Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hranice se musí střežit před zákeřnými narušiteli, o tom statečný pohraničník nepochybuje. Ujme se postřeleného psa, získá jeho důvěru a posléze díky němu dopadne i nepřátelského agenta, který chtěl narušit mírový život pokrokového našeho lidu. I takovéto historky kdysi natáčel Karel Kachyňa. (oficiální text distributora)

Recenze (41)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vypada to jak zapomenuty kresleny pribeh "rychlych sipu", transformovany do filmu s pohranicarskou tematikou. Natocene je to slusne, je to naivni a jsou tam pejsci. Hlavne teda Tapka... :-) 3+ ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Vojenský film natočil agitačný film o pohraničníkoch. To je jedna strana mince... Druhá strana sú dobrí herci, krásna príroda a dobrá kamera... Ten kto ma rád vlčiakov, tak si pošmakuje ... Filmu dávam 50%. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej kousek o pohraničářích kteří mají ke své práci na pomoc 4nohé pomocníky.Psovod Cupák si jako jediný dokáže poradit s nabroušeným a téměř zatraceným psem Bojarem a s jeho pomocí dokáže usvědčit baču který se snaží dělat vše proti režimu. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Žádná těžkotonážní propaganda se nekoná, příběh filmu se zaměřuje především na vojína Kříže a jeho služební i milostné trápení. Natočen je v podobném "pohádkovém" oparu jako ostatní pozitivně laděná díla z padesátých let, barva mu k tomu dodává další rozměr. Jako moudrý mentor je zde starý bača (starej kozák, dvě vojny přežil a tři roky u partyzánů), který umí vždy poradit, i ve chvíli milostného rozkolu: "...děvuch na svete ako dreva, do jeseňi zabudneš a na jár budeš oblátať druhů". ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Dost pomalý, nezáživný a nevěrohodný film o pohraničnících. Tempo se zlepší ke konci. Zednářská symbolika: Bek – převrácená pyramida. Dítě jako velitel vojáků dosti nedůvěryhodné. ()

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka o pejsích a jejich páničcích ( československých pohraničnících). Na film se hezky dívá, není ani moc dlouhý, odehrává se v krásné přírodě a herecké výkony se dají snést, hllavně práce se psy musela být velmi složitá. Na druhou stranu mě nemile překvapilo, že film režíroval Karel Kachyňa, ale je pravda že každý musí někde začít a většinou je to od píky ( ta ovšem v tomto případě není až zas tak hrozná). Jinak pro milovníky pejsků je to povinnost. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Film nebyl špatný, ale díky filmu Dnes večer všechno skončí jsem poznala že tento film a jiné filmy této doby zkreslují. Toto však nebylo úplně hrůza a psů mi bylo líto. Oni totiž nemohli za to, že jim lidé vymývaly ty jejich neviné hlavičky že mají zakousnout každého chudáka, co jim vleze za hraniční pásmo. ()

offlineman 

všechny recenze uživatele

Mladý Ilja Racek vypadal zajímavě! Kdyby zrovna netrávil psy, možná bych mu i fandil! Zato Vladimír Hrubý vypadal snad celý život úplně stejně! :-) Film zajímavý, herci jako třeba Eduard Cupák nebo Zdeněk Dítě určitě odvedli svůj nadstandard! Jen škoda, že námět k filmu potom další tvůrci tak devalvovali filmem Černý vlk! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak soudruzi, nic proti soudruhům, ale já chvílemi nevěděl, zda se dívám na hraný film, či náborovou agitku. Po zhlédnutí bych do armády ihned vstoupil. Žádná buzerace, klid, žádný řev, a všichni jsou zde milí a příjemní. Moc nechybělo a budíček by byl vyhlašován formou prosby. Ne, žádný řev s píšťalkou, dusot, ječení a tak. Prostě vpjín XY půjde po chodbě, otevře dveře na cimru a poprosí kluky, aby v klidu vstali, tey pokud se jim chce, a šli za svými povinnostmi. Mají-li ovšem na to náladu, že jo. Jůůůůů, to by byl život. A ten výcvik psů! Lážo plážo. Něco o zabezpečení kotců? Pche. Kde jste slyšeli podobné blbiny. Jooo v kině, tam možná jo, Tady ne. Kór na hranicích. To už vůbec ne. Tak a dosti srandiček. NA začátku filmu je uvedeno, že byl film natočen za spolupráce pohraniční stráže. Tedy ti museli při sledování snad všichni umřít smíchy. Kde s filmaři takto spolupracovali? Kde jim řekli, že pošta se nosí jednotlivcům a nerozdává všem naráz. A to ji vojínovi ještě donese šarže. Proč jim na tom útvaru neřekli, jak vypadá skutečný výcvik služebního plemene? Prostě skutečnost nikde, a pohádka pro děti pokračuje. Dějově to ušlo, až na ty krpy v logice a jednání. A psi byli super. To je ovšem asi jediný klad celého filmu. Takže bohužel, za mne jde o neskutečně vylhanou krávovinu, byť zavání dobrodružstvím a krásnou přírodou. To oba po desíti kusech a tím končím. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Taková klasika o psech a hrdinných pohraničnících z 50. let. Neodehrává se to ani přímo na čáře, ale v jakémsi přípravném kempu. Ilja Racek jako záporák je jasnej, jen co se objeví na scéně. Králi Šumavy tenhle film nesahá ani po úvodní titulky, no nicméně, já tyhle "vojenský" filmy můžu. ()

ALchemik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc soudruhování a ideologie, ale bylo ho tam poskrovnu, což v mých očích vyzdvihlo tento film na 4 hvězdy. A pohled na herecké legendy Cupáka, Dítě, Beka, Nedbala ...taky potěšil. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Za dobrým hereckým obsazením výbornými herci šedesátých let hodně pokulhává až moc jednoduchý a prostý příběh s travičem, záškodníkem. Klady: krásní pesani i šumavské hvozdy. ()

Repulsion 

všechny recenze uživatele

Tento film by se dal dobře hodnotit jako odpad. Je to takové těžké rozhodování. Na jednu stranu je opravdu ohavná propaganda. Oslava pohraničníků a jejich psů, kteří na hranicích vraždili české i jiné občany (Hartmuth Tautz), kteří chtěli za svobodou. Ale je zde i ta lidská linie příběhu, která komplikuje. Můžeme k tomu přistupovat tak, že právě ta lidská linie je to nejhorší, protože tu odpornou propagandu činí stravitelnější. Nebo tomu můžeme dát dvě hvězdy. Tak já jsem dal ty dvě hvězdy, ale nejsem o tom úplně přesvědčený. Možná je to opravdu odpad. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Odpočinkový film s předem odhadnutelným dějem. Nicméně natočeno je to dobře a i po těch letech se na to velmi příjemně dívá. Navíc ještě barevně a akčně. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Ako dobrodružný film je tento snímok príbehom sklamanie, bez atmosféry, bez nejakého citového vzplanutia k jednotlivým postavám. Lacná zápletka veľa vody nenamúti a iba vlčiak Bojar bol slušne dobrý. ()

Zette10 

všechny recenze uživatele

Průměr. Mínusy: době poplatné, občasná ruská píseň na pozadí, závěrečná "létací" scéna přes seno. Plusy: Dějová linka podle mého dostačující, elegantně jednoduchá, nenáročná, až odpočinková. Několik krásných pohledů do krajiny. ()

Reklama

Reklama