Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

tron 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, s čím príde budúcnosť (s niečím určite), ale načas posledný celovečerný Hellraiser. A nie až taký zlý, ako som čakal. Neviem si pomôcť, ale mám slabosť pre to, ak sa Pinhead a spol. zrážajú s policajným svetom. Ten stret realistickej krimi s nadprirodzeným gore má niečo do seba. Z toho dôvodu sa mi dosť páčilo Hellraiser: Inferno. A z rovnakého dôvodu sa mi vcelku pozdával aj tento diel. Každopádne to nie je žiadny zázrak a nespasila to ani krátka minutáž. Zas sa ide podľa rovnakého postupu: dlho dlho nič a na konci reťaze a krv. Nebavilo ma to závratne, ale bolo to o stupienok lepšie, ako predchádzajúci diel s podtitulom Revelations (a potešila Heather Langekamp zo série Nočná mora z Elm Street) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Hellraiser: Judgment“ rozhodně není nejlepším dílem série, ale musí se uznat, že oproti dílu z roku 2011 je tohle krok kupředu. Možná rovnou dva kroky. Jednoduše se to povedlo, je to brutální, je to hnusné, ale je to pořád zamyšlení o tom, kam vlastně naše touhy sahají, co vlastně chceme, kam až jsme ochotni zajít, když něco chceme a koho jme ochotni tím zničit kromě sebe. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Po tom poslednom "Revelations" pokračovaní nebola latka v Hellraiser sérii nastavená práve vysoko, takže bolo v podstate jasné, že toto musí dopadnúť lepšie. Nie je to samozrejme Hellraiserovská top liga, ako (podľa mňa) boli 1, 3 a 5, ale je to obstojné pokračovanie, ktoré má kvôli nižšiemu rozpočtu určitý špinavý, miestami až undergroundový look, ktorý sa mu však vcelku hodí. Je to temné, má to Hellraiserovskú atmosféru, Pinhead je vydarený a takisto aj nové - pôvodných cenobitov tentokrát zatieňujúce - kreatúry. Režisér sériu dobre pozná, veď na nej pracoval na maskách, efektoch a gore, takže z tohto ohľadu je to vážne pecka a mne to vlastne sedelo celkovo, možno po opakovanom zhliadnutí zvýšim aj hodnotenie... Po opakovanom zhliadnutí nielen tohto, ale aj celej série nakoniec hodnotenie nezvýšim; 3* sú tak akurát a pridávam aj osobné hellraiserovské poradie ;-) H1, H3, H5, H2, H4, H6, H10, H8, H7, H9. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Traja detektívi sa musia spojiť, pretože ich mesto terorizuje brutálny vrah. Všetky stopy ale začínajú naznačovať, že tento prípad je až príliš nezvyčajný na to, aby bol vinníkom niekto z nášho sveta. Všetka ich snaha vyriešiť tento prípad smeruje k stretnutiu s entitou nazývanou Pinhead. - Na to, že režisér zvyčajne pracuje na rodinných fantasy nezmysloch, sa mu to pri tom nízkom rozpočte celkom podarilo. Pinhead síce nedostane vela priestoru, ale masky sa v tomto prípade dosť vydarili. Čo sa ale nepodarilo sú vraždy, pretože tie pôsobia dosť komicky a napríklad zvlečenie z kože pôsobí ako keby niekto strhol igelit z tela. Príbeh je napísaný úplne predvídatelne, ale tých necelých 80 minút sa tomu oplatí povenovať. + herečka z The Sub + herec z Escape Room + herec z Animal ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná oddechovka pro milovníky pokleslého braku; jak si tak matně vybavuju celou sérii, tak určitě jeden z těch povedenějších Hellraiserů. Děj má zjednodušeně řečeno dvě složky - první je videobéčkový krimithriller, ve kterém policie vyšetřuje vraždy neznámého sériového vraha. Ovšem podstatnější je složka druhá, kterou bych pracovně nazval třeba jako 'fakt hustej bizár'. Při závěrečných scénách s Pinheadem a andělicí s fluidem pornoherečky jsem uvažoval i o čtvrté, ale počkám radši až na případnou druhou projekci. Nemá smysl se rozepisovat, kdo máš oči k vidění, viď. Silné tři. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Spoločne s predchodcom ide o najlacnejšie pokračovanie série, ktoré si vystačilo s 350 tisícovým rozpočtom. Naopak najdrahšie pokračovania dosiahli v dvoch prípadoch na 5 miliónovú hranicu a to pri treťom a ôsmom diele. (Paldiny)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)

Reklama

Reklama