Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 253)

stafino 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejaký horor, aspoň jeden poriadny jumpscare a ono nič. Predvídateľné, sem tam sa mi až zívať chcelo. Skopírovaný ALIEN aj so zvukovou stopou a skombinovaný s DEMOGORGONOM z Stranger Things. Poďme si spolu kričať pri vodopáde.50% ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Jako vážně tyhle výborný hodnocení? Co jsem viděl já, bylo ticho, zbytečná lekačka, ticho, nesmyslnej děj, ticho, lekačka, kdy chytne bratr sestru za ruku, a tak pořád dokola. Jediná dobrá scéna tohodle filmu je, když se otec obětuje pro své děti, to asi jediný má něco společnýho s dobrým filmem (ikdyž samozřejmě mohl spíš hodit brokovnici do pole, ale což). Zbytek je kopec nudy a kopec naprosto nesmyslnýho lekání diváka. Horory miluju a o to víc mě mrzí, že dobré hodnocení dostane taková fraška. ()

nixonky 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si zašel na horor a neodcházím zklamán ba naopak velmi příjemně potěšen. Dobrý příběh, slušné výkony, zvolená hudba a zároveň veliká poklona režisérovi a zároveň hlavnímu hrdinovi za skvělý film. Jde vidět že když se chce, jde udělat kvalitní horor, který není přerván "digitálním bordelem", krví cákající na všechny strany, ale udělán s pohledem na lidskou psychiku, vůli a odhodlání. Překvapen, potěšen.... dávám 5* ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Já už tyhle rádoby přehypovaný svěží hororový pecky přestávám mít snad už v oblibě.Vždycky to má nápad a to je bohužel tak všechno.Zde je pravda,že do oka bijící hovadiny člověk tak nespatří,ale přesto se musí divit.Já se ptám, proč u těhle filmů tomu tak je.Každý chválí něco,co je pomalu v každých slasheru.Když máš jít jinam,tak jdeš stejně blbě.Zde je to jen o zvuku,který slušně graduje ve scénách a má šmrnc.Film se snaží hrát na kočku a myš a co je absolutně nejhorší,že o postavách víte absolutní ho.no.Scénář můžete zabalit někam do ručníku a pokračovat.Já si stále myslel po tom hrozným konci,že jsem se koukal na pilot seriálu.Popravdě by to byl bestovní pilot,protože navnadil dobře,ale je to bohužel jen film.Někdo psal,že podobný Ulice Cloverfield 10 a vlastně má velkou pravdu.Na co je člověku pěkný digitální mutant,když stejně víte,že jich může být miliony a stejně někdo musí zemřít a takhle to může být dokolečka.Z filmu absolutně nevíte nic a jen jste po půl hoďce puštěny do akce.Nesnáším filmy bez konce,protože to jde na vrub,že si divák má myslet,co chce,protože scénáristi neumí napsat ani ten šťastnej konec.Těch monster může být pět,dvacet či milion.Tím nedává logiku to,že tatík sestrojil vynález zkázy a matka s dcerou budou ve sklepě vystřelovat hlavy z mozky.Tohle fakt není žádný terno.Atmosféru to určitou má,nápad se cení,herecky není moc koho chválit,protože není co extra zahrát a jen spíše hledáte to jádro pudla,který jsem osobně tedy nějak nenašel.50% ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Drž hubu! Tu by sa zišiel taký (Gérard Depardieu) v role Quentina, to by bolo o zábavu postarané. To by film dostal správne tempo. Čo slovo to problém, to by som filmu doprial pretože filmu chýba akcia. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Je mi až do smiechu, jak sa tu ČSFD "elita" ide umudrovať nad všetkými tými dejovými nezrovnalosťami a nedostatkami a iba náhlym hodením diváka do situáce, z ktorej není nič vysvetlené iba že sa musí byť ticho inač bude mňam mňam. Je mi to v podstate maximálne jedno. Nemal som žiadne očakávanie a dostal som nervy drásajúcu, nechty trhajúcu napínavú jazdu ktorej predchádzal celkom príjemný úvod s hercami kde sa Všetky Dostatočné informácie dozvieme. Bodka. Koniec. Spokojnosť. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Námět jak vyšitej z devadesátkových béček, ale podařilo se z toho vymlátit daleko víc než jsem čekal. Zejména díky velice kvalitnímu obrazovému provedení, ale hlavně díky nové psychologické rovině ve filmu. I když vás něco nasere, nebo si ukopnete malíček o stůl, nesmíte ani pípnout! No dopíči! To je hodně nekomfortní žití. Takže velice povedený napínák na jedno shlédnutí! ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Na první dojem dobré, na druhý už ne. Myslím že život každého jednoho pozemšťana by skončil v okamžiku, kdyby si ve spaní prdnul, začal chrápat, zakašlal nebo si kýchnul. Tolik ke scénáři. Jinak musím ocenit dobré herecké výkony. ()

lhrstka 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek hororů, nejsem rozhodně fanoušek lekaček a dokonce ani ticha, ale tohle mělo sakra něco do sebe. Možná právě moje neznalost osekala většinu negativních věcí, které kritizujete v komentářích a zanechala mě si užít pořádné psycho-rodinné drama. Atmosféra, zajímavé herecké obsazení a hlavně strašidelné ticho, které vás zařeže do sedačky. A otázka "Kde se vzali?" mi přijde dost irelevantní. Kdyby nás někdo/něco napadlo, tak nebudeme tušit vůbec nic, dle kvality našeho zpravodajství. Malorozpočťák s Johnem Krasinskim si proto zaslouží 5* ()

holka218 

všechny recenze uživatele

Tiché místo bych nepokládala za horor, ale spíš za psychologické drama/thriller. Obsazení je skvělé a líbí se mi malý počet herců. Nikdo ve filmu není zbytečný nebo navíc. Emily Blunt jsem dřív viděla ve filmech Dívka ve vlaku a ve filmu Na hraně zítřka a Tiché místo zatím pokládám za její nejlepší herecký výkon. Muselo být psychicky náročné natočit takovýto film a myslím, že všichni herci jsou skvělý. Film s podobným motivem jsem žádný neviděla, takže oceňuji originalitu. Během filmu jsem se nenudila a do poslední minuty jsem čekala, jak to celé dopadne. ()

reno.d 

všechny recenze uživatele

Už fakt dlouho jsem neviděl "horor" s tak strhujícíma a napínavejma scénama, jaký se odehrávaly v druhý půlce filmu!Vynikající film s fakt hutnou atmosférou! Musím dát plnej počet! ()

inuisibilis 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím ani uším. A to už prý nejde vymyslet nic originálního ani napínavého. Od začáku do konce jsem byl napnutý, jak struna ... režisér se předvedl v plné své kráse a jeho překrásná žena všemu dodala onu tu potřebnou třešničku navrch. Spokojenost, spokojenost, spokojenost ... stejně jako Jurský svět: Zánik říše .... prostě ráj pro oči ... ()

Nowasek22 

všechny recenze uživatele

Celý tento snímek je tak nelogický, až to mlátí do očí, Jednání postav nedává moc smysl, podstata filmu jako taková také ne - vodopád, oheň nebo řeka slyšet nejsou, ale nedejbože, aby si někdo kýchnul nebo promluvil. A to ani nemluvím o tom, že když stačí na zabití těch hezounů jedna střela z brokovnice, kde je potom armáda s jejich vrtulníky, tanky nebo raketami? Nebýt té atmosféry, která vás chytne od začátku a do konce filmu už nepustí, asi by to byl silný podprůměr. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Kvíííík, kvííííík, nie, nestraší ti vo veži, to len počuješ moje krochkanie! Slastne kvičím nad absolútne bravúrnym spracovaním nápadu plného nelogičnosti. Tlieskam, ochkám, achkám, slintám, už dávno som sa tak dobre nebavil a netŕpol, hoci som veľmi jasne tušil, kam sa celý príbeh poberá a čo bude nasledovať v ďalších záberoch. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Solidní filmařina, sice se tam nic moc neděje, je to spíše o vyjádření pocitů a všeho, zajímavý počin a zajímavá kamera. Hodnocení: 75 % ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Nudná exkurze za nevyužitým potenciálem. Potvory pěkný, ale to je tak jediné. Vzhledem k místnímu hodnocení jsem asi s tímto názorem jako jeden z mála. Zkuste a uvidíte. ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama