Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Recenze (284)

Hanca1996 

všechny recenze uživatele

Na to, že to byla česká komedie, tak jsem čekala daleko víc, např. taková Domácí péče se mi líbila daleko víc, ale to je asi věc názoru, nepochopím kdo dal víc jak 3* ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Film skončil někde na půl cesty.Ondra Sokol se snažil,jenže scénář mu toho moc nedovolil.Obsazení Jakuba Koháka a jeho roli jsem nepochopil,sorry,on fakt neumí hrát!!Nevím,místy to bylo hodně příšerný,občas to zachránil Sokol nějakým vtípkem,ale nestačilo to na nějaký pozitivní hodnocení.Český zklamání pokračuje i zde.40%. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Zas po dlouhý době dobrej českej film. Co na tom, že jde o stokrát přežvejkaný téma záměny dvojníků, takhle po česku to sedlo, za což může i výborný obsazení. Sokol je týpek, kterýho má rád snad každej a o ohákovi to platí jakbysmet. Škoda, že tady nedostal víc prostoru. Jako celek tohle funguje moc dobře a minimálně tři hodně silný hvězdy si to zaslouží. ()

Wyorax 

všechny recenze uživatele

Mr. Fio banka (čti Kohák) kam vleze, to zmrví, ty jeho kecy a jednání jsou otřesný, ať už ve filmu nebo v reálu v televizi. Zbytek filmu je ale solidní a Ondra Sokol určitě umí, na kterém to všechno stojí. Hodně to bohužel zavání Partičkou, kterou mám rád, ale snažím se být nestranný. Jinak Berenika Suchánková a i Jana Bernášková jsou opravdu kočky. Být Ondrou, tak si ten polibek zahraju v divadelním představení místo něj. Na české poměry vcelku solidní film. ()

holka218 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem to čekala horší, ale film mě docela příjemně překvapil. Sokol se mi líbí v obou rolích. Vypadá to, že mu role sedli a hraje přirozeně. Ve filmu není moc zbytečností a není zbytečně prodlužovaný. Myslím, že na Česko je to celkem slušný film. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vole .... táto komédia sa Čechúňom podarila. Je to síce už veľakrát varená kašička s príchuťou klišé, ale tu to akosi fungovalo a Ondřej Sokol sa vo svojej dvojúlohe vyžíval. Aj preto film pôsobí odľahčene, pohodovo a ten humor netlačí moc na pílu. Celkom milé prekvapenie, nečakal som od toho veľa, ale dostal som o niečo viac, preto lepší nadpriemer v rámci žánru. 65 % ()

sardon 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádnej nářez ( a taky to nebyl ) a na komedii roku to rozhodně není, ale zase tak špatný to nebylo. Tři hvězdičky za Petra Nárožnýho a jeho " tradičního smolaře Pepana, kterej to konečně dotáhl na Šéfa, jenž se opět obklopil tupejmaa neschopnejma podřízenejma". ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to byla strašná sra*ka, ale po takové půl hodině se otočily role Sokolů a dostalo to humornou stránku, která stála za to. Herecké výkony ani příběh za moc nestál, ale za toho Jágra na zdi jako prezidenta to zaslouží tři hvězdy. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Nic jsme od toho nečekala a to bylo jen dobře...nechápu,jak se mohl pan Nárožný propůjčit k něčemu takovému..asi mu dobře zaplatili, má na víc, než na tohle..Sokola mi bylo líto, zlatej Rédl.... Krainový jsem se skoro lekla, z Mirka Etzlera se mi chtělo zvracet...Schneiderová byla super... Slavíková jako ředitelka docela dobrá, Kohák je kapitola sama pro sebe, on ani moc hrát nemusí, když hraje, je to mnohdy děsný...nejlepší byla ve finále ta děcka ze základky, co měnila názvy u obrazů... v neděli večer si v hlavním vysílacím čase na Primě, představuju něco jinýho, než tohle... ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Velice milé překvapení. Dýchla z toho na mě atmosféra crazy komedií ze 70. a 80. let minulého století. Nic konkrétního, jen takový příjemný pocit. Obsazení naprosto přesné, pan Ondřej Sokol si dvojroli se záměnou identit hodně užívá, bavili mě i pánové Kohák, Nárožný, Etzler a Filipenský. Na dámy Krainovou a Schneiderovou se hezky kouká a pánům zdatně sekundovaly. Zápletka je nekomplikovaná, ale ne nezajímavá, je zde plno nadhledu a nadsázky, hudební doprovod OK, takže velice milá zábava a to je to nejdůležitější. ()

pralines 

všechny recenze uživatele

Jako dávám 3 hvězdy jenom proto, že náplň trochu pokulhávala, ale jinak jsem se celou druhou půlku filmu tlemila :D Takže až se vyspím, třeba sem bouchnu 4... ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Hrozně neoriginální a předvídatelné, navíc mi přijde, že každá postava (snad kromě protagonistů) je hloupá jen proto, aby mohl příběh fungovat, kdyby tam kdokoli jiný alespoň na chvíli zapojil mozek, tak by film nebyl. Film taky rozhodně není tak vtipný jaký si myslí, že je. Myslím si to nejspíš proto, že osobně vůbec nemám rád Ondřeje Sokola. Jako herec je někdy fajn, ale jako komik mi prostě nesedí. Ve filmu jsou přesně dva vtipné momenty, kterým jsem se neironicky zasmál, jinak mě přišly pokusy o humor trapné. Film taky nevypadá moc dobře, někdy mi přišlo, že se dívám na film Tomáše Vorla podle toho, kolik odpudivých záběrů jsem zde viděl. Není to film, který mě naštval, spíš mě jen hrozně zklamal. 3/10 ()

Reklama

Reklama