než vy. Přesto je epizoda milá, vtipná, svižná a alespoň elementárně logicky vystavěná. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda mierne vybočujúca zo štandardu. Nie všetkým musí sadnúť, ani ja som spočiatku nebol príliš nadšený - hlavne to zasadenie do nezaujímavého 20. storočia. Ale postupne aj vďaka niektorým zábavným momentom a hláškam som sa vcelku bavil. Ale aj mysterióznosť zápletky je fajn. Na to, čo dôstojník z 21. storočia neprišiel za 38 rokov svojho života, stačilo trojici (ok, "inteligenta" Worfa nerátajme, takže dvojici) z posádky Enterprice odhadom pár hodín. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1 z těch památných dílů typu the Thaw z STV, které jsem dlouho nesnášel a v době cz prem. okamžitě přemazal dalším dílem.;) Po velké pauze jsem si ho však čím dál více oblíbil až došlo na plný počet. A to už před mnoha lety. Co přesně mě na tom fascinuje nevím, ale zřejmě to bude samotné jádro a zpracování, které je alá TOS. Což bude asi ten hl. důvod. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Na uniforme astronauta z hotela sa nachádzala nášivka misie Apollo 17 (prebehla 7.-19.12.1972), z ktorej bol odstránený nápis „Apollo.“ Na nášivke však zostalo číslo „17,“ ako aj mená astronautov (Cernan, Evans a Schmitt). V remasterovanej verzii seriálu však nášivka bola upravená a obsahuje nápis: „Charybdis ● NASA ● Prvý za hranicou slnečnej sústavy.“ (koba)
  • Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) v rozhovoru s Williamem Rikerem (Jonathan Frakes) o Velké Fermatově větě říká, že dosud, tedy ve 24. století, nebyla dokázána. Důkaz však nalezl britský matematik Andrew Wiles už v roce 1994, tedy přibližně 6 let po odvysílání epizody. (Nyan)
  • O planéte Theta 116 La Forge (LeVar Burton) uviedol, že teplota na povrchu dosahuje nereálnych -291 °C, čo je menej ako hodnota absolútnej nuly (-273.15 °C). Tak nízku teplotu nie je možné dosiahnuť. La Forge podobne odhadol vek planéty na 72 miliárd rokov, čo je viac, než vek samotného vesmíru. Odhaduje sa, že vesmír je starý 14 miliárd rokov. (koba)

Reklama

Reklama