Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku je mi sympatické, že přesně ví, čím chce být a na nic většího si nehraje. Velmi příjemná černohumorná komedie o střetu generací, kdy se nikdo neštítí vzít hezky po staru zbraň do ruky. Velmi příjemné překvapení. Velmi mě potěšila vtipná role Hofmanna a Lišky, kde každý z nich hrál postavu sobě vlastní. Zejména postava místního mafiána byla velmi vtipně napsaná a Hofmann tomu dodával ten správný šmrnc a obrovský černohumorný nadhled. A to prostředí, kde se film natáčel, to bylo něco nádherného. Tam bych si dovolenou uměl představit a vychutnat. Hodně oddechový a nečekaně příjemný snímek z českých luhů a hájů. [80 %] ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem se nesmála. Smála jsem se dokonce docela dost – vtipným hercům ve vtipných situacích. Ovšem jako celek je Teroristka spíš odpudivá. Když si dělám z něčeho šoufky, poněvadž je to úplně choré, opravdu nad tímtéž nechci vzápětí spiklenecky pomrkávat nebo se dojímat, jak mě k tomu tento film opakovaně nutil. Je mi z toho fakt úzko. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Vidieť tento film len ako komédiu by bolo nepochopením, hoci táto stránka filmu je mnohokrát až odzbrojujúca. Za tým všetkým je však silná, provokatívna, až absurdná dráma jednotlivca, ktorý už nemôže a ani nechce byť atakovaný aroganciou a mocou. Isté chybičky sa vo filme nájdu, ale mne sa tento boj Davida s Goliášom aj tak páčil. Aj vďaka vhodnému obsadeniu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe som si v televízii pozrel film a spočiatku som mal pocit, že toho budem veľmi ľutovať. Zápletka mi prišla nemastná neslaná a miestami som sa z vykalkulovaného správania babičky verzus dedinského/mafiánskeho zlosyna cítil trápne. Asi v polovici snímky som si však na postavy začal zvykať, pričom niektoré čiernohumorné scény stáli naozaj za to. Poslednú tretinu stopáže (domový dialóg) som si už vyslovene užil. Škoda, že úvodná polovica Teroristky pôsobí dojmom blbosti pre znudených a nenáročných divákov (prevažne z radov dôchodcov). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mírná źánrová neukotvenost může působit jako neschopnost tvůrců rozhodnout se, kterým směrem se chtějí vydat. Překvapivě to filmu spíše prospívá. Na české poměry s nebývalou nadsázkou řeší kruciální problém části obyvatel jedné osady. S Tarantinovským šmrncem přistupuje k násilí a schopnost jeho realizace vkládá do rukou učitelky ve výslužbě. Nepoužívá systém mladého, zdravého a pro všechna bojová umění trénovaného hrdiny, kterÿ by právo na pořádek šel hájit ve většině ostatních snímků. Nejen, že sebojí jít poměrně novátorskou cestou zcela nehrdinského hrdiny, ale dokonce posouvá hranice možného ještěo notný kus dál a do role mstitele staví osobu, která by z mnoha důvodů měla patřit na čelná místa mezi nejslabšími. Stává se tak luxusním českým kotrapunktem ke všem nezničitelným americkým hrdinům především z kresleného světa. Nebudu tvrdit, že mě překvapila Iva Janžorová, ta hrála vždy a všude dobře. Velkým překvapením filmu je Pavel Liška, který se snad konečně po dvou dekádách vymanil ze zajetí své jediné role - idiota. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Rozstřelená kytara je semiakustická kytara Oscar Schmidt OE30 od výrobce Cherry Stain. (sator)
  • Natáčení probíhalo v okolí Prahy a řeky Berounky v místech zahrádkářské kolonie a v luxusním sídle jednoho z filmových hrdinů Macha. Točilo se také v Dolních Mokropsech, v osadě Pod Kazínem. (ČSFD)
  • Když Marie (Iva Janžurová) míří na Macha (Martin Hofmann) brokovnicí a telefonuje, má v jednotlivých záběrech popruh zbraně střídavě přes rameno, spadnutý a zase přes rameno. (MrAldridge)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno