Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho odpoledne se v čekárně u renomovaného psychologa Palomera schází šestice roztodivných lidí, kdy každý trpí jinou variantou obsesivně-kompulzivní poruchy neboli OCD. Každý z nich je objednaný na 16:30, ale schůzka měla být individuální. Sekretářka tvrdí, že si nový objednávací počítačový systém dělá, co chce, a že doktorovo letadlo má zpoždění. Šest pacientů tedy čeká... (C0r0ner)

(více)

Recenze (61)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

„Zakurvuj si trošičku, zakřič: "Jdi do p..če!" Hlavně vypni žehličku, nezapomeň klíče!“ Oops, nejsou  ty verše už přes čáru? Sakra, čára! Málem jsem na ni šlápnul, uf... Pane Bože, ty to vidíš! Pane Bože, ty to vidíš! Dělat si legraci z postižených. Dělat si legraci z postižených. Vincente Villanueva, máš mě na svědomí! Bránice v háji a slzné kanály nestíhaly. Ruším všechny termíny u svého psychiatra a objednávám se k doktoru Palomerovi. A co to táhnu těžkého v tašce? Přece svou žehličku, aby mě nestrašilo, jestli jsem ji doma vypnul. Btw, tohle jsme kdysi v práci poradili jedné cáklé slečně, no nekecám, fakt si ji přinesla! A měla klid. Ještě odbornou epidemiologickou poznámku. Kdepak covid, ale takový bacil tourettu, to je mor! Kdysi tím trpěla jen holčička z Exorcisty, dnes už kurvuje a píčuje v MHD většina dětí ze ZŠ. Asi by to chtělo víc psychiatrů. Nebo víc facek. Kdyby si, fakani toureťácký, radši pořádně myli ruce nebo potají zkoušeli, jako kdysi já se spolužačkou ve školním kabinentu, spočítat chlupy na bobrovi! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„OCD, OCD!“ „Kdo je tam?“ „Tady bipolár odvedle. Kurva, hned otevři, nebo rozkopu ty dveře!!!“ „Je odemčeno, pojď dál, já nesmím sahat na nic, co začíná na „K“, nebo má méně než tři slabiky.“ „Ne, díky, už nemám náladu.“ Dzzzzzzzz. Všichni ti, kdož v té záplavě fekálních trapáren a přitroublých hihňáren pro pubertální instáčové kokoty posledních let citelně postrádali nějakou milou, opravdu vtipnou a inteligentní kokotmédii, si teď pěkně srovnají ve skříni dokonale složené ponožky tak, aby jim v komínku na milimetr zařezávaly hrany na obou jeho stranách, vydrhnou si do běla ruce Savem, desetkrát zkontrolují, jestli opravdu zavřeli v kuchyni plyn, mimovolně pošlou všechny kolem nahlas do piče, umístí se naprosto symetricky na osu televizního křesla a ihned poté si to okamžitě nerušeně pustí! V podstatě stominutový vtip o tom, jaxe pár obsedantních kompulzistů takhle sejde v čekárně u psychiatra, ovšem vymazlený do perfekce tak, že mě přinutil několikrát se brutálně zachichotat, papoušci mě dokonce vychýlili z osové souměrnosti a na hodinu a půl mi to úplně odstřelilo toureta! „Kokoti vyjebaní!“ Dokonce jim v tom hraje i Babčáková a má skvělý iberský přízvuk. A Chimenézovic Saši bych z fleku dobrovolně vybělil záclony, přičemž by mi nemusela vůbec na nic sahat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow tleskám, klaním se a vzdávám hold. Toc Toc je bez debat nejlepší komedií roku a dost možná i posledních pár let. Film má naprosto vynikající a originální nápad, kde se střetne 6 náhodných postav, kde každý trpí jinou OCD poruchou v čekářně u doktora. Celý film se odehrává na jednom místě, ale když máte 6 zajímavých postav, kde každá jedna je zajímavá a vtipná, tak záchvaty smíchu jsou nepřetržité. Já se smál každou chvíli po celých 90 minut vkuse bez přestávek a to se mi tuším u žádné komedie ještě nestalo ( Možná tak legendární Drž Hubu). Místy jsem se cítil jako na divadelním představení, ale je to opravdu zážitek. Výborně zahrané s inteligentním a trefným humorem, oscarovými hereckými výkony i zajímavým zvratem. Podobné nadšení jsem měl u Italského Naprostí Cizinci. Tourettův syndrom, fóbie z mikrobů a bakterií, fóbie z čár a symetrie, diogenesův syndrom a astronomicko matematické kalkulace, pánbíčkářka a syndrom neustálého ověřování a syndrom opakování slov a vět. Tahle skupina lidí se opravdu parádně sešla. Chci okamžitě sequel, prequel a spin off a klidně si za něj zaplatím. Maximální doporučení všem mým přátelům! Příběh****, Akce>Ne, Humor*****, Násilí>Ne, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 10/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

K štyrom hviezdam ma nakopla nasledujúca otázka: "Nemalo to dievčatko z Exorcistu v skutočnosti nediagnostikovaný Tourettov syndróm?". ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek svýho komentáře musím poděkovat uživatelce Ratchetka za tip na tenhle film, kterým se mi o5 trefila do chuti. Už když jsem si četl zdejší obsah mi to přišlo jako parádní námět. A vskutku. Nakonec z toho vznikla geniální konverzační komedie. Hned bych bral nášup v podobě druhýho dílu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice milá španělská komedie, která funguje především zpočátku a postupem času ji bohužel poněkud slábne dech. Postavy byly výborně napsané a slušně obsazené. Tolik divných a narušených lidí na jednom místě je k vidění snad jen v poslaneckém klubu Pirátů. Smíchy mi bránice sice nepraksala, ale je to takový ten feel good film, u kterého si krásně odpočinete a spolehlivě vypnete. [75 %] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní španělský snímek. Jak asi může dopadnout, když se vám v jedné čekárně sejde šest lidí s rozlišnými formami OCD? O vtipné situace pak rozhodně není nouze. On uznávaný psycholog se stále není schopný dostavit, a tak se pacienti rozhodnou si pomoct sami. Vystavují se různým stresovým situacím a snaží se překonat své poruchy. Je to dost dobře udělané s člověk se u toho skvěle pobaví. Konec se dá tak trochu čekat, ale i tak může člověka překvapit. "Radši otevři nohy!" ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť človeka, ktorý by sa pri tomto každú chvíľu nezasmial. Keď si to tak vezmem, v podstate sa s ľuďmi podobného typu stretávame každý deň a ono sú to vážne poruchy. Koľko ľudí je prestrašených z čohokoľvek a dezinfikuje všetko okolo seba ako blázon (hlavne v súčasnej korona panike)? Ja ich poznám veľa. Poznám aj takých, čo milujú čísla a mnoho aj takých s tikmi. A ešte viac takých, čo nekontrolovane nadávajú. A pri tejto komédií musím povedať, že bez nadávajúceho muža by bola len priemernou, no s ním to vystrelilo vysoko. Rozuzlenie bolo prekvapujúcejšie než som čakal. Nie je to síce komédia storočia, ale pre mňa jednoznačne jedna z komédií roka 2017. A ako divadelná hra by to bolo zrejme za plný počet. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Film trochu staršího data, neprávem opomíjen a zapomenut stejně jako téma, kterého se týká. OCD je velice komplikovaná a zároveň rozmanitá nemoc, která má několik druhů a stupňů vážnosti. Nevyzpytatelná stejně jako člověk, který jí trpí. Jelikož s ní bojuju od 16.let vím o čem mluvím a režisér to díky bohu ví taky. Dokonalé vypointování každého nemocného, občas mi běhal mráz po zádech a občas sem umíral smíchy. Pokud nemoc neznáte, některé postavy a situace Vám přijdou až moc. Ale to je díky tomu, že režisér každému naordinoval ten nejtěžší průběh nemoci takže občas jsou herecké kreace za hranicí teatrálního divadelnictví, ale tak to prostě je. Každá postava našla svého dokonalého protagonistu a herecká sestava je opravdu skvělá. Hlavně Oscar Martínez má můj obdiv. Filmu možná trošku uškodí neskutečně předvídatelné finále a pomalejší střední pasáž, ale záchvaty smíchu vás neminou a cenné informace o hodně podceňované a málo probírané nemoci dostanete měrou vrchovatou. Na 5* by to muselo mít pevnější režii ale pro mě, jako lehký mix všech přítomných to bylo hodně osobní. Pokračování nebo podobně laděný film by to chtělo hned.80%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Výborné ve všech směrech. Inteligentní, příjemné, krásný humor, lehkost s jakou film plyne je obdivuhodná. Skvěle vyladěno. Scénář vhodný i pro divadlo. Taktových filmů mnoho není, takže ode mě plný počet od radosti. Scénka, kterak odchází taxikář od auta mě rozesmála, jako už dávno nic filmově komediálního. Výborný kousek! No a samozřejmě papoušci... :)))) Pěkná záležitost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi na začátku, že jde o zadání na téma podejte nějak vtipně možné psychické poruchy, aby se divák poučil a ty lidi neodsuzoval, ale pokusil se je pochopit. Naštěstí v poslední tři čtvrtě hodině došlo k oné sebe-terapii se třemi minutami a konečnému rozuzlení, kdy těm lidem stoupnulo sebevědomí, že se ta psychická porucha dá nějak zvládnout. Že tam jde o nějaký podraz, to napadne diváka asi hodně rychle, a v podstatě se dalo vylučovací metodou přijít i na to, co se děje a kdo v tom jede. Tam mi to přišlo malinko odfláknuté, protože by stačilo, aby někdo z jedné skupiny uviděl náhodou fotku jiné skupiny a bylo by po překvapení. Ona ostatně i ta sekretářka byla střelená včetně těch kočiček. Ale ten konec je hodně pozitivní a příjemně mne překvapil. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ujetá a místy špičková komedie ze Španělska z roku 2017 je teda slušný úlet a sympatičtější téma jsem snad dlouho neviděl. Skupina lidí s pokaždé jinou OCD se sejdou v čekárně a víc snad ani nemusím říkat. Herecky na úrovni (potěší naše oblíbená Ramira ze Spanish Movie), technicky stejnětak a z komediální stránky je to v první polovině úplně bezchybné a ačkoliv ve druhé film místy trochu upadá, dojel úspěšně do konce a já jsem spokojený. Nejvíce film táhnou jednoznačně zajímavé postavy, které se svou povahou dostávají často do nepředvídatelných a vtipných situací. Fobie z mikrobů - neustálé mytí rukou, tourettův syndrom, opakování každé věty dvakrát, strach ze šlapání na rýhy mezi kachličkama na chodníku, neustálé se modlení k bohu nebo chorobné počítání všech matematických příkladů vždy a všude - asi si umíte představit, co tohle kombo ve filmu dokáže vytvořit. Odpočinková zábavná komedie, která s divákem pěkně zacvičí a donutí jej smát se až do konce. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Touto španělskou záležitostí jsem si fakt vylepšil den. Málokdy se mi stává, abych se tak dobře bavil u čistě komorního počinu. Tvůrcům se podařilo dát dohromady přesně ty správné postavičky (a jejich problémy), které příběh potřeboval k tomu, aby mohl bezvadně fungovat a abych si u něj kromě zábavy užíval i totální pohodu. Žádné akční scény, žádná politická korektnost, jen výborná konverzační komedie. Paráda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička lidí trpících různými druhy obsedantně kompulzivní poruchy se sejde v čekárně u psychiatra. No a pokud se to umí, tak to jako námět stačí. A Villanueva umí. Výborně napsané postavy, neméně výborně zahrané poruchy, slušné tempo, vtipné dialogy. Má to vlastně všechno, co od komedie chci. K absolutní dokonalosti mi sice něco málo chybí, ale i tak se jedná o jednu z nejlepších komedií co jsem za poslední roky viděl. 85% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade veľmi podarená komédia s partičkou OCD pacientov. Najviac oceňujem tempo a nápaditosť. Neviem, či by sa mi divadelná hra páčila viac, ale je z toho riadne cítiť, že ten scenár bol robený pre iné umelecké médium. Ale rozhodne sa nejedná o zlú adaptáciu. Len sa k nej asi nebudem mať potrebu vracať. Jedná sa ale o miliónový nápad, kde všetky postavičky hrajú uveriteľné a milé charaktery. Hlavne Nuria Herrero je v tom opakovaný viet neskutočne roztomilá. Nebyť koniec tak predvídateľný, dal by som možno aj 4*. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Do těchto stále poněkud zvláštních dnů doporučuji tuhle velmi zdařilou a celkově brilantní konverzační komedii ze Španělska. Aneb když se sejde šest osobností s obsedantně kompulsivní poruchou u klinického psychologa, skýtá to netušené možnosti k inteligentnímu humoru, nadhledu a pochopení. Snímek plyne v úžasném tempu, je nápaditý a nenudí ani vteřinu. K tomu všemu si připočtěte parádní a přirozené herecké výkony, geniální Rossy de Palmy, ale i Alexandry Jiménez, Paca Leona či Oscara "Touretta" Martíneze... Jebácizajebaní. 😂 Tak si to hezky pěkně užijte a pobavte se! ✌️ ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ťuk, ťuk, je 16:30, mám schůzku s doktorem Palomerou.. Skvěle napsané, nádherně zahrané, ta šestice narušenců mi byla velice sympatická, je to hezky natočené, no já nemám žádné připomínky, nasmála jsem se, až mi slzy od smíchu tekly.. Závěr se skutečným doktorem potěšil, takže za mě ano, kdo se umí zasmát sám sobě i svým diagnózám, které k smíchu vůbec nejsou, zaslouží si ode mne hodnocení nejvyšší.. ()

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Inteligentní konverzační komedie, pro mě byla i napínavá. Nenudil jsem se ani na okamžik. Doporučuji každému, koho zajímá psychologie či každému, kdo psychologa potřebuje. ()

Reklama

Reklama