Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (307)

castor 

všechny recenze uživatele

Uběhlo dvacet minut a po všech těch náznacích a narážkách jsem si říkal, že tvůrci asi mají něco proti Donaldu Trumpovi. A hle, o pár desítek minut později i jméno šéfa Bílého domu zaznělo. Neřeší se pouze jiná sexuální orientace, ale i Židé nebo černoši, střílí se tu do stereotypů, do všudypřítomných mobilů, dospívající hledají místo v životě, identitu. Jsme nicméně na půdě optimisticky stylizovaného světa americké střední školy, kde jsou všichni krásní a vzdělaní, mají se rádi a nikdo z nich v žádném případě nenosí v batohu automatickou zbraň. A poté, co někdo napíše na školních stránkách anonymní doznání, že je gay, začne se ústřední hrdina dotyčnému rovněž anonymně svěřovat, že je na tom stejně. Hoši si píší o svých pocitech, postupně jsou otevřenější a vzájemně si dodávají odvahu svěřit se nejbližším. Jenže ke komunikaci se dostane třetí osoba, hlavní postava navíc začne manipulovat se svými přáteli ve prospěch svého cíle. A na problém je zaděláno. K žádnému zásadnímu ostření ale nedojde. Prostě se tu fandí lásce bez ohledu na rasové, náboženské a homosexuální předsudky, navrch nechybí teatrální gesta (vyznání před fotbalovým zápasem, ruské kolo) a fajn vedlejší postavy v podobě režisérky školního představení nebo zástupce ředitele. Herci jsou slušní, tvůrci měli šťastnou ruku při výběru věrohodného Nicka Robinsona. Snímek oslovuje méně náročné diváky, neznamená to ovšem, že je to špatně. Výsledek potěší svou lehkostí, tempem i humorem, který samozřejmě potřebuje optimistické vyznění, ač té hřejivosti je místy přespříliš. Jenže tohle prostě Američané potřebují a milují. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Gejovské ani lesbické filmy moc nemusím ani nevyhledávám, ale film Já, Simon je odvyprávěný a podaný celkem v pohodě a docela se na to dobře kouká. Přiznání jiné orientace není rozhodně jednoduché a tady to je pěkně nastíněno, jako to je pro danou osobu se s něčím takovým svěřit a hlavně rodině a přátelům. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Příjemné, odpočinkové středoškolské drama, které se na sílu nesnaží být vyhroceným dojákem, na druhou stranu práce s emocemi diváka tady nějaká přece jenom je. Potěší zajímavé postavy, místy povedené vtipy, kvalitní obsazení herců, pár známých tváří z 13 Reasons a dostatečný nadhled, aby si film diváka získal. Já, Simon na rozdíl od jeho ostatních bratříčků stejného žánru nezkouší diváka citově vydírat ani zasadit na konec nějakou finální pointu, a právě v tom je možná jeho výhoda a díky tomu působí tak pohodově. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moooc hezký příběh. Samozřejmě, byl bych raději, kdyby to nebylo o tom, že je Simon gay, ale raději bych, kdyby se příběh točil kolem nějaké holky, kterou nemůže mít, ale když tohle všechno pomineme, tak se jedná o opravdu skvělou lovestory. Postava Simona byla skvělá. Film navíc doplňuje skvělá hudba. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Já asi žiju v jeskyni (a během středoškolských a vysokoškolských let měl zřejmě... kliku?) ale proč se z coming out dělá v tomhle filmu taková věda? Přišlo mi, že postavy řeší dramatické oblouky v bodech, které jsou šíleně přitažené za vlasy a díky tomu jsem se ne a ne ponořit do centra dění. Obsazení je moc fajn, je to celé dost feel-good (což já rád) a má to pár pěkně natočených scén (mimo závěr u ruského kola - to bylo mega cringe), ale po celou dobu snímku jsem si říkal, že se tu dělá z komára velbloud - což i závěrečná katarze vlastně potvrdila. Nevím no. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu se Simon (Nick Robinson) potká s Bluem na ruském kole s publikem podporující Simona čekajícího na svou lásku. V knize se však oba potkají na točících se hrníčcích (z kterých je Bluovi zle) osamotě, protože Blue nesnáší tento typ atrakcí. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2018 na Mardi Gras FF v Sydney. (Varan)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama