Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

tufr 

všechny recenze uživatele

Není to komedie. Opakuji - není to komedie! I kdyz to prvních 30 minut vypadá jako komedie, tak se z toho vyklube depka jako prase která teda zase skonči happyendem..... Co musim pochválit je cast.... jo samozrejmě mraky tzv. Bardů si jede to své a jsou super, ale v tomto filmu váli mládí herci - počínaje Trojanem a konče mladou představitelkou jeho sestry .... za mě never more vidět ale 60% důstojných! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebyl takový průšvih, jakého jsem se po zdejších hodnoceních bála. Film by se sice spíš hodil do televizního programu čt1, než do kin, ale nemůžu říct, že by příběh neměl hlavu ani patu, nebo byl film celkově nekoukatelný. V podstatě ne nejlépe odvyprávěná, ale přesto slušná výpověď toho, jaci dokážeme být v lásce sobci, když nám jde o vlastní zájmy. Ačkoli mě ze všeho nejméně bavila linka mladistvých herců, musím říct, že pro mě byl zážitek vidět poprvé mladého Trojana, který ve vzhledu a ve výrazech tátu nezapře. Plesl byl naprosto vynikající, ale na něj nedám dopustit už od zhlédnutí Ucpanýho Systému v provedení Dejvického divadla, kde byli boží všichni. Na ostatní herce se taky dobře koukalo, takže i když mi film v hlavě dlouho nevydrží, minimálně kvůli obsazení jsem ho viděla ráda. ()

Reklama

Ombe 

všechny recenze uživatele

U jinýho filmu bych obhajoval tak nízké hodnocení, tady to bude naopak. Když pominu absolutní nereálnost (a dle některých dalších komentátorů i tendenčnost) toho příběhu, byl to povedený kousek. Všichni ti herci zvládli svou roli naprosto úchvatně a to ve všech věkových kategoriích. A že to mělo být drama, ale je to komedie? Nevadí :D. Docela jsem se bavil a na škodu to nebylo. A co je tak absurdní, že to nemůže být jen tak přehlédnuto, jako například roční luxusní dovolená ve squatu, připadne na vrub "uměleckosti" filmu. Někdo tu psal, že dává za tyhle kiksy tři se zavřenýma očima. Já je dávám s očima otevřenýma. ()

Flakotaso odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toporný a tupý film se jenom tak nevidí, je to v podstatě instant classic českého polistopadového trashe. Autorské dílo podle Dabrowské snad ani nemohlo být myšleno vážně, sveřepě uvědomělé pohledy hlavních hrdinů, jež se v průběhu filmu až podezřelým způsobem kupí jako lavina, však vypovídají o opaku. Only me only you tyvole. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lidi si myslí, že ví, co od života chtějí, ale většinou to nevědí. Někdy to ale dostanou, když mají štěstí.. Téma možná zajímavé, ale v jiných rukou a hlavě. Příliš nonsensů, příliš hysterie, příliš tvůrčí nejistoty. Zůstaly jen dva poznatky. Mladý Trojan se potatil a Řezníček jako nadržený lachtan je naprosto dechberoucí. Mohl by mít výběh hned vedle Justina Longa ze Smithova Mrožího muže.. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Olga Wdowiaková při natáčení filmu vykouřila přibližně dvacet cigaret denně, ačkoliv jí bylo teprve šestnáct let. Podle režisérky Olgy Dabrowské to bylo způsobeno napětím a nervozitou a také kouřením na kameru. (JoranProvenzano)
  • Pracovní název filmu byl „Děti samotářů“. Má velmi volně navazovat na kultovní snímek Samotáři z roku 2000, ale podle produkce není jeho pokračováním. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno