Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (362)

psychohippo 

všechny recenze uživatele

Javier B. a Penelope C. bezchybní. Až dokumentárně syroví. Pablova vizáž a ilustrativní rozvoj psychopatického obrazu a Virginiina naivní stupidita a postupně narůstající hysterická odpornost. Zahrát odporné postavy tak, že mají charisma, je kumšt. Pár skvělých surovostí, škoda jen, že role USA jako dominantního podporovatele té bestiální války byla až na pár vět diplomaticky skryta, v tom se ten příběh nemůže rovnat ani Traffic, ani Sicariovi. Takže jako romantické dokudrama nebo jako komorní herecký koncert moc fajn. Mělo to našlápnuto na víc. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se tesil ale bohuzel pro me bylo strasne moc veci nedoresenych a nedotahnutych do konce. Dost hlavni veci, ktere divaka zajimaji, nejsou poradne rozebrane do detailu a jen tam je par zaberu a smitec. Konec filmu je taky dost divny - ikdyz asi je to inspirovane skutecnou udalosti atp. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Co jiného zde člověk může napsat k tomuto filmu,než viděl jsem Narcos a co je víc?Kdo viděl Pabla od Netflixe tak ze začátku začne srovnávat,ale po chvilce nemá cenu hodnotit seriál a film na stejným principu.Musím říct,že na Javiera jsem si malinko zvykal,ale čím déle byl v záběru,tím trumfoval i skvělého Mouru z Narcos.Jedna velká nevýhoda je,že film je asi distribuován pro ty,co nechtějí slyšet originální znění,tak na Vás všichni mluví anglicky a to doopravdy bolí a kazí prožitek z filmu.Sice občas uslyšíte něco španělsky a slovíčko puta je samozřejmě na denním pořádku,ale je to špatně.Do dvou hodin situovat život Pabla moc nejde a přeci se to i podařilo.Samozřejmě plno věcí jen prolítnete a nebo vynecháte a ukážete jen takový strom života ve kterém Pablo žil.Někomu paradoxně nemusí jít po vůli novinářka v podání P. Cruz,která se někdy ukazuje fakt jen z profitu věci,ale na druhou stranu je to podle knižní předlohy právě novinářky,tak by to dalo i rozum,jen to někdy diváka i přes pěknou pastvu pro oči kazí Javierův pupek.Víceméně velké informace nečekejte jen malinko jinak zpracované pasáže a jinak malinko vypadající s pár kill střelních nábojů.Kupodivu ta smrt,co týpek měl na sobě přivázanýho psa na zádech a ostatní do něj stříleli a on ho kousal,byla slušná nechuťárna.Občas film dokáže překvapit i v tomhle.80% ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Pablo je v móde, ale nebudem si sťažovať, pretože spojenie zaujímavej látky, špičkového Javiera Bardema a hollywoodskej fazóny tu urobilo svoje a film je dosť fajn. Kvalitatívne určite nie jedna z naj vecí, ktoré na ergo narkobaróna za posledné roky vznikli, ale ako nenáročná popcornovka to funguje. ()

tehAne5ta 

všechny recenze uživatele

...nejvěrněji vypadající Poblíto a za to si zasouloží 3 hvězdy...tenhle zlatej důl už vytěžili, tak by nám mohli najít nějakého jiného hrdinu, chci plno krve, nevkusu a laciných štětek... ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

S Narcosama v zádech to působí jako nijak objevné zkratkovité dílo s až překvapivě nesympatickou Penelopou. Představama, jak to může působit bez Narcosů, nebudu svou bujnou fantazii zaměstnávat, má na práci lepší věci. ()

prosty_divak 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se v kině tak nenudil jako u sledování tohoto: rozbředlé, nerafinované, popisné. Šedý průměr, co se týče hollywoodu, naprostý podprůměr, pokud bych to vztáhnul na právě tu "rafinovanou" kinematografii celosvětovou a mezi-uměleckou. Takové rozpatlané bláto nesvedou zachránit ani oba, byť výborní ústřední herci – smutná, zbytečná facha, čisté řemeslo, a ještě k tomu rutinní. Tvůrčí únavu a skoro až bezradnost jsem cítil skoro v každém záběru... kde udělal soudruh ze Španělska chybu? A to jsem dokonce seriál Narcos ani koutkem oka neviděl – i tak mi to přišlo velmi slabé, takřka k uražení – copak se má v masové kultuře počítat jen s průměrným, unaveným a líným divákem? Copak nelze natočit film, který by dokázal uspokojit obojí publikum, to náročné i to nenáročné? To mi nepovídejte... možná to je otázka talentu, vizionářství, a na to opravdu každý tvůrce takřečeně nemá kapacitu, potenciál. Jediné, co stojí za to, je ono "cosi", co divák tuší "za filmem", tj. nakolik zrůdnější byly (a jsou!) reálie drogových kartelů, než jak se otrocky-mimeticky podává v tomto opatrném, připodělaném čajíčku. To je ale jiná pohádka. Verdikt: Waste of time. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Námět silný, v hlavní roli skvělý herec, ale přesto to ve výsledku nebyl žádný zázrak. Nutno říci, že film měl tu "smůlu", že bude srovnáván se seriálem Narcos, který je naprosto perfektní. Přesto jsem však Javieru Bardemovi věřil. Nezklamal mě a scény (hlavně ty agresivní) zvládl naprosto s přehledem. Tím však výčet dobrých vlastností končí. Prvním problém, který sice není nijak závratný, ale mé hodnocení značně ovlivnil, je fakt, že tvůrci z nějakého důvodu nenatočili film ve španělštině, přestože se tak v Kolumbii mluví a režisér i hlavní herci španělé jsou. Tím druhým pak je stopáž, respektive celkové pojetí. Je naprosto nereálné zcuknout celý život Escobara do dvou hodin, o čemž nás přesvědčil už výše zmiňovaný Narcos. Finální hodnocení: průměrný film, který bohužel ani moc šancí být lepším neměl. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Ten film je Javier Bardem. Az na to jeho latexove bricho, kde to je nekdy az tak videt, ze je neuveritelny, ze to tm takhle nechali. On je ale v tehle roli naprosto skvely. Jeho zivot drogoveho barona je rozhodne zajimavy, protoze zivot normalnich lidi by byla ve filmu skoro nuda, pokud by to nevypravel reziser Ordinace v pink garden. Bylo na co koukat celou dobu. Za me zadnej pruvar, ale nadprumerny film. ()

JollerCZE 

všechny recenze uživatele

Naprosto neskutečná podívaná. Javier Bardem se Pabla zmocnil s takovou grácií, že herecký výkon P. Cruz byl naprosto zastíněn. ()

lhrstka 

všechny recenze uživatele

Do dvou hodin se příběh Pabla Escobara napěchovat prostě nedá. Mdlé, nudné, nevyužitý potenciál. Hodně průměrná podívaná, která akorát z dálky připomíná seriál Narcos. Narcos - 2 hvězdy = Escobar ()

Lex Luthor 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by to bylo špatné, Bardem ztvárnil Pabla solidně. Problém je v tom, že v porovnání s Narcos, které se vyloženě nabízí, odchází tenhle film poražen ve všech ohledech. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ tento snímok má už naveky prívlastok toho, ktorý bude vždy porovnávaný so slávnym seriálom Narcos. A oprávnene, pretože prekonať v niečom Narcos, je podľa mňa nadľudská úloha. Svedčí o tom aj fakt, že ani tak kvalitný herec ako Javier Bardem je len v ťažkom tieni jeho predchodcu zo zmieneného seriálu. Jednoducho Wagner Moura bude vždy TEN Escobar. Tento snímok sa snažil totiž vtlačiť celý seriál do dvoch hodín, už sme to raz videli a neprinieslo to vôbec nič nové. Vidieť ale Bardema v roli Escobara, bolo zjavné, že si to užíva. 60 % ()

Reklama

Reklama