Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (163)

Folky 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po dvou dílech. Ještě horší než jsem se bál. Vtipy na úrovni posledních sérií Simpsonových a potenciál kouzelného středověku absolutně nevyužit (všechno by se mohlo dít zrovna tak ve Futuramě). Párkrát jsem se zasmál, ale všechno se v seriálu děje tak nějak mimochodem, že je mi to úplně jedno a jen se nudim. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Absolutní souhlas s "Zijutady". Po dvou dílech marně dumám, proč sledovat třetí. Zasmál jsem se za ty dva díly jenom jedinkrát, když sova narazila do zvonu(!). Nevím, jestli se to nějak rozjede, ale, ač jiný žánr, Final Space je jiná liga hned od první epizody. Nesympatické postavy, humor jako z posledních řad Simpsonů (slabý) a celkový design postav je podivný. Zapp Branigan (Futurama) byl sice idiot, ale milovali jste ho, tady je idiotů požehnaně, ale serou vás. Nerozumím tomu vysokému hodnocení, naprostá vysílací vata. Pokud ale žijete pro fantasy, možná tomu dejte šanci a uvidíte sami. 1,5* Lepší alternativa: cokoliv. ()

Reklama

Marys 

všechny recenze uživatele

Aj keď ide o iný koncept a formát, nedá to neporovnávať so Simpsonovcami a Futuramou. A tí sú oveľa vtipnejší a údernejší. Zároveň pri Disenchantmente dochádza k určitému rozčarovaniu nad tým, že pri nástupe každej ďalšej série zabudne, čo sa stalo v tej predchádzajúcej, dokonca aj aké charaktery mali postavy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Meh. Strašný priemer. Má to celkom solídny rozjazd (hlavne pasáž v elfovskom svete), ale potom ti ide na autopilota. Rozprávkovo-stredoveký svet je využitý minimálne, príbehy sú rutinné (vrátane najhoršej rutiny v podobe "klamal som a potom sa začali valiť dôsledky klamstva") a to množstvo rozvinutých línií a nedopovedaných cliffhangerov je na nervy. Prvá séria: 5/10; druhá séria: 3/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ani po čtvrté řadě nemám potřebu měnit hodnocení, protože Rozčarování je stále parádní seriál a vysoko nastavenou laťku si drží dál. Fantasy stejnou měrou paroduje i miluje, humor je ztřeštěně černý a hlavně... Hlavně má opravdový děj, který spojuje všechny epizody a dává té vší legraci tu a tam punc něčeho serióznějšího. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • V epizodě pronese Zog (John DiMaggio) v čase 19:25 větu: „Bite my shiny metal axe!“ Jde o odkaz na postavu Bendera z Futuramy (od r. 1999), kterého rovněž daboval DiMaggio, a jeho slavnou hlášku „Bite my shiny metal ass“, v češtině „Polib mi můj naleštěnej zadek“. Do české verze Disenchantmentu tato narážka bohužel nepronikla. (Akrman)
  • Věta: „Now that I'm a ghost, I'll help you make pottery,“ kterou pronese Elfo po rozbití láhve s jeho duší, je odkaz na film Duch (1990). (NiWi)
  • Celé jméno princezny Beanie (ústřední postavy seriálu) je Tiabeanie Mariabeanie de la Rochambeaux Grunkwitz. Celé svoje jméno představila v epizodě Okázalá bažina (2018), nicméně byla v podnapilém stavu a svoje příjmení zkomolila na Drunkowitz. (Simons_cz)

Reklama

Reklama