Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Zajímavosti (78)

  • Kulomet použitý lupiči je policisty ve 2. epizodě 1. série chybně označen jako „Browning“. Ve skutečnosti se jedná o kulomet MG42/MG3 a ve 12. epizodě 1. série (čas 41:21) je pak v záběru vidět, že v nábojovém pásu kulometu jsou slepé náboje (patrně .308 Win BLANK), což by zasahující policisty mohlo sice zastrašit, ale rozhodně by vedle nich nemohly dopadat kulky tak, jako je to zobrazeno v následných záběrech. Dále je v jednom záběru vidět, že nábojový pás končí, což by znamenalo, že Tokio bude muset přebít (zavést nový pás), v seriálu však pálí nepřetržitě a naopak je na dalším záběru pás opět dlouhý, aniž by přerušila palbu a pás vyměnila. Zajímavost: Na vozíku s kulometem je položený box s náboji, což má asi evokovat, že mají lupiči ke kulometu zásobu nábojů, na boxu je však nápis „5.56 x 45 PLASTICO“, nejedná se tedy o náboje pro tento kulomet a navíc jsou opět jen slepé. (MGG)
  • V některých záběrech, kde lupiči manipulují s puškovými zásobníky, můžeme na spodku zásobníků spatřit tzv. „natahovací kolečko“. Jedná se o ozubené kolečko, kterým se zespoda natahují vysokokapacitní zásobníky airsoftových zbraní. (FullHaDes)
  • Často jde u všech zbraní vidět zavřený prachový kryt závěru, a to i bezprostředně po střelbě, ačkoliv by měl zůstat otevřený. Díky tomu však nebylo vidět na „vnitřnosti“ zbraní a tvůrci tak mohli zakrýt fakt, že zbraně byly z většiny airsoftové repliky, které se se jinak při otevřeném prachovém krytu viditelně liší od ostrých zbraní. (FullHaDes)

Papírový dům (Netflix verze) - Série 3 (2019) (série) (S03)

  • V několika scénách 3. a 4. série potápěči v trezoru stěhují zlato síťce s cca 10 ingoty. Taková síťka by však vážila 150–200 kg. Potápěč ve vodě musí mít neutrální vztlak, běžná výbava, použitá hrdiny seriálu, umožňuje kompenzovat zhruba 10 kg zátěže. (eredin)

Papírový dům (Netflix verze) - Lekce z anatomie (2020) (epizoda) (S04E03)

  • Ve 38. minutě epizody vidíme Gandíu (José Manuel Poga), jak se dostává z pout pomocí Palermovy rady, a to sice tak, že si vykloubí palec na své pravé ruce – logicky by pak měl mít volnou právě tuhle ruku. Hned v následujícím záběru mu ale pouta zůstávají viset na pravé ruce a volnou má levou ruku. (Baldfee)

Papírový dům (Netflix verze) - Epizoda 4 (2017) (epizoda) (S01E04)

  • Zhruba v 44. minutě dá Denver (Jaime Lorente) Arturovi (Enrique Arce) do úst nataženou pistoli. Ovšem dle jejího názvu je zcela jasné, že jde o tzv. Plynovku. Jedná se o Vector 9mm P.A.K. od výrobce RÖHM na poplašné nebo plynové nábojky. Takže je otázkou zda filmaři používají plynovky a někomu nedošlo, že si toho lze všimnout, asi těžko si Denver půjčil zbraň od unesených. (KITTbx)

Papírový dům (Netflix verze) - Rodinná tradice (2021) (epizoda) (S05E10)

  • Nákladní automobily, kterými je odváženo zlato, jsou typ Mercedes Atego. Ty ale mají nosnost max 9,5 tuny. Na přepravu 90 tun by jich potřebovali deset a ne jen dva. Také když se převáží celý baráček a v něm má být všechno zlato, tak by to nešlo, jelikož žádné běžné nákladní auto nemá nosnost 90 tun. (xisp)

Papírový dům (Netflix verze) - Tlak stoupá (2021) (epizoda) (S05E06)

  • Spoiler: V epizodě je zřetelně ukázáno, že když si Profesor (Álvaro Morte) v čase 5:50 bere ze skříňky pistoli, tak ji ihned nabije (natáhne závěr a ten se vrátí do základní pozice, což značí, že buď byl vsunut náboj do komory nebo ve zbrani není zásobník vůbec vsunut). V navazující scéně v čase 29:15, když chce z pistole vystřelit, je informován, že mu Sierrová (Najwa Nimri) předtím „vyprázdnila zásobník“. Pokud by mu jen vyprázdnila zásobník od nábojů, se zasunutým prázdným zásobníkem ve zbrani by mu závěr pistole zůstal po úvodním natažení vzadu a hned by tedy věděl, že má „závadu“ a nebyl by pak překvapený... nebo si celou dobu nevšiml, že ve zbrani nemá zásobník vůbec vložený (nebylo ze záběrů vidět). (xail)
  • Spoiler: Keď Monica (Esther Acebo) leží postrelená v trezore, má biele nohavičky a o pár epizód neskôr, keď jej Denver (Jaime Lorente) preväzuje ranu, má nohavičky čierne. (maramashi)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama