Reklama

Reklama

Při pátrání po měděném drátu narazí detroitský dospívající chlapec Eli Solinski na supermoderní zbraň, která má výjimečnou moc. Když se jeho bratr Jimmy zaplete do potíží s místním šéfem podsvětí, oba sourozenci popadnou tajemnou pistoli a dají se na útěk. Eli a Jimmy jsou tak nuceni svádět boj na život a na smrt s armádou zločinců a dvěma těžce obrněnými futuristickými vojáky, kteří chtějí získat svou zbraň zpět. (HBO Europe)

(více)

Recenze (74)

VanTom 

všechny recenze uživatele

V rovině sbližování dvou nevlastních bratrů na útěku toto "teen-krimi-scífko" funguje docela dobře (postavy jsou fajn, včetně pomstychtivého grázla Jamese Franca), ovšem futuristický ruční kanón představuje zaměnitelnou nevyužitou rekvizitu, která ani nepředvede plný potenciál (3. mód palby?). Otevřený konec snímek degraduje na pouhý pilot (zrušeného) seriálu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kristova boto, jak mám hodnotit takovýto film? Na mě to zkrátka celé působilo asi jako nudící pouliční směska, poslepovaná jen ze scén z jiných filmů, ovšem poslepovaná do nefunkční podoby, která nemá co sama nabídnout. Veškeré postavy, dialogy, dějový vývoj, závěr, prostě skutečně vše je zde podáno jen jako jedna obrovská přehlídka klišé, bez jakékoliv tvůrčí invence, bez momentu překvapení, bez nápadu a bez jediné scény, která by mě dokázala vytrhnout z letargie, do které jsem byl uvržen již po pár minutách filmu. Navíc tuto podívanou nedokázali tvůrci oživit ani nějakou třeba výraznější akční scénou, spádem, napětím, či atmosférou, pozitivně vnímat pak nelze ani veškeré postavy, které jak jsem již zmiňoval, jsou vesměs nezajímavé, předvídatelné, šablonovité, a tak naštěstí že alespoň jejich obsazení nelze považovat za úplně marné, ty poměrně známější ksichty tu totiž přeci jen něco málo zachraňují, ale o vyložené vysvobození se též rozhodně nejedná. Já tak tuto podívanou nemohu označit za nic jiného, než za nekompromisně vykrádačskou tuctovku všeho možného, oděnou do ryze béčkového hávu, hrající si chvílemi na dramatickém políčku, chvílemi na sci-fi paloučku a chvílemi na akční zahrádce, nic z toho tu ovšem nefunguje, natož aby to ladilo nějak spolu dohromady, takže tohle se dá prostě rozhodně minout. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná komorná dráma s prvkami sci-fi vo feelingu skvelých 80tiek. Pekné dobrodružstvo (samozrejme až na linku okolo Quaida) a pekný otvorený koniec, ktorý žiaľ zostane nenaplnený. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Celkem se to dalo...Já jsem to nebrala jako sci-fi, ale jako sociální drama a tak mi to nudné nepřišlo...Je tam i pár vtipných scén a dobrá hudba...Takže jo, solidní pokoukání na nedělní odpoledne...Za mě 80% ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

"NEVYCHČIJU SE, KDYŽ NA MĚ BUDEŠ ZÍRAT" jo, Franco to ovládl pro sebe. Jinak to bylo takový drámo líznutý scifi, kdy si chlapeček zahrál video hru a těžce mi to smrdělo pilotem k seriálu. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Kin“ vás so svojim začiatkom dokáže zaujať, ale len s tým. Koncepcia príbehu („o tých z druhého sveta“ sa v podstate nedozvieme nič použiteľného) asi nebola dostatočne „vyanalyzovaná“ a výsledný film, čo prezentujú tvorcovia, je spíš výsmech divákovi, ktorý síce nemá veľké nároky, ale čaká nejaký stredne priemerný „béčkovinu“. Ale dostane niečo z nižších tried. Klasické postavy s klasickými charaktermi, J. Franco v klasickej roli záporáka. Jedinou pevnou postavou (ale s veľmi malou hracou dobou) je tu D. Quaid (inak nechápem, že čo tu hľadá) – kvôli jeho snahe byť profesionálom (aj ten malý čas využiť rozumne s oddanosťou pre film) dávam jednu hviezdu. Osobné hodnotenie: 53% (*) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem se tvůrcům povedl filmový majstrštyk. Řekl by někdo, že se jedná o nezávislý nízkorozpočtový snímek? Už vizuální stránka je srovnatelná s lecjakým vysokorozpočtovým blockbusterem, čímž se dalo najevo, že CGI již není příliš nákladnou záležitostí. Po scénáristické stránce je navíc do jednoho dějství pospojovano několik žánrů, které pospolu překvapivě, chtě nechtě, prostě fungují. Rodinné drama, gangsterka, thriller a v neposlední řadě hlavně sci-fi. A jedná se o další snímek, kterých v poslední době vzniklo  docela dost, ve kterém se dá rozeznat mix nejrůznějších motivů z několika starších sci-fi snímků. Signál z neznámaPůlnoční dítěRiddickZakázaná zónaEx Machina nebo také třeba District 9. Ano, nápady z těchto snímků, a mnohých dalších, tu skutečně jsou, i když ne každý je dokáže rozeznat, neboť pro tento snímek byly zpracovány přeci jen poněkud jinak. Ale třeba útok na policejní stanici, jak vystřižený ze snímku Terminátor, snad pozná každý. Filmové dílo vytvořené producenty snímku ´Příchozí či seriálu Stranger Things. To už mluví samo za sebe. Koncept příběhu zní složitě, ale je jednodušší, než jak vypadá. Celé se to v podstatě odehrává v mezeře mezi včerejškem, dneškem a zítřkem. Do hlavní role byl obsazen afroamerický kluk Myles Truitt, pro kterého to byla první role a tímto ukázal, že na to prostě má. Z počátku to však v rámci příběhu v příbuzenském stavu nehapruje, neboť je uveden jako bratr staršího mladíka, který je však běloch. Naštěstí  netrvá dlouho a dozvíme se, že kluk s tmavou pletí je adoptovaný. No jo, rasový kodex prostě musí být uplatněn. Každopádně tu máme odlehčené, avšak vizuálně dokonalé, chlapecké dobrodružství, ve kterém je  jednoho dne nalezena laserová zbraň, kvůli které se začnou dít věci vskutku nevídané. Pro děti to však určitě není, protože kromě násilných scén se tu často sprostě nadává a jsou tu scény ze striptýzových klubů. Jako pocta filmových sci-fi počinů od osmdesátek až po teď je ale jinak snímek vkusný a, dejme tomu, i nápaditý. P.S. Lze si také všimnou, jak hlavní postava hraje arkádovou hru ´Terminátor 2´. No nic. To jen tak naokraj. ()

Gienah 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnuti traileru som cakala akcne sfi-ficko, ale po asi 15 minutovom namotavkovom uvode sa film ubral uplne inym smerom a nasledovala dobra hodina nudy, ktoru nevykupil ani nasledny 10 minutovy sci-fi zaver. Scifisti, ruky prec! ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Jediné co na tomto filmu stojí za to je James Franco. Scény s ním bavili, zbytek vata. Celá sci-fi zápletka je pro film úplně zbytečná. ()

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě, že tenhle film má scénář. Já myslel, že to je experiment studentů, ale ne. Vtipné na tom je, že Daniel Casey dělá scénář k Rychle a Zběsile 9. To si nesmím nechat ujít. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Nene,film mě nezaujal.To je vše co můžu říct.Je tam plno hluchých míst které mě rozhodily a to byla chyba,jelikož do děje jsem se již nedostal a to i na podruhé druhý den. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Dve tretiny filmu je to fakt nudne az utahane krimi drama... Sci-fi element je tady fakt velice okrajovy a v podstate ke zbytku obsahu i zbytecny... Hrozne promarneny potencial a spousta otazek... Quaid nevyuzity, Franco tradicne skvely, zbran a supervojaci zajimavi ale bez hlubsiho vysvetleni... na lepsi hodnoceni to nestacilo... 53% ()

Reklama

Reklama