Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CELEJ MŮJ ŽIVOT MI ŘÍKALI, ŽE ZA NIC NESTOJÍM…“ /// Z Olympijskejch her rovnou na stránky bulvárních deníků…Tonya Harding a příběh jejího života – a vono teda je vo čem vyprávět! A ten zvolenej způsob je parádní! Tonya totiž nebyla žádná princeznička (tak nějak jsem to vo krasobruslařkách předpokládal…). Dokumentárně hranej hranej životopis o tom, co bylo před a po tom co „gilloolylovali“ Nancy Kerrigan. Fakt jsem byl překvapenej, jak je to působivý… ovšem takovejhle příběh nevymyslíš. To se kurva muselo fakt stát, protože tolik kreténů v jednom příběhu… prostě Fargo podle skutečnosti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) (Ne)rozumím: Jedu pozadu, pak dopředu po levý noze a pak se nějak vymrštím a udělám tři a půl otoček… 2.) Zjistím, proč si blbý holky nemaj brát idioty. 3.) Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * (ale černej!) AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů roku a to z několika důvodů. Velmi svěže a neortodoxně podaný životní příběh Tonyi Harding, který v rukou jiných tvůrců mohl skončit jako další nudné biografické drama s dojemným koncem. Gillespie s pomocí skvělého scénáře ze scén domácího násilí, emocionálního týrání a životního neúspěchu dělají v podstatě černou komedii, která ale nikdy neztratí pojem o tom, jak těžké to Tonya měla, a jak daleko došla. Její příběh možná nemá nejšťastnější konec, ale při pohledu na to jaké imbecily měla kolem sebe, je s podivem, že to přece jen pro ni skončilo takhle. Margot Robbie si tenhle projekt vzala na starost a do svého výkonu dala všechno. Svět se k Tonyi zachoval nespravedlivě, ale ona určitě ne. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $30,014,539Tržby Celosvetovo $53,939,297 Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,419,876Tržby za predaj DVD v USA $1,083,068║ Margot Robbie v retro ošuntelom móde sa snaží bezesporu. Ale Craig Gillespie a jeho réžia ma neberie. /50%/ ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to nesedlo, přitom si myslím, že lépe to natočit nešlo. Film je celkově velice svěží, má dobré tempo, nechybí mu originální koncept, Margot hraje jako o život, ale já se jednoduše do filmu nemohla dostat. Pro mě zkrátka jeden z těch filmů, kdy vlastně nevíte, co přesně vytknout, dokážete uznat jeho kvality, ale víte, že za týden si na film ani nevzpomenete. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podílela se nebo nepodílela na napadení rivalky před olympiádou v Lillehammeru? O hromádce neštěstí Tonye Harding asi leckdo slyšel. Patřila k největším talentům ženského krasobruslení ve Spojených státech, víc ovšem proslula coby uječená a věčně nespokojená závodnice, často žádala rozhodčí o možnost opakování své jízdy, ráda se vymlouvala. Poté, co musela skončit s bruslením, neměla často peníze, řídila pod vlivem alkoholu, několikrát se poprala, měnila zaměstnání. Nebudu pronášet, že rutinér Craig Gillespie vypustil do světa kus, který hravě strčí do kapsy libovolný životopis nějakého legendárního sportovce. Určitě na to šel zajímavě a poměrně svěže, Margot Robbie už několikrát dokázala, že s ní musíme počítat, Allison Janney je stejně milým překvapením jako J.K. Simmons v opěvovaném Whiplash. Sic to byla úplně jiná postava, ovšem taky neustále kleje, kritizuje, uráží, hází předměty. I když se na plátně děje něco nemilého, Gillespie to překlápí do černohumorného hávu. Jenže někde měl humor jednoduše vypustit, protože daná scéna si zasloužila něco krapet jiného. Ve výsledku to přesto není ani dostatečně komediální, ani dostatečně dramatické. Druhá polovina mi už úplně nesedla. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Po skutečném útoku na Nancy Kerrigan (Caitlin Carver) byl hledán vysoký muž v kožené bundě, ve filmu však útočník nijak zvlášť vysoký není a bundu nemá koženou, ale džínovou. (Kejf.)
  • Na konci filmu je možné postřehnout v televizi počátek kauzy bývalého hráče amerického fotbalu a herce O. J. Simpsona. Ten byl právě v roce 1994 obviněn z vraždy dvou lidí (včetně své manželky). Následný soudní proces dostal mimořádnou mediální publicitu. (dickens)
  • Natáčelo se ve státě Georgie. (Varan)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama