Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (411)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Režisér Pařby ve Vegas dostal chuť urobiť svoju verziu Obchodníka se smrtí. Prvoplánový popis, ja viem, ale nedá sa inak. Týpci a zbraně nemajú kvalitu ani jedného zo spomínaných. Vo výsledku sa jedná o film, ktorý nespokytuje žiadne silné okamžiky, ani silné herecké výkony a pařmensky pôsobiace vsuvky dojem do nadpriemeru nehodia. Rýchlo vyprchajúci výstrel tvorcu komédií do vážnejšieho zákutia filmu, ktorý priniesol najkrajšie oči roku 2016 značky Ana de Armas. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď prišiel Todd Phillips s filmom Vo štvorici po opici, predpokladal som, že príde s ďalším podobne šľahnutím a zábavným filmom. Bohužiaľ prišli iba šlahnuté filmy. Až do teraz. Todd Phillips je späť a konečne to ma hlavu aj pätu. Je to vtipné, zaujímavé a miestami aj seriózne. Casting sa tiež vydaril, aj keď Jonah Hill hraje stále to svoje. Ja som sa kráľovsky bavil. 85% - 4* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Být mezinárodním obchodníkem se zbraněmi je nepochybně velmi výnosný podnik, chce to jen dávku bezohlednosti, sobectví, obchodní talent. A vyznat se v nelegálních praktikách. S vašimi zisky roste nejen ego, vzrůstá i šance, že půjdete do vězení. Kamarádi David (Miles Teller) a Efraim (Jonah Hill) představují všechno výše popsané, jen cítíme, že David (Milles Teller), který je i zároveň vypravěčem příběhu, je z dvojice tím lepším. Jenže Efraim je nejzajímavější postavou celého filmu, moc o něm sice nevíme, v podstatě nevede žádný soukromý život, na rozdíl od Davida, který má ženu a dítě, ale Jonah Hill se prostě umí do svých rolí položit. Film nemá úplně záživný ráz, jsou zde sekvence, které toho moc s divákem neprovedou. Když oba borci pašují zbraně přes nebezpečné území Jordánska, je to relativně napínavé, jenže to trvá jen krátký úsek. Tím chci sdělit, že ve filmu není žádná akce. Film má hodně dialogů, v nichž se jede pořád podle stanoveného metru nabídka vs. poptávka. Z menšího kšeftu je větší kšeft, pak mega kšeft astronomické hodnoty pro spojence v Afghánistánu, do toho utrácení peněz a návštěvy diskoték. Jak celé obchodování přesně funguje, je vykresleno ne úplně dostatečně. Nebylo sice nutné zjišťovat, jak se Efraim k této práci dostal a zda je tak opravdu zdatným obchodníkem, jakým se dělá, nicméně dojem, že je obchodování se zbraněmi pro každého, kdo umí přebalit zastaralou munici, čím dál narůstal. Todd Phillips, naprosto atypický režisér pro drama podle skutečných událostí, z toho udělal solidní "diskotéku". Co chvíli filmem zní nějaký hit z dob minulých. Na poslech příjemné, bez těch písničkových podkresů by to ale vůbec nebylo působivé. Pro Phillipse je to vůbec první drama, do té doby se specializoval na komedie, z jeho stáje vzešla série "Pařeb". Produkčně film zaštítil i jeden z jejich představitelů, Bradley Cooper na nás dělá přes brýle zlověstný kukuč. S tímhle počinem jsme se vrátili o dekádu zpět, chlapci šli po penězích, zapletli se se špatnými lidmi, pak hrozba kriminálu. Vzešel z toho technicky dobře udělaný film, scenáristicky a režijně to už takové terno nebylo, bylo to i zdlouhavé. Z filmu si budu pamatovat Jonaha Hilla, dekolt Any de Armas a sled scén nesoucích se v hudebním rytmu. Na sugestivní drama to tolik nešláplo, o komedii, uvedenou v popisu, to vůbec nezavadilo. Obyčejný průměr, který stačí vidět jednou. Film bych si opětovně hned tak nedal. Zbytečně přechválené. 5/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov roku 2016. David Packouz a Efraim Diveroli ako hlavné postavy sa výborne dopĺňajú, majú jasne rozdelené postavy, aby mohlo prichádzať k vtipným výmenám názorov. Filmový príbeh skvele mapuje zrodenie nenápadných mladých kamarátov náhle žijúcich v luxuse, no stále v ústraní, pokiaľ ide o verejné povedomie medzi veľkými zvieratami v zbrojnom priemysle. Jediné, čo na Vojnových psoch nefunguje na sto percent, je príbehové tempo. Na začiatku sa trocha rozpačito rozbieha sľubná kariéra, čiastkové úspechy sa dostavujú dosť naivne a sprievodný humor občas nasilu nadľahčuje nelegálnosť dodávacieho procesu. Musíme mať síce na pamäti, že predovšetkým David sa dostal do biznisu ako slepé kura k zrnu, predsa len okolnostné podmienky prevozu mohol scenár poňať s väčšou vážnosťou. War Dogs ťažia z atraktívneho prostredia bojových zón a divého Blízkeho Východu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal hovoriť o filme s absolútne strašným marketingom a mizerným trailerom, ktorý ma ale v realite nakoniec príjemne prekvapil a maximálne prekonal všetky moje očakávania. Nie som veľkým fanúšikom Jonaha Hilla a má veľa momentov, kedy mi prišiel otravný a Ana De Armas nám minulý aj tento rok ukázala, že si nevie vybrať zrovna najlepšie filmy. Exposed a Knock Knock hovoria za seba (pričom v druhom spomínanom filme bola ešte aj neskutočne otravná). Ale po tom, čo som film dopozeral, nielenže som mal pocit, že sa pozerám na celkom inteligentný film s myšlienkou, ale súčasne som mal pocit, že je to film, ktorý dokáže aj niečo naučiť. Moment, kde však pre mňa zlyhával bola miestami jeho komédia. Sú tu dobré vtipy, na ktorých som sa zasmial, no rovnako je tu aj dosť fórov, ktoré akosi nefungovali. Ale Miles Teller a Jonah Hill robia dosť na to, aby tento film predali. Snažia sa a musím ich snahu aj celkom oceniť. Obaja fungujú dobre aj ako tím a majú medzi sebou dobré dialógy. Ale komédia je práve to, na čo sa film sústredí najmenej. Viac je to práve krimi dráma s ukážkou toho, ako kedysi fungoval (a možno aj teraz ešte funguje) americký trh so zbraňami a ako sa hľadajú rôzne okľuky na to, ako zarobiť čo najviac peňazí a zhrabnúť najlepšie zakázky. Ja som si sledovanie užil, nenudilo ma to a skutočne som sa zasmial ako "Marlboro" (áno, tak sa volá jedna z postáv) tankoval do auta benzín za jazdy v Iraku. To ma pobavilo. Celkovo film môžem doporučiť a myslím si, že si ho môžete užiť. Jedno príjemné prekvapenie tohto roku Hodnotenie: B+ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Skutoční David Packouz a Efraim Diveroli nikdy neboli ani v Iraku, ani v Albánsku. (Real Tom Hardy)
  • Okrem Rumunska, kde sa natáčali "albánske" scény, pracovali filmári aj v Maroku, Jordánsku a na viacerých miestach po celých Spojených štátoch. (MikaelSVK)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama