Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (489)

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľkou výhodou tohto snímku je jedine to, že na The Rocka sa vždy dobre pozerá, ešte stále mu to šľape. Ale už je vidno, že mu trocha dochádza dych, starne chudáčik. Dejová linka na akčné krimi celkom dobrá, aj keď by možno prospela trochu menej klišoidná zápletka. Akcia spolu s napínavými scénkami boli vizuálne super, len som mal z toho dojem, akoby sa všetko nezaujato mihalo ako z rýchlika - bum bác zrazu koniec filmu, na ktorý si človek za dva dni už ani nespomenie. Až príliš konzumné, čisto len pre tú chvíľu pozerania. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Žádnej problém není tak horkej, když máte minimálně jednu nohu a tunu izolačky. Kráčející Skála nám tentokráte trochu kulhá díky protekční protéze, ale to mu na mužnosti nic neubírá a stále mu člověk věří, že to ozbrojený komando, co stojí proti němu, pošle do pekel, který je pár pater pod ním. Šukézní manželku mu hraje Neve Campbell a co si budeme povídat, borka která přežila čtyři Vřískoty, nemůže mít problém přežít hořící mrakodrap s pár zlejma vocasama. Ze záporáků mě nejvíce zajímala extrémně šukézní rákoska, kterou bych z fleku mohla hrát já. Sice už by nebyla tak šukézní, ale fakt bych si chtěla zahrát tak krásně chladnou svini. Buddhožel, pozvánku na kásting jsem našla až po premiéře, takže snad se zadaří příště. Nejvíc mě každopádně dostaly "dvojčata", kdy holka je o hlavu vyšší než kluk a minimálně o 3-5 let starší. Jako já být Neve, tak se naseru, že to takhle vypadá, že nejsem dostatečně šukézní, aby na mě The Rock vlezl 2x a ještě mi daroval kapku ze sebe. Ale mrakodrap byl parádní, na ten se drápat King Kong, tak mu v půlce dojde kardio a žuchne dolů, páč ten barák byl fuckt až do nebes, že ho letadla musely oblítávat. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z nebotyčného Mrakodrapu sa stala nebotyčná blbosť. Všetko je hnané v tomto osemdesiatkovom béčku do absolútnej krajnosti, čiže The Rock skáče do diaľky a do hĺbky zásadne vždy tak, aby sa zachytil 800 metrov nad zemou špičkou nechta o parapet, alebo vyšplhal nejakých sto metrov po lane za pár desiatok sekúnd ako Na´vi. Zároveň nás čaká tona klišé, príšerné dialógy, slabučkí herci, tu aj vrátane ústrednej hviezdy, a plán záporáka je tak zbytočne komplikovaný, že by zaslúžil pre vlastné dobro pár mesiacov pod drobnohľadom v psychiatrickej liečebni. Na druhú stranu to má spád, vysoký faktor guilty pleasure a upútalo aj architektonické riešenie budovy. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

A je to tu... Přesně jak jsem psal u filmu: https://www.csfd.cz/film/474365-rampage-nicitele/komentare/ o nějakých 6 týdnů dříve tenhle snímek překročil hranici tolerance dospělého diváka, kór když se snaží (napodobovat/kopírovat/vzdát hold) takovým peckám jako jsou Skleněné peklo, Smrtonosná past I.a další. Přitom je to pouze napomádovaná na efekt hrajicí si předvídatelná TUPOST. Pod poslední dvě věty komentáře k tomuto filmu uživatele Verbal se s chutí podepíšu. Za mě 30% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Mrakodrap byl od začátku popcornovou objednávkou na míru. Na jedné straně máte americké filmaře, americkou hvězdu a americké vyprávěcí postupy, na druhé pak čínské lokace, čínské peníze a čínskou hereckou podporu. Rozum říká, že by to skoro automaticky mělo dopadnout hrozně. Rock si ale svoji novinku ohlídal natolik dobře, že plní zadání v každém ohledu a jedná se o svižný katastrofický biják pro celou rodinu. Ano, buďte připraveni na tunu klišé a přibližně nula překvapení. Řemeslně ale Mrakodrap šlape úplně v klidu a přesně víte, kdy bude americké (nebo čínské) publikum nadšeně tleskat. Pro někoho je to celé automaticky špatně a samozřejmě nečekejte žánrový zázrak. Touhu po spotřebním napínáku tu ale s klidem ukojíte, a navíc vás možná potěší, že je Neve Campbell zase jednou docela cool. (6/10) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Walls“ od Jamie N. Commonse. (Duoscop)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama