Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (116)

tufr 

všechny recenze uživatele

Není to komedie. Opakuji - není to komedie! I kdyz to prvních 30 minut vypadá jako komedie, tak se z toho vyklube depka jako prase která teda zase skonči happyendem..... Co musim pochválit je cast.... jo samozrejmě mraky tzv. Bardů si jede to své a jsou super, ale v tomto filmu váli mládí herci - počínaje Trojanem a konče mladou představitelkou jeho sestry .... za mě never more vidět ale 60% důstojných! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé motívky budiž. Ale pravděpodobnost tohoto propletence a jednání některých postav (soudkyně) jsou donebe volající drzost na divákovi. Olga to trochu přepískla, protože chvílemi z toho vykukovala celkem příjemná záležitost s hodně velkým nakouslým soustem. Josef Trojan - držení míče 60 % Klára, 40 % Ivan! Vanda má něco společného s Halinou P? ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Paní režisérka a scénáristka v jedné osobě toho chtěla divákovi jistě říci mnoho, což se také událo. O reálnosti či nereálnosti odvyprávěných vztahů můžeme spekulovat, ale snad asi každý ví, že život dokáže připravit takové rodinné propletence, že se občas nestačíme divit. Ve filmu to může vypadat všelijak, nicméně zde i v životě jsou za vším lidé, hledající obyčejné štěstí v zamotaném světě. Každý jiným způsobem, každý platí svou cenu. Herecky velmi dobré, podpořeno klasicky výbornou hudbou Honzy Muchova, scénář lehce překombinovaný, což může u někoho vyvolat menší negace či dokonce pohrdání, co tím ti tvůrci vlastně mysleli, ve finále se ale na film divá pěkně, dokáže rozesmát, rozesmutnět, vyvolat pocit, že chcete někoho zabít, třeba Jardu Plesla, ale dokáže také příjemně potěšit a utvrdit nás v tom, že štěstí není od nás zas tak moc daleko, když už jsme se rozhodli, je jedno v jakém věku, ho sami najít. S komentářem přidávám i půl hvězdičky navíc. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Trochu moc postav na jeden film, který má být dramatem. Kdyby režisérka zvolila víc nadsázky a nadhledu, mohla to být hořká komedie. Diváci za mnou se sice smáli, ale u scén, které nebyly myšleny jako humorné. Psychologické vykreslení jednotlivých postav je rozkolísané, jednou z nejlépe vystřihnutých je expartner – psychopat (Jaroslav Plesl), zvláště s jeho hláškou vůči drahé choti: „Chtěl jsem naši rodinu chránit dokonce i proti tobě.“ Tomáš Hanák je lehce zkarikovaným slabochem, Vanda Hybnerová hraje jednu z nejméně věrohodných postav, chvíli lesba, což vzápětí popře a nedokáže být bez Hanáka, kterému 16 let nemohla přijít na jméno. Ostatně mezer je tam víc, a zřejmě občas příliš drastický střih ubírá filmu v některých pasážích na srozumitelnosti, přičemž ovšem zbytečně dost prostoru věnuje psychedelickému squatu. Smířlivě pojatý závěr by slušel právě víc té posmutnělé komedii než dramatu, kterým se Cena za štěstí za každou cenu snaží být. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

První polovina ještě jde, divák čeká, co z toho bude. Co je mu však následně naservírováno, to se příčí jakémukoliv normálnímu uvažování. Nechápu, kdo vymýšlí takové bullshity, vždyť je to jeden nesmysl za druhým. Až teda na to jednání u soudkyně (ano, samotný fakt je blbost). Právní otázka rodičovství je v této zemi špatná, protože city necity, soudkyně měla bohužel pravdu. Bod za herce, všichni dobří, o Josefu Trojanovi nejspíš ještě hodně uslyšíme. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Olga Wdowiaková při natáčení filmu vykouřila přibližně dvacet cigaret denně, ačkoliv jí bylo teprve šestnáct let. Podle režisérky Olgy Dabrowské to bylo způsobeno napětím a nervozitou a také kouřením na kameru. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama