Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První český film v tomto roce a hned první rozpaky. Jako základní chybu co jsem těžce pobíral, byla časová posloupnost ve který se příběh odehrával a nápisek "ten rok" na orientaci nepřidá. Další věc jsou některé scény, které museli být napsaný asi na silvestra, protože by mě tedy velmi zajímalo, jak můžou žít mladý lidi, většinou nezletilý v komunitě bez vidtelných příjmů i když to bylo "ten rok" , možná "ten rok" bylo všechno zadara, nevím. Scéna s jachtou, to byl snad joke, to když jsem viděl, tak jsem měl větší oči než hurvínek. Scéna s malou Johanou Rackovou mě přišly zbytečně doslovné, byly by silné i bez toho. Taky by mě zajímal větší záběr na postavu soudkyně. Abych tady do filmu jen nepálil ostrejma. Film má kvalitu i v hereckých výkonech, taková Ivanka Chýlková to je prostě radost tu ženskou sledovat v libovolný roli. Majitel skvělé hospody v Nižboru je pořád sympaťák i když hraje ne zrovna sympatické postavy. Jarda Plesl zahrál svou svini tak, že by klidně mohl jít do výkladně skříně chlapů - ubožáků na prestižní pozici. Dětské role taky v pohodě, docela jsem zvědav jak se bude vyvíjet kariéra Johany Rackové. Celý film jsem pochopil jak ego a sobecké chování dospělých může tvrdě ovlivnit dětství a to je určitě skvělý námět a tleskám za něj. Bohužel se silně nepovedl scénář. Budu na Olgu mírný, protože mám pocit, ž ten film to tady dostane sežrat a já si zae i přes zásadní výhrady nemyslím že se jedná o úplnou zbytečnost. Dávám tři se zavřenýma očima. ()

Monggol 

všechny recenze uživatele

Úžasní ľudia s úžasnými charaktermi a hodnotami. V takejto úžasnej spoločnosti som vždy chcel žiť... No moment, vlastne žijem, pretože všetci sa tam správajú ako píčusi a potom sa čudujú, že z toho prichádzajú kokotské následky. Ono je všeobecne známy fakt, že ženy majú menší mozog a nevedia napísať dobrý scenár a natočiť dobrý film. Ale nie, to bola samozrejme nadsázka, i keď si nie som istý, ktorá časť. Cena za štěstí? Nechápem prečo sa to tak volá, keď nikto vo filme nemá šajnu čo vlastne šťastie je, a čo vlastne chce. A ten koniec tiež nebol šťastný, pretože aj tak skončia rovnako ako ich staršie buznoverzie. Ja mám pocit, že v poslednej dobe prebieha akási neofiacálna súťaž, kto natočí väčšiu chujovinu. ()

Reklama

Flakotaso odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toporný a tupý film se jenom tak nevidí, je to v podstatě instant classic českého polistopadového trashe. Autorské dílo podle Dabrowské snad ani nemohlo být myšleno vážně, sveřepě uvědomělé pohledy hlavních hrdinů, jež se v průběhu filmu až podezřelým způsobem kupí jako lavina, však vypovídají o opaku. Only me only you tyvole. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Připadala jsem si, že jsem se vydala všemi směry najednou a to není dost dobře možné. Každá jednotlivá část by vydala za samostatný filmový příběh nebo možná ten televizní. Takhle to bylo příliš mnoho informací, které byly nějak slepované k sobě. Jako celek mi to nefungovalo. Jinak to bylo zajímavé téma, ale podivně zpracované. Škoda. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Musím kroutit hlavou nad 42 procenty. To si teda představit mnohem horší filmy, které mají i nad sedmdesát procent, které by si zasloužily takové nízké číslo. Mně to přišlo jako velmi pěkný český film, jenž mě vzal za srdce, občas to bylo už poměrně dost smutné. Scénáristicky by si film zasloužil určitě trošku vylepšit, avšak to je jen drobný střípek negativ. Usmívám se nad obsazením téměř celé rodiny Trojanovy, už scházel jen nejslavnější Ivan. A potěšilo mě natáčení na ulici, na níž bydlím, takže i z toho důvodu nemohu hodnotit nijak špatně :-) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na Vysočině. Filmový štáb se objevil v lokalitě Skalákova mlýna na Třebíčsku i v Dolním Radíkově na pomezí Vysočiny a Jihočeského kraje. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama