Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezaměstnaný inženýr Stanley Hill (John Travolta) se stal svědkem vraždy své manželky, Vivian (Rebecca De Mornay), kterou napadl gang násilníků v podzemních garážích. Sužovaný vinou, že nedokázal zachránit ženu, kterou miloval, se Stanleymu stále vrací obraz Vivian umírající v jeho náručí. Když nejsou detektiv Gilmore (Sam Trammell) a další zkorumpovaní policisté schopni přinést vrahy před soud, obrátí se Stanley na svého starého přítele Dennise (Christopher Meloni) a rozhodne se vzít věci do vlastních rukou. Na cestě pomsty, Stanley odhalí spiknutí, která vede do horních řad vlády. Ti si brzy uvědomí, že Stanley a Dennis jsou mnohem nebezpečnější, než si kdy mohl představit... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (117)

RedRose 

všechny recenze uživatele

No... Na dnešní poměry to bylo fakt už trochu slabý a místy fakt těžko uvěřitelný... Natočit to před 15-ti lety, asi by to bylo jiné, ale dnes jsou filmy už trošku jinde... Přesto to nebylo úplně debilní... Travolta se sice snaží, ale prostě jsem mu to moc nevěřil a celé to asi zachraňoval Christopher Meloni, který není můj oblíbenec, ale tady to zvládnul... Rovných 50% ;-) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|15%| Tak tu máme nový thriller s Travoltou v hlavní roli. Příběh o pomstě. No, jednak je to už velmi omletá látka, ale přesto to nikdy zcela neomrzí. Zde bylo ale snad vše špatně. Odpad nedávám, zas nějaké nelogičnosti a věci, které bych neunesl tu nebyli, ale přesto – děs běs. Je smutné, kam až to dnešní béčka spějí. To už by bylo lepší je snad netočit. Travolta se zde trochu snaží hrát, moc mu to nejde ale už – to jeho pravé herecké kouzlo už dávno vyprchalo. A jeho role v tomto braku? To bylo ještě horší než jeho her.výkony. Uvěřit mu roli bývalého zabijáka či žoldáka nebo co vlastně dělal – to se silně nepovedlo. To dál rozebírat nebudu. Příběh, emoce – to zde vůbec nefunguje. Jedině role jeho dcery byla celkem uvěřitelná + jeho hlavní parták byl docela v pohodě. ½ filmu je téměř bez akce, v té druhé se to trochu víc rozjede, ale je utrpení jí sledovat z technického hlediska. Bitky otřesně natočené, snad jen jedna kdy má Travoltův parták šarvátku s několika protivníky, tak mě alespoň trochu povzbudila, ikdyž žádná sláva. Konečné nudné finále – tak tam se párkrát zastřílí, ikdyž ani to mě moc nebavilo. Úplný konec celkem předvídatelný a nezáživný. I jsem se celkově docela nudil. No, víc se k tomu nebudu vyjadřovat. Furt a furt na ty béčka čumím, holt mi to nedá, snad občas narazím na nějaké slušnější. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně obyčejný béčko, s tak tuctovou zápletkou, až jsem se vážně divil, jak mě to mohlo celé tak poměrně slušně bavit. Dobré určitě tedy je, že se zde příliš dlouho na nic nečeká, což znamená, že gauneři Travoltu naserou hned pěkně na začátku, čímž většinu stopáže pak zaujímá prakticky jen „revenge“ jízda, kdy se od těch nejmizernějších pouličních grázlíků probíjí Johny až k hlavnímu lumpovi, který si následně zaslouží, co si zasloužit má. Jistě, těžce neoriginální, nicméně musím zopakovat, především díky Travoltovi to vůbec nenudí, a i když má víc než šedesátku už dávno za sebou, zaujmout dokáže stále spolehlivě, herecky je na výši a jeho nasranost a emoční vypětí mu lze bez problému uvěřit. Co mě určitě zamrzelo, bylo ale zpracování likvidací parchantů, které se odehrávalo buď úplně mimo záběr, anebo při tom nebyla prolita ani kapička krve, a to v dnešní době –r kových nářezů beru jako hloupou, naivní a zbytečnou ránu pod pás, která nepřinesla nic dobrého. Jsem přesvědčen, že většina diváků, včetně mě, upřednostňuje v těchto typech filmů naprosto nekompromisní akci, plnou cákanců krve na všechny strany, takže tohle dětským očím přístupné „kočkování“ nelze brát vůbec pozitivně a v mých očích to filmu hodně ublížilo. Vytknout pak musím ještě prakticky nulovou absenci atmosféry a tvůrci se neobtěžovali film oživit ani nějakou stylovostí, či výraznějším vizuálem, takže jde o skutečně jednoduchoučkou podívanou, bez jakéhokoliv autorského rukopisu. Verdikt je tedy primitivní, jako film samotný, se správnou náladou a jistou dávkou tolerance lze tuto podívanou označit za slušně odsýpající béčko, které sice rozhodně nenadchne, ale smrt unuděním tu též nehrozí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kruto přísný John Travolta přichází na scénu s trochou těch kil navíc, opuchlým a podivně lesklým ksichtem, ale ze svého hereckého talentu pořád nic neztratil. Na rozdíl od některých se mi tento film docela líbil. Jasně, zápletka zas až tolik originality nepobrala, nicméně provedení špatné nebylo, akční pasáže se mi líbily, mrtvých tu bylo taky dost a já se ani moc nenudil (až na pár slabších momentů). Nejvíc jsem se ale vyděsil hned na začátku, když jsem spatřil Rebeccu De Mornay. Kdysi docela pohledná herečka s rajcovním tělíčkem tu vypadala hrozně – nevěřil jsem vlastním očím a několikrát musel zkontrolovat herecké obsazení, jestli jsem se nezmýlil při čtení jejího jména. Zas tak špatný film to nebyl, takže dávám průměrné ohodnocení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Klasický a trochu oldschoolový revenge film, který naštěstí dodržuje pravidla žánru, kameraman dokáže udržet kameru na stativu, děj není hloupý, ale naopak, docela dobře by se mohl odehrát, Travolta pro roli asi zhubnul, já byl spokojený, na 60 % mi to bohatě stačilo. Málokdy se dnes vidí typický žánrový film s dodržením postupů, a dokonce držící logicky pohromadě. Dokonce se objeví i pár dobrých hlášek, postavy se nechovají jako pitomci, oba hlavní mstitelé mají charisma, spokojenost. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v Columbuse v štáte Ohio. (beso74)
  • Jednú z úloh si mal zahrať aj Nicolas Cage. Od natáčania však nakoniec odstúpil kvôli neustále sa posúvajúcemu termínu natáčania. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno