Reklama

Reklama

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila. (CinemArt)

(více)

Recenze (712)

Hall900 

všechny recenze uživatele

Z počátku si řikáte ok ty postavy a dialogy jsou povrchní jak. ...Vlastně mi to opravdu připomnělo Sladký Život. A ne náhodou Oba filmy mají tak říkajíc stejný záměr. Strhnout tu prázdnou eleganci která občas záměrně herce nutí říkat plytké repliky a snažit se nepomrknout na diváka až do konce záběru. Jelikož se půlka filmu odehrává za touhle přetvářkou, jež mnozí nazýváme všední den a druhá půlka je román který zaslal Edward. Někde mezi tím visí Adams . Shannon je taky fajn. Je to přesně ten redneck strejda kterýho byste v týhle situaci chtěli potkat ,nebo Jeffa Bridgese. A to je ten problém. Jeho postava je pro herce velmi vděčně napsaná nerozdíl od Amy se nemusí tolik o prostor na plátně rvát. Zbytek jsou regulérní figurky z fiktivního románu z filmu natočeného kdesi v Hollywoodu. Kultura odpadu, který zůstává odpadem .A je to jako celek fajn. Díky ,pane Forde . ()

zipS 

všechny recenze uživatele

zaujimavy bezzaverovy film.. kto ma rad filmy, ktore dokazu udrzat pozornost divaaka, nema nad cim uvazovat, ci pozriet alebo film obiist. ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně můj šálek čaje!!!Film pro náročného diváka, který nabízí nejen skvělé herecké výkony , ale taky taky pointu , která ne každému může dojít. Těžko se o tom víc rozepisovat. U nočních zvířat budete mít jen dvě možnosti buď je milovat a nechat se jimi pohltit a nebo Vás budou nudit k smrti a možná si u nich dáte 20. U druhé možnost Vaše obrovské mínus!!!!! ()

mullerad 

všechny recenze uživatele

Napriek značnému posolstvu ma tento film poriadne rozčuľoval a hlavných hrdinov by som ....... ani nenachádzam slušný výraz čo. Absolútne nesympatické životy luxusnej, až patologicky nešťastenej a unudenej paničky - hlavnej hrdinky, a na druhej strane úplne nemožného hlavného hrdinu. Filmársky kvalitne odvedená práca, človeka stále drží v napätí a očakávaní, postavička šerifa a veľmi kladne musím ohodnotiť všetky negatívne postavy vo filme. To sa mi ešte nestalo. Ale celkový pocit z filmu a jednania hlavných postáv - takto by to vôbec nemalo byť, proste všetko zlé. A koniec bol len nepodarenou bodkou. V konaní hlavných postáv sa stratila inak úžasná kvalita prevedenia a precedenie filmu. Bohužiaľ, palec dole, ale treba vidieť aj takýto počin. Môj odkaz: zabite Edwarda hneď na začiatku!! ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny s otevřenou hubou, neustálým vrtkavým "co z toho ksakru vyleze" pocitem nejistoty vrcholící výjekem WTF při závěrečných titulkách si nezaslouží nic jiného než 5*! ... mimochodem, děkuji za úvodní titulky, snižují chuť na zmrzlinu rychlostí světla. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Tento film ma prekvapil svojou nechutnostou. Pri pozerani mi bolo zle skoro od zaciatku (uz pri uvodnych titulkoch...) . Hoci obaja hlavni predstavitelia Amy Adams a Jake Gyllenhaal boli vyborni a oboch mam rada a Amy je podla mojho nazoru superstar prveho rozsahu, lebo ona proste nema zly film - tento film som si proste neuzila - kvoli nasiliu, nechutnej zapletke a faktu, ze kazda minuta filmu gradovala v nasilli a nechutnosti oproti predchadzajucej minute. Takze u mna 60% preto, ze proste filmy o nasili ma desia a tento film bol proste desivo mrazivy! ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film složený ze dvou příběhů, které se vzájemně prolínají a ovlivňují. Vynikající Jake Gyllenhaal je v tomto příběhu tím slabším jedincem, který v obou případech ztratí své blízké, proti němu pak stojí šílený Aaron Taylor-Johnson, který mě osobně velmi překvapil podáním své postavy. Celkově je film velmi emotivní, smutný a temný. Úvodní titulky mě zarazily a opravdu jsem netušila co znamenají, nebo jaký budou mít další vliv na příběh. ()

zoze 

všechny recenze uživatele

Noční zvířata balancují na hraně mezi přeumělkovaným nudným dramatem a mezi geniálním filmem. Naštěstí pod taktovkou Toma Forda se ze zvířat vyklubal opravdu geniální film, který vás nenechá spát. Netřeba vyzdvihovat herecké výkony, jejichž brilantnost není žádným překvapením. ()

michael99 

všechny recenze uživatele

Velice citově náročný příběh. Velký nával na rozum, až to nutí diváka začít přemýšlet. Strhující story o tom, jak si Jake ( můj oblíbenec ) vezme rodinku na dovolenou. Jo dcero možná chytneme pár štik a bude to krásný rodinný výlet plný skvělých zážitků. Do té doby si divák říká "Jo to bude fajn filmek". Nicméně, hned poté se příběh obrátí na stránku děsivou, kde je Jake vystaven obrovskému tlaku. A to je vlastně jenom příběh z knížky, kterou si čte evidentně duševně nevyrovnaná žena, která kdysi v životě udělala několik rozhodnutí a skrze tu knihu si uvědomuje, že to byly současně i životní chyby. Za mě úžasný příběh v příběhu. Zasloužených 5*. ()

MotMotkovich 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film nezachránil ani Jake, ani Amy, ani Michael. A to všichni tři hráli skvěle. Bohužel scénář nestál za víc, než tři hvězdy. ()

JJaannee 

všechny recenze uživatele

Konečně zajímavý příběh, je sice propletený, ale děj má hlavu i patu..žena je osamělá a pomocí knihy zjišťuje, že její život není takový jaký ho vlastně chtěla..zjišťuje, že pochybyla, ale jak se na konci filmu dozvídáme, všechny chyby nejdou napravit a pokud někomu zlomíte jeho srdce a duši, tak už není možné se vrátit..konec je bez konce, ale myslím, že je dobře vykresleno, co tím chtěl básník říct..Jake Gyllenhaal je opět boží a Amy Adams role sedla jak prdel na hrnec.. ()

medveed 

všechny recenze uživatele

Tak skvěle natočeno a zahráno, že jsem jen zíral a nemohl odtrhnout oči. Ze závěru jsem byl nejprve trochu rozladěn, ale po té, co se mi film uležel v hlavě, tak dává vše smysl. 90% ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Výbornej film o lidských hodnotách, rozhodnutích, intimitě, harmonii a tak dále. A samozřejmě o odpovědnosti, plánování a bilancování. Nemám tomu co vytknout, 5 hvězdiček tomu nedám jen proto, že to už dávám jen filmům, z kterých si sednu na zadek. Nicméně, kdokoliv jinej si tam tu jednu hvězdičku může přidat. Film pokládá otázky, na které si (ne)rádi budete během a po filmu odpovídat. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené drama se zvláštní atmosférou, kdy chlad života v LA kontrastuje s texaskou pouští. Amy Adamsová byla dobrá volba pro cynickou paničku s výčitkami svědomí, Jake Gyllenhaal mě tolik nebavil. ()

michalkop odpad!

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu naprosto zbytečný film plné naprosto nesmyslné brutality a nevěrohodných postav proložený nepochopitelnou znuděnou uměleckou smetánkou. Fuj. ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama