Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová pohádka na motivy pověstí o císaři Josefovi II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián (O. Vetchý) často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. Na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora (P. Rajchert) vracejícího se z vojny. Spolu s ním prožívá četná dobrodružství. Setkají se nejen s loupežníky, ale i s lidskou hloupostí a proradností, která je málem přivede až na popraviště. Ani v této pohádce samozřejmě vedle napětí, přátelství a humoru nechybí láska, která i ty nejchmurnější vyhlídky nakonec promění v dobro. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (111)

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to nadějně, ale nakonec se z toho vyklubal takový lepší průměr. Pohádka hezká, ale děj jde hodně zprudka. Na druhou stranu Ondřej Vetchý, na toho bylo milé pokoukání a i když se mihl okamžik, kdy mi to trochu nedávalo smysl, je to přece jen pohádka. Dlouho mi unikala (čemuž se divím, ale nemůžu znát všechno), ale teď už o ní vím! ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Nic moc, znovu tuto pohádku už vidět nemusím. Film měl rozhodně na víc. Na to, že měl film hodinu a čtvrt se v něm skoro nic nestalo. Neseděla mi ani amatérská kamera a mluvený projev. Nevím, jestli to namlouvali až dodatečně, či to není chyba jen mé kopie, ale kvalitou post-synchronů mi to připomělo porevoluční porno filmy, někdy jsem až vyprskl smíchy :). S takovými herci jako je Vetchý atd. se dalo udělat víc, pro mě velké zklamání. Vetchý, Skopeček a Goldflam dělali co mohli ale sami to neutáhli ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Josef II. chodil mezi lidi v převleku, možná to tak bylo, možná to tak nebylo, každopádně tohle se povedlo. Jen do role Josefa II. bych obsadil někoho jiného. Ondřej Vetchý mi v této roli moc neseděl. Mnohem lepší byl Rajchert coby vysloužilý voják. Císař a tambor byl servírován jako štědrovečerní pohádka na konci minulého tisíciletí. Podle mě to ovšem není ani tak pohádka. Spíše je to hodně poupravený historický film pro celou rodinu s příchutí pohádky. [3257. hodnocení, 92. komentář, 59%] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým zastáncem toho, aby panovník čas od času vstal od žrádlem přeplněného stolu a zašel mezi prostý lid inkognito si vyslechnout pochvaly za svou nekonečnou práci pro blaho lidu. V tomto ohledu má císař u mne velké plus, ale na druhou stranu jsem lehce znepokojen z toho, že lidé poznávají císaře pouze podle oděvu a nikoli podle základních biometrických údajů. A přestože tahle pohádka evidentně žádnou díru do pekla neudělá, tak já se k večeru zamknu v komnatě, sním klíč a klidně si ji pustím ještě jednou. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se zasmál. Kromě nevtipné bitky s kvílejícími loupežníky a nadprůměrně inteligentní smečky psů, která udělá vždy, co má a poslouchá, koho má, se mi ta pohádka líbí. Brilantní komorník Skopeček zdvihá vtipem a grácií pohádku nad průměr. Je toho spoustu, co se dá soudit a odsoudit, ale ani se mi nechce, protože je to jen pohádka, a jako taková mi přinesla kouska radosti a to jsem ani nečekal. S nadhledem 75% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka je natočená na motivy příběhů o císaři Josefu II., který se stejně jako císař v pohádce údajně vydával v převleku mezi prostý lid. (Matej.Krajci)
  • Pohádka byla natočena bez jediného trikového záběru. (M.B)

Reklama

Reklama