Reklama

Reklama

Lynč

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý dokumentarista Lukáš přijíždí do malého města Buchnova, aby zjistil více o násilné smrti Denise, kterého znal od dětství, stejně tak jako obviněného vraha. Nalezne tam nejen vzpomínky na minulost, ale také řadu podivností a záhad ze současnosti. Ukáže se totiž, že Denisovu smrt doprovázel krutý lynč. Seriál mimo jiné zkoumá, jaký efekt má vražda nevinného muže na malé město uprostřed Česka, kde se všichni navzájem znají a kde má každý své tajemství. Velkým tématem projektu je odkrývání reality maloměsta a objevování skrytých kostlivců ve skříních jeho obyvatel. Tvůrci se také zaměřili na více či méně fungující mezilidské vztahy a otevřou i problematiku rasové nesnášenlivosti a předsudků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (54)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný seriál, jehož největším kladem je určitě námět, protože podobné záležitosti se na českých obrazovkách často neobjevují, a největším problémem naopak očividně příliš mnoho autorů, jimž se bohužel úplně nepodařilo dát dohromady kompaktnější vyprávění a lépe tak využít potenciál jinak zajímavého příběhu. Výsledkem je směs, jejíž některé části jsou docela podařené a mají solidní atmosféru, ale jiné jsou naproti tomu poměrně málo věrohodné, nebo dokonce působí až parodicky, což lze zčásti přičíst na vrub charakterům postav a zčásti i jejich chování. Co se herců a jejich výkonů týká, mladé a neokoukané tváře jsou většinou milým překvapením, na rozdíl od některých jejich zkušenějších kolegů. 55 % ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díly seriálu vypadali víc než slibně, také sjem je hodnotila pozitovně, Jak ale děj pokročil, objevili se nelogičnosti a způsob zpracování, který sérii tak trochu srazil na kolena. Obsazení mladých neokoukaných herců fungovalo, Pavel Kříž má tendenci u zloduchů přehrávat (Ať žijí rytíři, Odsouzené ...) u pohádek to vydit nemusí, ale tady šlo o stěžejní postavu, která chtěla citlivější zpracování. Tvlrci by měli divákům víc věřit, že pochopí z náznaků a nemusí se jim všechno strkat až pod nos. Beru to jako studentský počin, ze kterého se tvůrci poučili a příště předloží chutnější sousto. ()

Reklama

Cocacolix 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vadil jen ujetej soundtrack a divně stříhaný retrospektivy, ale ke konci mě to začalo vyloženě štvát. Ve finále se řeší to, co už stejně tak nějak víte a spousta dějových (a třeba i zajímavějších) dějových linek se nechá bez zakončení. O logice jednání postav se snad vůbec nebudeme bavit, to byl velkej úlet především u hlavního hrdiny. Šokující finále se nekonalo, spíš jsme tu měli několik WTF momentů. 8 dílů nechápu, půlka by stačila. A to ještě za předpokladu, že by někdo zkušenější opravil silně děravej scénář. Pochvala snad jen P. Křížovi, ten si svýho slizouna zahrál obstojně. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Chce-li někdo nahlédnout do choré mysli studentů českých filmových škol, tak je Lynč pro ně skvělý studijní materiál. Aneb jak vytvořit nejxenofobnější a nejrasističtější minisérii všech dob a chtít tím sdělit nějakou tu hip 'n shit cool "mesydž", která se nakonec mine účinkem. Pojďme si zrekapitulovat hrací pole, máme tady malý prdelákov, v jehož jedné části žije rómská komunita ... to je v podstatě ok, takových obcí je u nás habakuk. Potud to byla realita a teď přichází naši studentíci ... 90% bílého obyvatelstva jsou ty největší svině, úchylové, devianti, vrazi, ultra pravičáci a jiná hovada ... KDEŽTO 100% romského obyvatelstva jsou čisté duše, které by zločin nikdy nespáchali, a když už se účastní něčeho nelegálního, tak jsou v podstatě nakonec jediní, kteří se to snaží napravit. Je smutné, že něco tak odporného je odvysíláno na České televizi. Nutno ještě podotknout, že scénář má spousty děr a je hloupý ... velmi hloupý. Ona celá situace, že by u nás zlynčovali k smrti rómského mladíka, a že by se údajný vrah dostal rychle na svobodu je mrtě přitažená za vlasy .... a nakonec zjistíte, že tahle idiocie byla inspirována nějakým článkem o události, která se udála v Americe někdy na začátku druhé poloviny minulého století ... tleskám studenti, tleskám. Více takových hlupáků s titulem, kteří budou přikrmovat českou kinematografii, která je už teď totálně ve sračkách. Jinými slovy se připravte na to, že Hřebejkoviny o tom, jak bylo za komančů špatně nahradí filmy nynějších elitních studentů o tom, jak je český národ plný xenofobních rasistických inbredů. *napsal bílý muž, čili rasista, xenofob, incestní vyvrhel, šukač prasat a vysavačů* (pozn. pro PC sluníčka a české studenty filmových škol). ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Od začátku bylo jasné, že se bude jednat o moralitku, což asi hodně lidí štvalo - a proto to má tak nízké hodnocení. Asi vadili i cikáni, kteří tam vycházeli jako až příliš jasní klaďasové (což bylo zároveň i největší plus projektu - protože většinou jsou všude jinde zobrazování jen jako uřvaní polodementi). K neuvěření tam ale byl hlavně ten naivně až debilně pojatý incest - Pavel Kříž musel asi u této role dost trpět, divím se, že ji vůbec vzal. Ale celkově to pohromadě drželo a sledovat to bylo napínavé. Poslední díl ale zmatlali - zvlášť střídáním časových rovin - ono, dát popisku "před čtyřmi měsíci" se vydrží jednou, max. dvakrát, ale nejmíň 6x během jedné hodiny? Finále se nepovedlo, protože se prakticky žádné nekonalo. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (13)

  • Budova, jenž má v seriálu reprezentovat sídlo německých kontroverzních podnikatelů Klause (Ladislav Hampl) a Franze (Ondřej Nosálek), se nachází poblíž Fóra Karlín v Praze. (Nick321)

Reklama

Reklama