Reklama

Reklama

Epizody(8)

Videa (7)

Trailer

Recenze (36)

Lupes 

všechny recenze uživatele

V první chvíli jsem si říkal, že je tady jen další nápodoba jiného komerčního úspěchu; opět kupa vulgarit, buranství, zde ovšem provázeno zbytečným  nadužíváním sexuálních scén a nevěrohodným chováním rodinných postav. Taclíka v podstatě jinak než při kopulaci nepotkáte, jakoby veškerá manažerská dominance musela být vyjadřována sexuálním zotročováním (a nevyhne se tomu ani manažerka druhé série). Chování vlastní matky k Patrikovi a především sám Patrik jsou pak v prvních dílech rovněž mimo realitu a těžko si představit sladkého klučinu nepoznamenaného takovými rodiči. Zde ale mé nářky končí. Nakonec jsem se u série velmi bavil a zároveň si uvědomil, že ztvárněné postavy jsou až mrazivě blízko realitě. Závěrečný obrat k víře mě paradoxně rozesmutnil, neb se tím autoři rozhodli příběh kočírovat do bezpečných vod Ordinace v růžové zahradě. A nejlepší díl? Jednoznačně Talkshow, o televizní práci vypovídá asi pramálo, ale konfrontace mužské sexistické agresivity s agresivitou současné novinařiny náramně baví, navíc se přistihnete, že fandíte té první variantě. A závěrečná hymna je třešničkou na dortu. ()

Richard.Seve 

všechny recenze uživatele

Seriálu jsme se dost bránil, neboť jsem si myslel, že je to takový Vyšehrad na ledě, a o to jsem fakt nestál. Nakonec jsem si pustil první díl a zjistil jsem, že si Lajna odkazem na Vyšehrad dost škodí. Spíš tam vidím paralely na Kosmo. Jsou tam vtipné scény, hlášky - no jako dobrý, ale co mě bavilo daleko víc, bylo vyobrazení vztahů a to, že postavy se uvěřitelně vyvíjely a někam směřovaly. Vztahy otec-syn, chlap co odešel od ženy za mladší a pitomější, nasměrování energie z nešťastné lásky do sportu, z přemýšlivého a submisivního kluka do hokejové gumy.... Doporučení: nehledejte hlášky, ale zamyslete se, jak je to opravdové. A jestli nejsme také tím Hrouzkem st., Hrouzkem ml, Denisou, šéfem klubu, atd. Kdyby to všechno nedopadlo tak růžově, asi dám 5 hvězd. ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jednou o vás natočí film volové a jak se bude jmenovat? Sráči na ledě!" První série skvěle roztáčí trenérskou štaci a postupné budování autority Luboše Hrouzka v Havířově. Živelný Langmajer je v téhle roli jako ryba ve vodě. Jeho kadence hlášek a gestikulace jsou brutální útok na bránici. Skvělý rozjezd seriálu z produkce Obbod TV. 8/10 ()

JS11 

všechny recenze uživatele

Mnozí přirovnávají Lajnu k Vyšehradu. Jistě sportovní prostředí přináší specifické problémy, ovšem Lajna je realitě, aspoň dle mého názoru, který vychází z osobních zkušeností, výrazně blíže než Vyšehrad. Skvělý Langmajer táhne celý v podstatě každou epizodu. Daň z úspěšné minulosti i dnes velice častý tlak jdoucí až za hranice nejen slušnosti, ale i zákona ze strany rodičů kopíruje kauzu "Láďa Růžička", to jsou atrubuty, kterými dnešní český hokej žije. Pokud však divák dojde k závěru, že takhle to je v českém sportu všude, pak získá jen falešné představy. Ve fotbalu je to ještě horší, v basketbalu, který hrají povětšinou inteligentní lidé a trénují to tomu odpovídající trenéři, zase vládne "vše podle Nymburka". ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Havířov jede!!! Bomba, bomba, bombička...Langoš je neuvěřitelný a Petr Kolečko taky...Po Okresním přeboru jsem jsi říkala s čím příjde a jaké to bude...Lajna je boží a herecké výkony taky...Scéna, kdy Hana Vágnerová stojí u výlohy prodejny s kabelkami a pláče, že tam jsou jenom koženky a jak tam můžou lidi žít je šupa...Pro člověka z Ostravska opět voda na protipražákovský mlýn... Za mě 95% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer) provádí po bytě Denisu (Hana Vagnerová). Zastaví se u fotografie pověšené na zdi, ze zápasu ČR : USA a Luboš pronese „Nagano“. Na fotografii je ale Karel Rachůnek, který v Naganu nehrál. (Frontier)
  • V epizodě Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer) říká Luptákovi (Štěpán Kozub): „Tvý jediný štěstí je, že mi Cassidy zakázal otevřít jednočlennou farmu!“ Je to narážka na roli Jiřího Langmajera v seriálu Zdivočelá země (od r. 1997), kde přezdívka jeho postavy byla právě Cassidy. (Vlasak900)
  • Když Hrouzek (Jiří Langmajer) jede do Prahy a telefonuje s manažerem Kyselým (Marek Taclík), tak má manažer na obrazovce iPhonu „obsazeno“, nikoliv probíhající hovor. (PAULOO)

Reklama

Reklama