Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 2

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (107)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na snímek by se dalo vzhlížet ze dvou pohledů. Z jedné strany jako na životopisný příběh harvardského psychologa a vynálezce doktora Williama Marstona, který pracoval na detektoru lži a vytvořil dnes velice známou komiksovou postavu Wonder Woman (mimochodem zde máme možnost poznat, jak byla původně charakterově vykreslena), a ze strany druhé jako na milostný film o jedné poněkud nekonvenční lásce. Druhá možnost je však přeci jen dějově silnější. Polyamorální styl života byl velice provokativní už na počátku 20. století, kdy se příběh odehrává a jestli je tak i dnes je mnohde na diskuzi. Snímek je natočen naprosto neutrálním dojmem, takže se danému tématu tvůrci nijak nevysmívají a naopak taková vztah ani neospravedlňují. Je to jen pouhopouhý příběh lásky, navíc posvěcené detektorem lži, jakou William, Elizabeth a Olive prožívali. Mravokárci si budou škubat vlasy, někdo se na to bude dívat rozčarovaně, někdo přejícně. A o to tu jde především. Každý divák nechť posoudí sám a vytvoří si na danou věc svůj vlastní názor. Snímek je atmosférou hodně komorní, takže kdo u takových filmů usíná, není to nic pro něj. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to hodně odvážné, takové čisté, jednoduché, ale přitom neskutečně plné plno "vzkazů" pro další generace :) Měla jsem tam 3 obrovské chvíle s husí kůží - 1) když se sešli v hale, kde se hraje divadlo a poprvé se tam k sobě všichni 3 přiblíží nejblíže, 2) když Olive oblékne do toho kostýmu, 3) když jdou společně jako jedna za Marstonem do nemocnice - to je tak krásně symbolické. Film si nebere vůbec servítky, sexualita je propíraná horem dolem, jen si myslím, že jejich postavy byli tedy hodně neopatrné a vášeň, kterou prostě nemohli skrýt - tak byla jejich kamenem úrazu. Trojice, která je excelentní a jejich "jiskření" a sexuální touha - tak to se dalo krájet a maximálně jsem si to užila :) ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilně a rutinérsky natočená bigrafie kterou ale táhne nad hladinu kvalitní scénář. Fakt, že mě to nakonec i dojalo přesto, že to je natočené stejně nenápaditě jako všechny ostatní životopisné snímky zasazené do poválečné ameriky, tak nějak mluví sám za sebe... Je jasný, že realita asi nebyla takhle pohádkově růžová.. Už jen ty fotky v závěru ukazují, že Marston zdaleka nebyl takovej švihák a jeho dvě Wonder Woman zdaleka nebyly takové kosti.. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se chtěl dozvědět, jak to bylo vlastně s komiksem Wonder Woman a zjistil jsem, že je to založený na feminismu, lesbičkách, švédské trojce a bondage. Dost zajímavý film a hlavně pan profesor to měl doma docela peprné. Neměli to ani moc jednoduché ale musím říct, že zrod Wonder Woman je dost jiný a pokud někdo má rád filmy podle skutečné události a nebo co se komiksu týče tak si tady těch 108 pusťte je to dobrý. 75% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vyhýbal som sa tomuto filmu jak čert kríža, lebo som si myslel, že je to nejaká C-čkovina, čo sa išla zviesť na vlne WW. Nebolo tomu našťastie tak. Film je o serióznom vzniku WW. Paradoxne, snímok je viac zaujímavejší, sexi, erotický a lepšie zahratý ako celá WW. Je zaujímavé sledovať, čo, kto a ako to celé vzniklo. Po tomto filme už nikdy nebudete na WW pozerať rovnakými očami ako doteraz. 4 z 5 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)
  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama