Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (274)

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivě nesnestelní hrdinové v rádoby existenciálním road tripu odnikud nikam. Nejsou výjimeční a ani nedělají kdoví jak nezvyklé věci. Jsou to jen otravní kokoti, a to obzvlášť ta holka, která se značně neúspěšně pokouší hrát postavu o deset let mladší. Spousta slibů, ale nakonec je celý seriál úplně stejně mediocre, jako průměrný zbytek světa kterým ty asociální postavy jakoby opovrhují a snaží se distancovat od něj. Ne, on tu holku fakt nezabije. Klidně to mohlo vyjít u Disneyho. 4/10 ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Zkusila jsem to na doporučení, že je to fakt pecka. Není. Pro mě určitě ne. Koncentrace úchyláren a divných lidí ještě hloubku nedělá. Někomu to prý připadalo černohumorné, tak to sorry, ale z tohoto soudku tam nebylo k nalezení ani deci. Možná někomu přišlo ftipný, jak jsou oba hlavní hrdinové mega nesympatičtí, tak to jedině. A osm dílů rozkouskovat po dvaceti minutách - to byl teda taky úža nápad. Úplně nejvíc mi ale vadilo, jak se to celé tvářilo originálně a totálně cool, přitom scénář byl tak pitomoučký, že ho museli mít napsaný dřív než vypili sedmičku vína. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

on si myslí,že je psychopat,ona nejde daleko pro sprosté slovo a je označována jako nymfomanka.Realita je ale úplně jiná a oba hlavní hrdinové jsem pořád spíš ještě děti hledající a v určitém slova smyslu nacházející sami sebe.Těch 8 dílů je fajn,utečou jako voda,ale že bych si z nich v rámci netflix tvorby sednul na zadek se říct nedá.Není to první ani poslední kousek o problémovém dospívání...60% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní a až komicky asociální James a ještě divnější, většinu času totálně na pěst Alyssa, se asi nikdy neměli potkat. Tím totiž odstartovali příběh plný zvratů, srandovních i méně komických scén, nicméně i přes to všechno pořád nevyhnutelně směřovali k hlubšímu vztahu. Bylo pro mě poměrně zábavné sledovat seriál po dvacetiminutových epizodách a rozhodně se jednalo o seriál velice netradiční, kde se komedie střídá pravidelně se solidním dramatem, oba neokoukaní herci příjemně překvapili..........................moje hodnocení = 8 z 10. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

(no spoilers) Je hrozně fajn jak si celá minisérie hraje s očekáváním diváka - už od začátku, kdy člověk zjišťuje, kterak příběh nejspíš půjde podle zajetých kolejí se standardní Manic Pixie Dream Girl, když v tom ejhle - je to spíš Maniac Profane Deviant(art) Gal. Příběhově je to úplně jako klasický americký indie film kompletně se stylizací, záběry, barvami i soundtrackem, když v tom ejhle - je to minisérie osmi dvacetiminutovek odehrávajících se v Británii od Channel 4 a Netflixu na motivy komiksu. Komiks jsem si zběžně prohlédl a nepřilákal mě, zejména stylem kresby hlavních postav. V seriálu se casting ale povedl na jedničku, sympatičnost hlavních postav hlavně přisuzuji jejich hereckým výkonům a přítomnosti vnitřních monologů a u vedlejších postav, že scény s nimi často obsahují něco víc než jen jejich část příběhu týkajícího se Jamese a Alyssy. End of the F***ing World je cosi skvělého a neobvyklého. Něco, co Baby Driver loni chtěl být, ale nedokázal to a co Bonnie a Clyde dokázali už dávno. Druhá série trochu ubrala na humoru, avšak drama a napětí je tam stále dost i přes hezky uzavřený konec první série. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ačkoli oba hlavní představitelé hráli postavy, kterým je v seriálu 17 let, ve skutečnosti jsou mnohem starší. Představiteli Jamese (Alex Lawther) bylo v době natáčení 22 let a představitelce Alyssy (Jessica Barden) bylo 25 let. (Nelitos)
  • Na rozdíl od ostatních seriálů, které používají filtry ke zvýraznění a odlišení vzpomínek, jsou zde vzpomínky vyobrazeny v poměru stran 4:3. (ČSFD)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama