Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (411)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie, která umí přepnout na drama a funguje. Až bude těhotná moje přítelkyně, vim co dělat. Škoda pomalejšího úvodu a několika hluchých mist. Nebýt Hilla je ten film poloviční. Už jen ten otravně falešný smích je na Oskara. Povedený soundtrack. Seru na amerického daňového poplatníka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco Wall Street má svého vlka, Miami Beach nabídne dva povedené ptáčky.. Grilovaný brojler a naivní kavka rozjedou s přičiněním Dicka Cheneyho obchod se zbraněmi a já se nepřestávám divit, jak špatně obsazený, nevtipný a v dramatických scénách zoufalý kousek z toho Todd Phillips dokázal udělat. K odpudivému, jarmulkou zašpuntovanému demižónu jménem Jonah Hill vskutku pasuje „The World is Yours“ Tonyho Montany, protože když je na něm on, nikdo jiný se tam už nevleze.. Amerika je země neomezených možností, běda však, když se k nim dostanou omezení lidé.. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl rozjet procentovou analýzu všech důležitých formálních prvků, nástřel by vypadal asi nějak takhle: Originalita - 20%; Scénář - 70%; Režie - 70%; Herci - 60%; Soundtrack - 120%, a dál už si výsledek snadno domyslíte. Dá se na to koukat pořád se stejnou radostí, s jakou hledí zarostlý houmles na zbytek sandviče nalezeného v koši, a některé scény jsou vyloženě šmakovní (například zkouška kalašnikova za doprovodu Wish You Were Here), ale tenhle film měl vzniknout před patnácti lety, aby nepůsobil tak mocným dojmem, že všechny jeho klíčové ingredience jsme už mnohokrát okusili někde jinde. Navzdory velké kritice celosvětového zbrojírenství a válečného byznysu jsou War Dogs v prvé i poslední řadě jen dalším filmem o strmém vzestupu a následném pádu dvou ambiciózních mladíků, jejichž vztah navíc není moc podrobně rozebírán a jede se celou dobu víceméně na efekt - narozdíl od takového Obchodníka se smrtí, který vypovídal o svém tématu daleko sevřeněji a koneckonců i formálně zajímavěji. Silné tři hvězdy musí stačit. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela člověku hlava stojí, co se v ekonomice, army může dít. Neuvěřitelný příběh dvou borců, kteří nejsou nijak chytří a přes nesmyslný systém ve zbrojním průmyslu udělali hukot. Nahláškovaná komedie ve stylu vlka z Wall streetu, která velmi baví, ale přece jen v některých fázích drhne. Docela by mě zajímalo, co vše je reálné a vycucané z prstu, protože místy je to až velká náhoda, shoda okolností a scifi. Jonah Hill je excelentní a Miles Teller mi naopak do role moc nesedl. Hodnocení by bylo vyšší, nebýt závěru, který má moc rychlý spád a je o ničem......7/10 ()

classic 

všechny recenze uživatele

Nezaujali ma, tí dvaja vulgárni špekulanti so zbraňami, aby si mohli namastiť vrecká, ZAUJALA ma skôr herečka, ktorá stvárnila manželku, druhej hlavnej postavy, t.j - Milesa Tellera, ANA de ARMAS, mladá ženská s nádhernými očami. Inak, píšem narýchlo, lebo sa ponáhľam, ale aj kebyže mám viac času, tak by som pouvažoval, či sa mám venovať tomuto, čo ma nedokázalo nakopnúť, zo začiatku - parádne, neskôr taký nemastný - neslaný film, s nedotiahnutým scenárom... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama