Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (237)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Je to hodně jiný Dumbo než ten, kterého známe, ale musím říct, že přes mou prvotní skepsi jsem nakonec byla výsledkem mile překvapená. Disney v posledních letech vše předělává na hrané verze a vesměs jde spíš o propadáky, ale možná i tím, že si tento námět tentokrát vzal do parády sám Tim Burton a že příběh prošel docela zásadními změnami, je z toho zcela nový a rozhodně ne špatný filmový zážitek. Trochu mě mrzelo, že už to tematicky není tolik o hledání sebedůvěry, jelikož se těžiště příběhu víc přesunulo na pouto Dumba k mamince a zároveň na vztah Dumba s lidskými hrdiny příběhu, ale na druhou stranu film přináší nějaké nové a neokoukané nápady a zároveň se stále drobnými narážkami snaží odkazovat i na to, co je pěkné na původní klasice. A ostatně ani to hledání a nalezení sebedůvěry není opuštěno úplně (přestože je toto téma umenšeno), dokonce si to ke konci filmu vysloužilo docela pěknou scénu. Zpočátku jsem nebyla moc nadšená z toho, jak velkou úlohu mají v tomto novém filmu samotní lidé, ale nakonec jsem musela uznat, že je vlastně dobře, že se celý příběh takto nanovo předělal. Oceňuju odvahu vytvořit z námětu něco jiného a nového, protože ostatně nemá smysl předělávat film na hranou verzi jen tak, jak leží a běží. Inovace a nové kreativní nápady jsou vždycky důležité, jinak je filmařina o ničem a zavání to jen snahou vydělat na něčem, co už existuje. Tady jsem ten pocit neměla. Tim Burton i scénárista odvedli dobrou práci. Přestože za mě tedy nic nenahradí klasiku a její kouzlo, uznávám že film svými změnami a nápady funguje. Líbil se mi třeba i nový motiv na konci, který hezkým způsobem odsoudil držení zvířat v zajetí. Celkově proto film hodnotím nezávisle na původní klasice - jako takový je to povedený a nápaditý nadprůměr, který vzdává hold klasice a zároveň se nebojí být svůj. ~(4,0)~ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tim Burton mi touhle pohádkou udělal velkou radost. Herecky velmi našlapané ( Collin Farrel i Eva Green okouzlující a padouch Michael Keaton solidní). Veškerá cirkusová představení působivá a jakmile Dumbo máchne ušima, tak husí kůže i slzy jsou na místě. Ke konci je film i nečekaně dost napínavý, hezky vygradovaný a pro děti místy i trošku děsivý. Paráda užil jsem si to. 80% ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Od Dumba jsem měla veliká očekávání už od prvních zmínek o filmu. Protože cirkusové prostředí - to by Timu Burtonovi mělo sednout. No, mělo, ale vlastně jsem z výsledku rozpačitá. Od první chvíle mi na Dumbovi nesedí ty strašidelné veliké oči. Brrr. Fascinuje mě absence Farrellovy končetiny a pořád přemýšlím, jak si s tím kdo poradí. Řešení naštěstí přijde brzo. Na příchod Evy Green se čeká zatraceně dlouho a vlastně právě její role je ta, která mi přijde napsaná nejlíp. Ač by neměla, protože příběh vypráví o slůněti, kterému se všichni smějí. Jenže právě Dumbova linka je potlačena a v popředí máme dva sourozence, kteří nám ukazují, jak se mají zachovat čestné děti. Všechno je to ploché až hanba. Rodiče, děti, prozření, padouch... Dvouhodinová nuda s absencí Burtonovy zvrácené komiky. Naštěstí je to vše hozené do vizuálu Tima Burtona a při některých scénách z lunaparku se až tají dech (když průvod prochází ulicí nebo záběry na zabijácká zvířata). Ale stačí to? Mně ne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kresleného Dumba sem nikdy neviděl,protože k animovaným disneyovkám nemám zrovna kladný vztah už od malička a tahle Burtonova verze na tom nic nezměnila.Ne snad,že by se na to hezky nekoukalo a minimálně samotný Dumbo se opravdu povedl,ale o něj v tomto případě jde asi až tak ve třetí řadě.Prim tady hrají lidské postavy,které řeší celkem vážné věci a přesto jsou ploché jako žehlící prkno.Samozřejmě jim nepomáhá ani scénář,ale u něj sem tak nějak počítal s tím,že se bude držet klasické šablony.Ve finále mě nejvíc mrzí,že Burton asi definitivně rezignoval na svůj rukopis a radši bude točit podobné lehce zapomenutelné kusy na objednávku...60% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být na Tima nasrán, že zase točí Disney koninu. A nejlepší časy Tima Burtona opravdu skončily společně s Temnými stíny v roce 2012. A Dumbo, ačkoliv to zcela ani náhodou není ani trochu Tim Burton, jak ho máme rádi, musím konstatovat, že Dumbo mně nakonec dostal. Na rozdíl od Alenky, na kterou se s odstupem času už pomalu ani nedá dívat, Dumba rozhodně prověří čas, a úspěšně. Dumbo je neskutečnej roztomilouš, dětští herci jsou skvělí, a hvězdná čtyřka Farell - Green - Batman - Tučňák (a ten zejména) je v absolutní formě. Příběh je typický, rozhodně není nijak originální, ale na konci je tak neskutečně dojemný, že jsem se zas rozbrečel. A právě proto dávám Dumbovi nakonec pět hvězd, i když si je Tim Burton nezaslouží. Ale ten film je natočený krásně a já mám z toho filmu ohromnou radost, protože ten mix napětí, humoru a dojetí je tady namíchaný fakt krásně. Dumbo je ultra cute, a nebýt Baby Yody o pár měsíců později, neměl by v dobývání lidských srdcí nejmenší konkurenci. Až to bude v televizi, tak chybět rozhodně nebudu. A teď už natoč něco pořádnýho, Time! 95%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Eva Green se bojí výšek – během natáčení dokázala překonat svůj strach, a to za pomoci profesionálního umělce, který ji trénoval v jejích kaskadérských kouscích. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. března 2019 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama