Reklama

Reklama

Epizody(3)

"Tut" odhaluje životní příběh egyptského faraona Tutanchámona (Avan Jogia), jednoho z nejproslulejších vládců v historii lidstva, a jeho nejbližšího rádce (Ben Kingsley). Tento ambiciózní a mimořádně napínavý seriál líčí cestu, po níž Tut kráčí k moci, a jeho zápas o to, aby Egypt dovedl ke slávě, zatímco je obklopen rádci, přáteli a milenkami, kterým nejde o nic jiného, než aby uhájili své vlastní sobecké zájmy. "Tut" otvírá okno do fascinujícího světa plného srdceryvných romancí, tuhých bitev, politických intrik, konspirace, žárlivosti a četných vražd, čímž nám dokazuje, že doba slavného faraona se od našich časů příliš nelišila a že vláda tohoto nejmladšího egyptského panovníka bude navěky vyznívat jako skutečné životní drama. (Film+)

(více)

Recenze (48)

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Je to moc hezky natočené, je to fajn.. Ale není to o Tutanchamonovi ani z autobusu. Kdyby se to jmenovalo třeba egyptský vůdce a on se jmenoval Ahmed šestý, věřím že by to mělo vyšší hodnocení, takhle to každý znalý musí rozcupovat. A já cupuji rudou dvojkou.. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Tentokrát se jeden z egyptských faraónů dostal do spárů USamericko-kanadského byznysu a banda severoamerických movie-byznysmenů spíchla horkou jehlou lacinou frašku, jakých už v USA spatřilo světlo světa na stovky, ne-li na tisíce, a které zaplavují evropský filmový/TV trh jako mor na úkor kvalitní domácí evropské produkce z dob minulých, která je tím pádem velice omezená či zcela nedostupná!  ...Kingsley je skvělý herec, ale zároveń i podřadný šašek, který, jak vidno, bere vše nezáležně na kvalitě = hlavně že to sype! ...Koment uživatele "verbal" ve stylu "expect NO MERCY" trefil přímo do černého! ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Pri podobných "televíznych zážitkoch" sa pýtam sama seba, ako je možné, že v takomto niečom hrá Ben Kingsley.. ale asi je to zbytočná otázka. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se mi to moc líbilo, Bena Kingsleyho žeru v čemkoliv a na Avana Jogiu se tak moc hezky koukalo (i na jeho sestru)! Pak už to ale začalo být nějaké blbé, postavy se chovaly jednou tak, jednou tak, přišlo mi, že tam snad všem z toho vedra hrabe. Výprava samozřejmě fajn a jestli se něco z toho, co bylo v Tutovi ukázáno, zakládá na "pravdě", tak chválím i vzdělávací složku a ráda jsem se přiučila. I když nakonec si pamatuju stejně jen to, že faraon nemůže nikomu věřit a zjevně ani sobě ne... ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte historický velkofilm, asi se podívejte po jiném filmu, tady to není takové velkolepé. A za mne je to dobře - není to přehnané, bojové scény pěkně udělané ( ač některé asi zbytečně brutální), herecké výkony slušné, děj celkem zajímavý, hudba pěkná. Co víc si přát. Pro mne příjemné překvapení od filmu, od kterého jsem vlastně nic nečekal. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Nebýt dobře zvládnutého konce, hodnotím o hvězdu méně. Výpravou spíše připomíná seriály typu Xena, či Herkules. Za zmínku stojí velmi dobrý výkon Avana, kterému ta role sedla, Kingsley standart.. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Co je s*ačka co? Já bych to rozhodně nenazval životopisný, pro tyhle filmy by měla být extra kategorie - snůška blábolů. Ale zase po vizuální stránce snaha byla, interiéry, exteriéry i kostýmy, tak nějak to asi mohlo vypadat. Proto to úplně nesestřelím a nechám jednu ušmudlanou frčku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Třídílný seriál o slavném vládci má velké ambice, které ale neplní. Výprava je bezpochyby velká. Nicméně v první řadě bych ubral na erotických scénách. Je známo, že ve starém Egyptě i Řecku a Římě se často a oddaně souložilo, ale díky přemíry romantických a užvaněných sladkých řečiček to celé působí jako lehce historické romantické porno. Jen druhý díl a jen na pár desítek minut se z tohoto hodnocení vyjímá. Situaci nezachraňuje, ale celá řada krásných Egypťanek ani slavný Ben Kingsley. Hodně často se řeší interní boje. Chápu, tak to nejspíš skutečně bylo, ale těch opravdu zajímavých akčních či jinak napínavých scén je málo. Jinak se jen žvaní a žvaní a je z toho tak trochu nuda. A pak je kvalitní až zase závěr. Asi by se to celé dalo zkrátit třeba do dvou dílů nebo jednoho dvouhodinového. Tři díly sami sobě nestačí a tvůrci na mě chvílemi působí, že se sami snaží to do těch tří dílů natáhnout. Řekl bych, že projekt byl ambiciózní, a tvůrci si dali laťku hodně vysoko a až pozdě zjistili, že ji nedokážou přeskočit. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Kulisy a Ben Kingsley mi tam sedí skvěle, ale zbytek byl takový telenovelový, že po pár dnech od shlédnutí mi nic nezůstalo v paměti. ()

AneMKa 

všechny recenze uživatele

První díl mě nadchl svým příjemným vyobrazením starověkého Egypta, ať už životem v paláci nebo v pouštích mimo něj... Nedočkavě jsem shlédla další díly a dál už jsem jen trnula... Vraždící monstrum, Tutanchámonova sestra, a bezútěšné vědomí, že jediná kladná hrdinka skončí beztak nakonec v jejích rukách... Všichni víme, jak příběh o Tutanchámonovi končí, ale režisér se přeci jen mohl postarat o poněkud živější vyobrazení ostatních postav, ne, že byly ploché a předvídatelné... Nikdo faraónovi nemohl uvěřit, že by se nakonec v slzách loučil s jedním zrádcem a vrahem po druhém... Opravdu mě konec zklamal... ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Jak už napsali jiní. Kdyby se to jmenovalo jen Faraon Kočkomil desátý a semtam scénou prošel O'Neill nebo Daniel Jackson, tak by to vlastně byla dobrá koukatelná věc. Protože vizuálně vlastně dobrý, jen obsahově a historicky je to prostě odpadová blbost. ()

Eruwen 

všechny recenze uživatele

Ben a Avan jsou to, co pro mě činilo tento miniseriál koukatelným. Avan je pro roli Tutanchamona prostě skvělý a i když jde o historickou postavu s jedním velkým otazníkem a stovkou lišících se teorií, fandila jsem mu a žrala mu všechno i s navijákem. Atmosféra je dobrá a přesně taková, jakou jsem od tohoto počinu čekala (to znamená nedokonalá, což ale ničemu neškodí), ale souhlasím naprosto s Beckett51 - Haremheb jako černoch?? Ne, to z historického hlediska opravdu přestřelili. Královna mi přijde jako postavička, co utekla z telenovely (vizáží i všemi jejími scénami), ale pro tu atmosféru, Bena a Avana hodnotím převážně velmi kladně. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Vždy dokážu odpustit nějaké, v zájmu zajímavosti filmového díla, zkreslené historické nepřesnosti. Nikdy však neodpustím filmovou navoněnou špínu. Proč komparz chudiny, vojáků a všech podobných neproženu před scénou bahnem, aby se nějak přiblížil skutečnosti. Radši je pošlou umýt, vyčesat, nalíčit. Prostě ne. Ještě, že hodinky sundají. Herecké obsazení Haremheba moc šťastné nebylo. Asi využití situace nepříliš objasněného původu. Ale to by byl námět na zpracování. On se také stal faraonem, když vystřídal následníka Tutanchamona, stařičkého Aje II. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Romantická dobrodružná pseudohistorická minisérie, která odpovídá historické skutečnosti starého Egypta zhruba stejně jako spaghetti-westerny reálnému "divokému západu" Ameriky 19. století. Za použití propriet a reálných postav z historie si scénáristé vycucali z prstu pompézní a celkem kostrbatý příběh lásky a zrady, ze kterého neodpovídá pravdě nejspíš vůbec nic. To ovšem neznamená, že by nebyl zábavný a výborně zahraný - Kingsley i Siddig jsou dokonalí a na mladém Tutovi mi vadil snad jen jeho lehce romský přízvuk. Jaj, more, slušné... Jen to chtělo trochu prostříhat a zkrátit o hodinu, pak by to bylo až chvalitebné. :-) ()

Reklama

Reklama